Egyetemváros

 
 • 2014-08-28 17:55 Egy átalakuló szakképzési rendszer tanévnyitója Miskolcon

  Miskolcon tartották csütörtökön a 2014/2015. tanév Országos Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitóját. A szakma képviselői hasznos információkkal gazdagodhattak a nap folyamán a következő tanévről és a jelenlegi, illetve hosszú távú változásokról, melyek közül a legjelentősebb, hogy egy kézbe kerül a szakképzés, amit a nemzetgazdasági minisztérium felügyel 2015 szeptemberétől.

 • 2014-08-28 07:51 Pótfelvételi - ma hozzák nyilvánosságra a ponthatárokat

  Ma hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu oldalon. Ekkor dől el, hogy a több mint 9500 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

 • 2014-08-27 16:41 Miskolcon nyitották meg a következő tanévet

  Miskolc adott otthont az országos szakmai tanévnyitó második rendezvényének szerdán. A cél az volt, hogy minél többen értesüljenek a tanév rendjéről, és átfogó képet kapjanak a szakmai változásokról. Délelőtt plenáris előadásokat hallgathatott meg a nagyszámú érdeklődő pedagógus, míg délután szekcióüléseken van lehetőség elmerülni a szakmai kérdésekben.

 • 2014-08-26 15:05 Miskolci Egyetem – támogatással bővül a wifi-lefedettség

  A Miskolci Egyetem területén bárhonnan tudják majd elektronikusan intézni ügyeiket a hallgatók, köszönhetően annak a 1,5 millió forintos támogatásnak is, melynek hála csaknem teljes lesz a wifi-lefedettség a campuson. Az EFOTT-on minden elfogyasztott korsó Soproni árából 20 forinttal támogatta a Heineken Hungária a lefedettség bővítését, a támogatandó célt a sörfogyasztó hallgatók szavazták meg.

 • 2014-08-25 20:13 „Vivát Miskolci Egyetem, vivát gólyatábor!”

  Vasárnap megérkeztek a frissen felvételt nyert hallgatók a Miskolci Egyetem gólyatáborába. A balekhét több mint félezer elsőéves résztvevője számos informatív és kulturális programon ismerkedhet hallgatótársaival, az egyetemmel és a várossal. A közösségépítés jegyében hétfőn a hét kar és a zeneintézet hallgatói közösen „formázták meg” a felsőoktatási intézmény monogramját, majd több száz léggömböt eresztettek szélnek. A programok egészen csütörtökig tartanak a campuson, de a városban is találkozhatunk majd gólyákkal.

 • 2014-08-24 13:29 Borsodból is sokan kérik a diákhitelt

  Pest és Szabolcs mellett Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett a legtöbb igénylés diákhitelre. Azok a hallgatók, akik szeptember 15-ig leadják kérelmüket, már októberben megkaphatják az igényelt összeget.

 • 2014-08-23 09:09 Nagy érdeklődés a pótfelvételin

  Egy hét múlva hirdetik ki a pótfelvételi ponthatárait. A felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat szeptember első napjaiban a felsőoktatási intézménytől kapják meg a leendő hallgatók.

 • 2014-08-12 09:12 Ma lejár a pótfelvételi jelentkezési határidő

  Ma lejár a felsőoktatási pótfelvételik jelentkezési határideje. Mint ismert, a pótfelvételi során csak egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzése jelölhető meg, és csak azok jelentkezhetnek, akiket egyik általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek.

 • 2014-08-10 11:46 Pótfelvételi – kedden lejár a jelentkezési határidő

  Kedden lejár a felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési határideje. Mint ismert, a pótfelvételinél csak egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen képzése jelölhető meg, kizárólag elektronikus úton, és csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek. A Miskolci Egyetemen is várják a jelentkezőket, tavaly több mint 160-an jutottak be ide pótfelvételivel.

 • 2014-08-08 17:47 Pótfelvételi keddig

  Augusztus 12-e a végső határideje a pótfelvételinek. Jelentkezni kizárólag elektronikusan lehet, az eljárási díj 5000 forintba kerül.

 • 2014-08-01 21:06 Veterántalálkozó – már a Renault is megérkezett Kaliforniából

  Nem, nem olvasták félre, valóban Kaliforniából „futott be” péntek délután a Miskolci Egyetemre az az 1960-as Renault Caravelle, melyet annak idején maga Brigitte Bardot reklámozott, de ilyen típus szerepelt a Sakál napja, illetve a Macskajaj című filmben is. Az autó a „Veteránautók- és motorok IX. Miskolci Találkozója-Lévai György Emléktúrára” érkezett, és olyan gyönyörű oldtimerek mellett parkolt le, mint például a VW Karmann Ghia.

 • 2014-07-31 10:50 Rekortánfektetés előtt az atlétikai centrum

  Napokon belül már a rekortánborítást rakják a Miskolci Egyetem területén épülő új atlétikai centrum pályáján. A szakemberek a héten korrekciós munkákat végeztek, és ellenőrizték az eddig elkészült elemeket.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-23 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!