Egyetemváros

 
 • 2014-04-14 13:24 Elismerés a korábbi rektorhelyettesnek

  A Miskolci Egyetem microCAD című multidiszciplináris tudományos konferenciáján hagyomány, hogy „Díszpolgár” címet adnak át azon személyek számára, akik az elmúlt évek során sokat tettek a konferencia sikeréért. Idén ezt a címet Dobróka Mihály korábbi rektorhelyettes kapta.

 • 2014-04-10 13:06 MicroCAD: 28 éve a tudományos életben

  28 évvel ezelőtt a Miskolci Egyetem, felismerve a számítástechnika előretörését és a benne rejlő lehetőségeket, nemzetközi tudományos konferenciát hirdetett a szakterület neves képviselői számára. Azóta sokat változott a világ és a hazai tudományos életben nagy szerepet vállaló Miskolci Egyetem is, így a MicroCAD – párhuzamosan a felsőoktatási intézmény igazi universitasszá válásával – egyre inkább multidiszciplináris jelleget öltött. Csütörtökön ,a 28. nemzetközi tudományos konferenciát nyitották meg, közel 200 előadóval.

 • 2014-04-08 19:23 Közel 5 ezren jelentkeztek a Miskolci Egyetemre

  Nyilvánosságra hozták a 2014-es felvételi jelentkezési adatait. A legtöbb diák idén is a gazdálkodási és menedzsment, a gépészmérnöki, valamint a kereskedelem és marketing alapszakot jelölte meg, többségük állami ösztöndíjas helyre pályázik. A legnépszerűbb egyetemek-főiskolák listáját idén is az ELTE vezeti. A Miskolci Egyetemre közel 5 ezren jelentkeztek – tájékoztatott az eduline.hu.

 • 2014-04-02 18:06 Ha tavasz, akkor Állásbörze

  Jubilált a Miskolci Egyetem állás- és szakmai gyakorlati helyeket kínáló tavasz kiállítása. Az állásbörzének huszadik alkalommal ad otthont a campus. A kereslet, a kínálat évről-évre nő – idén 62 standon, 67 kiállító volt jelen a legnagyobb vidéki állásbörzén.

 • 2014-04-01 09:58 Holnap nyit a legnagyobb vidéki állásbörze

  Jubilál a Miskolci Egyetem nagyszabású, állás- és szakmai gyakorlati helyeket kínáló tavaszi kiállítása: április 2-án, szerdán 10–16 óráig a Miskolci Egyetem előcsarnokában, díszaulájában huszadik alkalommal rendezik meg a Miskolci Egyetemi Állásbörzét és Szakmai Gyakorlati Börzét. Idén 62 standon 67 kiállító lesz jelen, ebből 65 állásajánlatokat kínáló, közvetítő cég, szervezet, és 2 további partner – a Miskolci Egyetemi Állásbörze ezzel a legnagyobb vidéki állásbörzének számít.

 • 2014-03-26 11:47 Első fecskék az EFOTT-fellépők listáján

  1984 után újra Miskolcra érkezik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, az EFOTT. Az első fellépőlistát már nyilvánosságra is hozták a szervezők – ebből kiderült többek között, Pásztor Anna kisfiával érkezik a miskolci EFOTT-ra.

 • 2014-03-20 19:59 Az elért eredményekről és a jövő terveiről, akadémiai szinten

  Éves közgyűlését tartotta csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Miskolci területi Bizottsága. A szakmai összejövetelen szó esett az előző évi tevékenységek mellett arról is, milyen változások elé néz a bizottság, s ehhez miként alkalmazkodhatnak jövőbeni elképzeléseik.

 • 2014-03-13 15:20 Elindult a regisztráció a Diplomamentő programra

  Csütörtöktől lehet regisztrálni a kormány által indított Diplomamentő programra, és várhatóan április végén el is indulnak az angol, a német és a francia nyelvtanfolyamok - hangzott el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) közös, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 • 2014-03-11 09:35 Áprilisban újra kinyit a legnagyobb vidéki állásbörze

  Idén huszadik alkalommal rendezik meg április 2-án, szerdán a Miskolci Egyetemi Állásbörzét, melynek a felsőoktatási intézmény díszaulája és előcsarnoka ad otthont. A Miskolci Egyetem Diák Irodája és a MEHASZ Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett egynapos rendezvény alkalmat nyújt az egyetemi hallgatók és fiatal szakemberek, valamint a cégek, vállalatok számára a közvetlen kapcsolatteremtésre.

 • 2014-03-08 16:25 Ragyogó rózsakvarc, bársonyos borostyán…

  Az egyik legszebb nőnapi ajándékot, immár 32. éve, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karától kapják a hölgyek. Hagyományosan ilyentájt rendezik meg ugyanis a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivált, amelyen nemcsak a Föld kincseinek tudós ismerői, hanem a szépség kedvelői is mindig nagy számban megjelennek.

 • 2014-03-07 19:10 Marketing a településeknek – és az egyetemnek

  A Miskolci Egyetem által rendezett Országos Városmarketing Verseny azon ritka alkalmak közé tartozik, amelyben a felsőoktatás mindhárom küldetési területe, a képzés, a kutatás és a gyakorlat is szerephez jut – sőt, hatása túlmutat az intézményi kereteken. Valószínűleg ezért is nagy iránta az érdeklődés, és nehéz tíz csapatban limitálni a létszámot a döntőben, amit ebben az évben március 7-én, pénteken rendeztek meg a miskolci campuson.

 • 2014-03-06 10:54 A miskolci egyetemistáknál járt Vona Gábor

  Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, a párt miniszterelnök-jelöltje volt a vendége a Citromfa Politika Műhely szerdai fórumának. Az eseményen a Jobbik elnöke pártja programját ismertette, majd válaszolt a közönség soraiban ülők kérdéseire is.

Miskolc TV mai műsora

2023-05-28 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!