Egyetemváros

Einstein befejezetlen szimfóniája és más érdekességek

2014-01-29 13:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Miskolci Egyetem Fizikai Intézete és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csoportja a fizika népszerűsítése érdekében rendhagyó fizikaórát szervez diákoknak és tanároknak február 5-én – tájékoztatott az egyetem hivatalos honlapja.

A rendhagyó fizikaóra első órájában Einstein befejezetlen szimfóniája címmel Rácz István (Wigner Fizikai Kutatóközpont, Budapest) mutatja be tudományos ismeretterjesztő filmjét, amely az Einstein-féle gravitációelmélethez kapcsolódó legizgalmasabb kísérlet, a gravitációs hullámok érzékelésére irányuló nemzetközi erőfeszítések értelmét és eredményeit mutatja be - írta az uni-miskolc.hu.

A második órában Kedvenc kísérleteink címmel a Fizikai Intézet oktatói (Paripás Béla, Majár János és Pszota Gábor) mutatnak be látványos kísérleteket, mint pl. sugárzások bemutatása ködkamrával, kísérletek fénnyel, optikai ráccsal, lézerekkel, kísérletek vákuumban, stb.

Az előadás helye a Miskolci Egyetem XXXVII. előadója (A1-A4 épületek között, I. emelet, a régi büfé melletti lépcsőn lehet felmenni, vagy a III. előadón keresztül). Az előadást február 5-én, szerdán 15.00 órától rendezik meg, kétszer 60 percben.

A rendezők mindenkit szeretettel várnak, az előadásra előzetesen regisztrálni, ill. belépődíjat fizetni nem kell.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-12-09 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!