Egyetemváros

 
 • 2014-05-06 17:34 „Az önismeret a legnagyobb művészet”

  A fiatalság legnagyobb feladata, hogy megtalálja önmagát. A Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség ezt segítendő, vándorkiállítást költöztetett két hétre az egyetem díszaulájába. A Vagyok, aki vagyok című tárlat keddi megnyitóján Horváth Zita rektorhelyettes elmondta, az ember életében a művészetnek helye kell, hogy legyen. Mint fogalmazott „az ember lelki, szellemi fejlődésében ez meghatározó szerepet tölt be, legyen szó bármilyen művészeti ágról.”

 • 2014-05-06 13:48 Együttműködés a szakemberképzés, kutatás-fejlesztés támogatására

  Együttműködési megállapodást írt alá kedden a Magyar Cementipari Szövetség és a Miskolci Egyetem. A megállapodás elsősorban a felsőfokú szakember- és szakmérnökképzés, valamint a kutatás-fejlesztés támogatására jött létre, közös kezdeményezésként.

 • 2014-04-27 13:28 Tökéletes alak, Miskolcon is

  Az egyetemi Körcsarnokba érkezett vasárnap Rubint Réka, hogy a miskolciakat is megmozgassa a hét utolsó napján. A cél a tökéletes alak, ezért pedig ezúttal is meg kellett izzadni.

 • 2014-04-25 17:29 Földrajzosok vetélkednek

  A Miskolci Egyetem Földrajz-Geoinformatikai Intézetében rendezik a XXI. Less Nándor Országos Földrajzversenyt pénteken és szombaton. Négyszáz diák érkezett az ország minden tájáról Miskolcra, melyet a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium képvisel.

 • 2014-04-23 17:46 Támogatásból újul meg az egyetem sportélete

  35 millió forintos európai uniós támogatást nyert szabadidősportra a Miskolci Egyetem. Az összegből létrehoznak egy sportirodát, bővítik a sportolói létszámot, és kialakítanak egy mentorprogramot is.

 • 2014-04-23 11:49 Idén először önálló színpadot kapnak a szókimondás mesterei

  „Én feszt nem változom, fesztiválozom” – indul az Animal Cannibals idei fesztiválhimnusza, ami minden bizonnyal az EFOTT-on is felcsendül majd. A magyar rap zászlósai idén először önálló teret kapnak a szövegelésre, a kannibálok pedig az előző évekhez hasonlóan házigazdaként is jelen lesznek.

 • 2014-04-20 10:19 MEAFC: megpezsdült az élet

  A MEAFC elnöksége és szakosztályvezetői a közelmúltban összeállítottak egy tájékoztató anyagot a MEAFC elmúlt évi szakmai tevékenységéről. Az anyag tartalmazza mind a 10 szakosztály éves beszámolóját, valamint a Magyar Egyetemi és Főiskolai országos bajnokságokon való részvételeket és elért eredményeket egyaránt.

 • 2014-04-18 20:30 Gyártógépek vezérlését írhatják – versenyben

  Közel 20 év után tért vissza a Miskolci Egyetemre az Országos irányítástechnikai programozó verseny. Április 17–19. között tehát újra az észak-magyarországi felsőoktatási intézmény ad otthont a háromfordulós megmérettetésnek, melynek résztvevői jó eséllyel jelentkezhetnek majd az olyan, automatizált gyártástechnológiával termelő gyárakhoz, mint például a Bosch, vagy a Miskolcra idén betelepülő Takata.

 • 2014-04-16 21:04 Stabil a Miskolci Egyetemre jelentkezők száma

  A jelentkezések adatai alapján kijelenthető, hogy több hallgató lesz szeptembertől a Miskolci Egyetemen, mint ebben a tanévben, ez is jelzi, hogy jó úton jár az egyetem megújult vezetése, mondta szerdai sajtótájékoztatóján Torma András rektor.

 • 2014-04-16 18:38 Környezetvédelmi hagyomány indult útjára az egyetemen

  Első, két napon át tartó szemétszedési akciót szerveztek a Miskolci Egyetemen. A hallgatók ötlete nyomán indult felhívás szerdán és csütörtökön tart – a papírhulladék szép mennyiségben érkezik is. A legjobbak pedig jutalmat is kapnak.

 • 2014-04-16 16:10 A Tankcsapdával nyit az EFOTT

  Pop, rock, hip-hop, elektro – az idei EFOTT-on egyikben sem lesz hiány. Idén az aktuális hazai kedvencek mellett ráadásul a 90-es évek ikonikus pop bandáit is elhozza Miskolctapolcára a legnagyobb és legrégibb hallgatói fesztivál. A nyitónap nagy durranását pedig a 25 éves Tankcsapda egyedülálló showja garantálja.

 • 2014-04-14 14:34 A Gutenberg-galaxison túl

  A Miskolci Egyetem könyvtára közel 50 millió forintból továbbfejlesztette információszolgáltatási rendszerét. Többek között digitális képkönyvtár, tananyagterminál, az elektronikus katalógus és a helyi tudományos repozitórium bővítése, valamint az online tartalmak mobil eszközökön történő használatát biztosító szoftverfejlesztés valósult meg. A projekt zárórendezvényét hétfőn tartották az egyetemi könyvtárban.

Miskolc TV mai műsora

2023-05-28 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!