Egyetemváros

 
 • 2014-07-31 10:50 Rekortánfektetés előtt az atlétikai centrum

  Napokon belül már a rekortánborítást rakják a Miskolci Egyetem területén épülő új atlétikai centrum pályáján. A szakemberek a héten korrekciós munkákat végeztek, és ellenőrizték az eddig elkészült elemeket.

 • 2014-07-28 21:01 Ponthatárok és pótfelvételi-lehetőségek a Miskolci Egyetemen

  Júliusban nyilvánossá váltak a felvételi ponthatárok. A jelentkezések száma országosan csökkent, így a Miskolci Egyetemen is, de összességében tekintve a miskolci campus továbbra is remek helyen szerepel a középiskolások népszerűségi listáján. A ponthatár nyilvános, az első körben felvettek már tudják, hol kezdik a szeptemberi szemesztert, de pótfevételi lehetőség ezúttal is van – Miskolcon is.

 • 2014-07-26 14:37 EUSA Játékok Rotterdamban magyarokkal, miskolciakkal

  35 ország 240 csapatát, így több mint 3000 résztvevővel kezdődött el a hollandiai Rotterdamban az Európai Egyetemi Sportszövetség által másodízben megszervezett EUSA Játékok, amit július 24. és augusztus 8. között tartanak. A szervezést helyi és külföldi önkéntesek egyaránt segítik, vezetőjük a Miskolci Egyetemen dolgozó Rakaczki Zoltán, az EUSA Ellenőrző Testületének tagja.

 • 2014-07-25 19:52 A Miskolci Egyetemen félezerrel nőhet a hallgatói létszám

  A Miskolci Egyetem az idén csaknem 1600 diplomát adott ki, és több mint 2000 hallgatót vett fel eddig a pótfelvételin kívül; 500-zal nőhet a hallgatói létszám - mondta az egyetem tanulmányi rektorhelyettese.

 • 2014-07-24 08:50 Ma hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási ponthatárokat

  Várhatóan ma este 20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek a hivatalos kihirdetést követően leghamarabb a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetőek.

 • 2014-07-22 20:28 EFOTT: a HÖOK elnöke értetlenül áll a rektor okfejtése előtt

  - Mindenekelőtt szeretném Torma András rektor úr tudomására hozni, hogy a 2014. évi EFOTT házigazdája a Debreceni Egyetem és annak Hallgatói Önkormányzata volt. Rektor úr ugyanis a saját egyetemének megjelenését lehetővé tevő marketingszerződést megakadályozta, a területet az EFOTT Kft.-vel kibéreltette, ezért egyetemének szerepét a legjobb esetben is csak a bérbeadó minőségében értékelhetjük. Ezzel szemben köszönettel tartozunk Kriza Ákos úrnak, Miskolc polgármesterének, aki végig önzetlenül segítette a fesztivál szervezését – írja egyebek mellett Körösparti Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke, a Miskolci Egyetem rektorának közleményére reagálva.

 • 2014-07-22 16:18 A miskolci EFOTT – ahogyan mi láttuk (videóval és képösszefoglalókkal)

  Véget ért az EFOTT. Miskolcon 30 év után volt újra a fesztivál. Számtalanszor beszámoltunk a fesztivált megelőzően, s azt a kivételes öt napot sem hagytuk ki. Elmeséltük, milyen volt egy-egy nap a mi nézőpontunkból. Sokakkal beszélgettünk. Belevetettük magunkat a „csak szabadon” érzésbe, mint ahogyan több mint 91 ezer fesztiválozó. A rekordok fesztiváljának utolsó összefoglalója. Interjúkkal, hangulattal, képekkel, videóval.

 • 2014-07-21 14:53 Rekord látogatószám a miskolci EFOTT-on

  Rekord látogatószámmal, color partyval és megannyi remek emlékkel búcsúzott Miskolctól az EFOTT. Az év legnagyobb hallgatói buliján, Miskolcon 91 ezernél is többen szórakoztak.

 • 2014-07-17 18:48 EFOTT 2.0 – nincs megállás

  Sehol egy vízcsepp. Az is csak a sátorról csordogál le. Hőség, izzadságcseppek, remek hangulat, kiváló koncertek – ilyen volt az EFOTT második (első!) napja.

 • 2014-07-17 17:12 Az EFOTT-ozók kérdéseire válaszolt Kövér László

  A miskolci EFOTT második teljes napján a Miskolci Egyetemre látogatott Kövér László házelnök. A fesztiválozók a Civil téren találkozhattak vele, ahol számos kérdésre válaszolt. A legtöbbször az autonómia kérdése merült fel, s természetesen a felsőoktatással kapcsolatban is sok minden érdekelte a közönséget.

 • 2014-07-17 15:38 Kiss Tibiéknek épp fesztiválmániájuk van

  Az első teljes EFOTT-napon, a Nagyszínpadon a Kiscsillag csinált nagy bulit, majd érkezett a Quimby. Tibiék elég határozottan megrezegtették a levegőt. Vállunkra ördög ült, a gépnek halleluja lett, s a forgószél is elvitte a vihart. Képzeletben voltunk keleten, megnéztük az ajtók mögött is, s végül – remélhetőleg – mindenki megtalálta az életét, bár ezt nem tudhatjuk, hiszen a tömeg nagy egyetértésben énekelte a zenészekkel, hogy sehol se…. A koncert előtt Kiss Tibivel beszélgettünk.

 • 2014-07-15 19:36 Az EFOTT mint védjegy

  A fesztiválozók még a kapunál álltak, de belül már csak az utolsó simítások voltak hátra – kedd délután hivatalosan is megnyitották 30 év után újra az EFOTT-ot Miskolcon. A buli vasárnap reggelig tart, de addig nyolc színpad, öt nap és 160 fellépő van hátra, nem is beszélve a kiegészítő turisztikai programokról, sportolási lehetőségekről és a száz civil szervezet kínálatáról.

Miskolc TV mai műsora

2023-05-28 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!