Egyetemváros

 
 • 2013-12-26 21:06 Interaktív, digitális – út a legmodernebb forrásokhoz

  A hallgatók versenyképes ismereteket sajátíthatnak el, a projektben résztvevő felsőoktatási intézmények oktatói, kutatói pedig további távoktatási kurzusokat alakíthatnak ki a Miskolci Egyetem és a tatabányai Edutus Főiskola közös digitális tananyagfejlesztésének köszönhetően. Az Európai Unió által finanszírozott TÁMOP-projektben több mint 40 digitális tananyag készült el.

 • 2013-12-22 22:29 Segítőkutyákkal érkeztek az adományok a gyermekekhez

  Ismét a Kékcsillag  Segítőkutyás Egyesülettel együtt köszöntötte a Csatárlánc önkéntes csoport december 22-én, az Aranyhíd Lakásotthonban élő gyermekeket.

 • 2013-12-16 17:58 Pozitív Miskolc – minden, ami érték a városban

  Zselélabdagyártás, gipszfigura-készítés, majd fizioterápiás gyakorlatok – csak néhány a Pozitív Miskolc sorozat hétfői programjai közül. A civil kezdeményezésre indult sorozat egészen december 22-éig nyújt fórumot a miskolci karitatív szervezeteknek, mutatja be a Miskolci Egyetem értékeit, és ad példaképeket a város fiataljainak híres, méltán ismert és elismert személyek bemutatásán keresztül.

 • 2013-12-13 18:57 Ismét Miskolc város ifjú szónokát keresték

  Miskolc város ifjú szónokát keresték péntek délután a városházán. Középiskolások mérték össze retorikai képességüket, hogy kiderüljön, ki a legjobb szónok közülük.

 • 2013-12-13 09:36 Régiós verseny az egyetemen

  A hét végén Miskolc ad otthont az Észak-magyarországi régió felnőtt és utánpótlás asztalitenisz versenyének. Az eseményre szombaton délelőtt, fél tíztől kerül sor az egyetem E/4-es csarnokában, ahová népes mezőnyöket várnak.

 • 2013-12-11 11:18 Segítő kéz a hátrányok leküzdésére

  A régióban jellemző társadalmi és területi hátrányok csökkentését célozza az észak-magyarországi térség három felsőoktatási intézményének – a Miskolci Egyetem, az egri Eszterházy Károly Főiskola és a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola – együttműködésében indított KEZEK elnevezésű program. A térségfejlesztési alprogram keretében esettanulmány-készítő versenyt rendeztek kedden a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában.

 • 2013-12-05 14:49 K1-gála az egyetemen

  K1-gálát rendeznek szombaton 7-én 16 órától Miskolcon az egyetemi körcsarnokban. A Szuperinfó Mikuláskupát tizennegyedik alkalommal szervezik meg.

 • 2013-12-05 12:46 Hét kar hatvan szakkal várja az új miskolci egyetemistákat

  A Miskolci Egyetem színvonalas és versenyképes szakmai tudással várja az új hallgatókat, akik a tanulás mellett életre szóló élményeket is szerezhetnek a pezsgő diákélet és a selmecbányai diákhagyományok révén. Csütörtökön és pénteken nyílt napot tart az intézmény mintegy 3000 potenciálisan új diákjának, hogy a közelgő felvételi határidő előtt információkkal könnyítsék meg választásukat – ami remélhetőleg a Miskolci Egyetemre fog esni.

 • 2013-12-03 11:17 Élen a miskolci BTK is

  Mint arról hétfőn beszámoltunk a HVG legújabb kiadványának rangsorában a Miskolci Egyetem jogi kara az ország legjobb három kara között van. A miskolci bölcsészkar még ennél is jobb helyen, az élen végzett.

 • 2013-12-02 16:01 Jogi képzésben a legjobbak között a Miskolci Egyetem

  Idén is megjelent a HVG rangsor – Diploma 2014 elnevezésű kiadvány, amely szerint a jogi képzési terület rangsorát a Miskolci Egyetem mellett az ELTE, a Debreceni Egyetem, a Pázmány és a Károli vezeti.

 • 2013-11-26 14:21 Bakancsra fel! – kiállítás és állásbörze az egyetemen

  Fegyverek, golyóálló mellények és még számos érdekesség várta az érdeklődőket az első alkalommal megrendezett honvédelmi kiállításon és állásbörzén, melyet kedden nyitottak meg a Miskolci Egyetemen. A fegyveres testületeken túl a katasztrófavédelem is képviseltette magát a rendezvényen. A bemutató eseményt a B.-A.-Z. Megyei Területfejlesztési Alapítvány szervezte, amelynek katonai pavilonja további egy héten át tekinthető meg az egyetemen.

 • 2013-11-26 09:32 Takata – meghatározó jelentőségű az egyetem életében is

  „Nem lehet kétséges, hogy a Miskolci Egyetemre meghatározó befolyást gyakorol a cég megjelenése” – fogalmazott megkeresésünkre Torma András rektor, hozzátéve, „még inkább meghatározó” lesz a cég működése a felsőoktatási intézmény életében. Az egyetem első embere elmondta azt is, a vállalat képviselői miskolci látogatásaik során elismeréssel szóltak az egyetemen folyó oktatói és kutatói munka magas színvonaláról, valamint a laborok és műhelycsarnokok műszerezettségéről.

Miskolc TV mai műsora

2023-05-28 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!