Egyetemváros

 
 • 2014-02-07 16:34 Ilyen lehet Miskolc 2020-ban

  A Miskolc Településfejlesztési Stratégiáját bemutató kisfilmet először a január 29-ei városi évértékelő, programalkotó rendezvény közönsége láthatta. A film városrészenként, illetve a város életét meghatározó területenként vázolja fel a jövő főbb vonalait, amiben a már folyó beruházások éppúgy szerepelnek, mint közlekedési és oktatási intézményi fejlesztések, vagy a városrészi funkció-meghatározások – amiket együtt kell majd újratervezni.

 • 2014-02-07 16:21 A pedagógia kultúrája – hetedszer is Taní-tani

  Taní-tani címmel szervezett konferenciát a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának Tanárképző Intézete pénteken, idén immár hetedik alkalommal. A program során főként azoknak a szakembereknek adtak tájékoztatást, akik a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó pedagógusokat segíthetik majd. A konferencián szó esett arról is, hogy közel 100 millió forint Európai Uniós támogatással megújul a miskolci tanárképzés.

 • 2014-02-06 10:06 Az Egyetemen csatáznak

  Mozgalmas lesz a szombati nap a Miskolci Egyetemen, legalábbis az E/4-es kollégium mellett található munkacsarnokban, ahol Borsod-Abaúj-Zemplén megye felnőtt, ifjúsági, serdülő és újonc asztalitenisz bajnokságát rendezik meg.

 • 2014-02-05 18:41 A legkiválóbb oktatóktól tanulhatnak a miskolci bölcsészek

  „Egy ilyen szakmai teljesítményt felmutató oktatói gárda biztos garancia arra, hogy a hozzánk érkező hallgatók képzésük során megalapozott, korszerű tudást fognak elsajátítani” – hangsúlyozta Illésné Kovács Mária, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar dékánja annak kapcsán, hogy ismét az első helyet szerezte meg a kar az oktatói kiválóság alapján egy országos hetilap rangsorában.

 • 2014-02-05 14:28 A jog tudománya és alkalmazása találkozott

  Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Törvényszék és a Miskolci Egyetem. A szakmai kapcsolatot megerősítő, 15 pontot magában foglaló dokumentumot a felek és az egyetem Állam- és Jogtudományi Karának megbízott dékánja szerdán látta el kézjegyével.

 • 2014-02-05 11:22 Átfogó anyagtudományi kutatóprogram – összefogással

  Ólommentes forraszanyagokat fejlesztenek a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán.

 • 2014-02-04 18:32 Segítség a nyelvvizsgához – út a diplomához

  Mintegy 10 ezer fiatal diplomához jutását segítheti a kormány a Diplomamentő programmal, mely azok nyelvtanulását támogatja 3 milliárd forintos forrásból, akiknek csak a nyelvvizsga hiányzik az oklevelükhöz. A Miskolci Egyetem vonatkozásában ez körülbelül 2 ezer hallgatót érint. A nyelvi képzésekre márciusban lehet majd pályázni.

 • 2014-02-01 18:45 Interdiszciplináris konferenciát tartottak az egyetemen

  A genderkutatások, a metainformáció szerepe a mindennapi kommunikációban és a szaknyelvek jelentősége volt a központi témája annak a tudományos konferenciának, amelynek pénteken a Miskolci Egyetem adott otthont. Nyelvészek, irodalmárok és történészek egyaránt előadói voltak a rendezvénynek, megadva annak interdiszciplinaritását.

 • 2014-01-29 13:35 Einstein befejezetlen szimfóniája és más érdekességek

  A Miskolci Egyetem Fizikai Intézete és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csoportja a fizika népszerűsítése érdekében rendhagyó fizikaórát szervez diákoknak és tanároknak február 5-én – tájékoztatott az egyetem hivatalos honlapja.

 • 2014-01-27 11:18 Rendhagyó szülői értekezlet a Miskolci Egyetemen

  Hiánypótló céllal, országos tájékoztató fórumot indított a felsőoktatásba jelentkező végzősök szülei részére a Diákhitel Központ – tájékoztatott a Miskolci Egyetem hivatalos honlapja. A fórum miskolci állomását január 29-én, szerdán 18 órai kezdettel rendezik meg a XXXIII-as előadóban (A/1. épület, magasföldszint).

 • 2014-01-25 11:09 Különdíjat nyert a miskolci egyetemista

  Különdíjat nyert Soltész Petra, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatója a „Magyarország az Európai Unióban, az Európai Unió a világban” című pályázaton. Az EU energiapolitikájának fenntarthatóságával foglalkozó dolgozat 28 pályamű közül lett különdíjas az országgyűlés elnöke és a külügyminiszter által kiírt pályázaton.

 • 2014-01-23 14:55 Horror után – megerősítik a honlap védelmét

  Alig néhány óráig egy horrorfilm részleteit láthatta, aki a minap felment a Miskolci Egyetem Politikatudományi Intézetének honlapjára. A hackertámadás után hamar visszaállították az eredeti állapotokat. Egy vonzata mindenesetre lehet az esetnek: az intézet lépéseket kíván tenni a honlap informatikai védelmének megerősítése érdekében.

Miskolc TV mai műsora

2023-05-28 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!