Egyetemváros

 
 • 2014-05-27 14:18 Az I. világháború és a monarchia emlékezete – diákszemmel

  Negyedik alkalommal rendeztek vetélkedővel egybekötött konferenciát középiskolások számára a Miskolci Egyetemen, kedden. A plenáris előadásokkal színesített vetélkedőre két megyéből érkeztek csapatok, hogy bizonyítsák felkészültségüket az idei témákkal kapcsolatban.

 • 2014-05-24 14:11 A világ dinoszauruszai – Jurassic Park Miskolcon!

  Világszerte nézők millióit ijesztették meg és bűvölték el annak idején a Jurassic Park című filmek látványosságai, a félelmetes Tyrannosaurus Rex-ek és társaik. Ebbe a varázslatos világba nyújt élethű betekintést az a dinoszaurusz-kiállítás, amely a hétvégén látható a miskolci egyetemi körcsarnokban.

 • 2014-05-23 16:54 Az akadémista forradalmárok emlékére

  Emléktáblát avattak pénteken a Miskolci Egyetemen a Selmeci Akadémia 1848/49-es forradalom és szabadságharcban résztvevő oktatói és hallgatói emlékére. A mű leleplezése előtt küldöttgyűlést tartott az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület.

 • 2014-05-22 17:15 Új labor, szorosabb együttműködés

  Átadták a Miskolci Egyetem és az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. több évtizedes együttműködésének újabb gyümölcsét, a Hőtechnikai Laboratóriumot szerdán. Az eseményt követően megújították stratégiai együttműködésüket is, melynek újszerűségét az adja, hogy a cég a jövőben nemcsak a Gépészmérnöki és Informatikai Kart vonja be a kooperációba, hanem azt is megvizsgálják, hogyan tudná kamatoztatni a vállalat mindazt a tudást, kutatási potenciált is, amely az egyetem többi karán felhalmozódott.

 • 2014-05-20 15:14 A gépészet és a művészet találkozása, képeken

  Gépészmérnök, valamint ipari termék- és formatervező szakos mérnökhallgatók munkáiból nyílt állandó kiállítás kedden a Miskolci Egyetem A/1-es épületének I. emeleti folyosóján. A tárlat 16 tablón közel 100 alkotást mutat be.

 • 2014-05-16 15:50 Egyetemisták jártak a MIVÍZ-nél

  Külföldi hallgatók ismerkedtek meg pénteken a miskolci szennyvíztisztító-telep berendezéseivel. A szakmabeli fiatalok a látogatás alkalmával a MIVÍZ és a Miskolci Egyetem együttműködése révén megnézhettek és megkérdezhettek mindent, amire csak kíváncsiak voltak.

 • 2014-05-16 09:54 Egyetemi járatok közlekedése a vizsgaidőszakban

  A vizsgaidőszak kezdetével csökken az egyetemisták utazási igénye, ezért változások lépnek életbe az Egyetemvárost érintő, illetve oda közlekedő járatok közlekedésében május 19-től – tájékoztatott az MVK Zrt.

 • 2014-05-15 19:52 A világ leggyorsabb szuperszámítógépén dolgozhattak

  Szuperszámítógépes nemzetközi verseny döntőjében szerepelt a Miskolci Egyetem informatikus hallgatókból álló csapata – Európából egyedüliként – április végén a kínai Kantonban. A díj mellett nagy élményekkel tértek haza a fiatalok, akik a világ leggyorsabb szuperszámítógépén dolgozhattak. A versenyen elért eredmény ismét csak bizonyította, hogy az egyetemen kitűnő képzést kapnak a hallgatók, ami a betelepülni kívánó cégeket is megerősíti abban, hogy érdemes itt befektetni, hiszen adott a megfelelő szakembergárda.

 • 2014-05-13 22:25 Hatalmas tömeg MENt

  Megválasztották kedden délután az Egyetem szépét – ezzel el is kezdődött a háromnapos fesztiválszezon-nyitó buli a Miskolci Egyetemen. Az Egyetemvárosban a buli az buli, legyen szó akár csütörtökről, péntekről, szombatról, vagy a Miskolci Egyetemi Napok (MEN) esetében, keddről.

 • 2014-05-13 09:33 Sporttal (is) építik a közösséget

  1735. – Selmecbányán ekkor alapította III. Károly azt a bányászati-kohászati tanintézetet, mely a Miskolci Egyetem jogelődje, s a szám most újabb jelentést kapott: összesen 1735 métert kellett lefutnia a ME-HÖK, a Miskolci Egyetem EK Sportlétesítmények és Sportiroda, valamint a MEAFC által szervezett „Fut az egyetem” program résztvevőinek hétfőn. A szervezők elmondása szerint közel félezer hallgató, oktató és egyetemi dolgozó teljesítette a távot. A sportos program célja nem titkoltan a közösségépítés is volt.

 • 2014-05-12 13:36 MEN – ahol komolyan veszik a partizást!

  Indul a fesztiválszezon. A sort pedig a hagyományoknak megfelelően Miskolc, a Miskolci Egyetemi Napok, a MEN nyitja. Szerdán kezdődik is a hallgatói buli, s az Egyetemvárosban a partizást évről-évre – így idén is – nagyon komolyan veszik.

 • 2014-05-11 15:16 Dupla miskolci győzelem a gokart-építő versenyen

  A Bosch csoport által életre hívott és három éven át tartó Go-kart, Go-Bosch! program lezárta első évadát. Május 10-én a Hungaroring pályáin és depóiban öt felsőoktatási intézmény, a magyarországi mérnökképzés fellegvárainak csapatai először mérték össze versenygépeiket és innovációs erejüket. A miskolci gokart-építő csapaté lett a legjobb műszaki megoldás mellett a fődíj is.

Miskolc TV mai műsora

2024-05-21 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!