Egyetemváros

Rendhagyó szülői értekezlet a Miskolci Egyetemen

2014-01-27 11:18

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Hiánypótló céllal, országos tájékoztató fórumot indított a felsőoktatásba jelentkező végzősök szülei részére a Diákhitel Központ – tájékoztatott a Miskolci Egyetem hivatalos honlapja. A fórum miskolci állomását január 29-én, szerdán 18 órai kezdettel rendezik meg a XXXIII-as előadóban (A/1. épület, magasföldszint).

A rendezvényen a jelentkezéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalók mellett a különböző ösztöndíjprogramokba nyerhetnek betekintést az érdeklődők, emellett megismerkedhetnek az aktuális munkaerő-piaci trendekkel, tájékozódhatnak a felsőoktatás finanszírozási lehetőségeiről és a továbbtanulás pszichológiájáról is – írta az uni-miskolc.hu.

Minden, ami továbbtanulás, egy helyen – így lehetne összefoglalni a Diákhitel Központ országos szülői értekezlet sorozatának célkitűzését. A szülők szakemberek segítségével tájékozódhatnak és kaphatnak eligazítást a továbbtanulással kapcsolatos információáradatban.

A fórumon szakemberek osztanak meg hasznos tanácsokat és gyakorlati tudnivalókat a felvételi jelentkezésről, pontszámításról, a finanszírozási lehetőségekről, az ösztöndíjakról, a pályakezdők munkaerő-piaci elhelyezkedésének esélyeiről. Szakpszichológus tárja fel ugyanakkor a továbbtanulás előtt álló fiatalok speciális életszakaszának lelki tényezőit, valamint egy gyakorló édesanya, egyben a program háziasszonya, Szily Nóra is mesél saját tapasztalatairól.

Az ingyenesen látogatható, 70 perces programsorozat abban szándékozik segítséget nyújtani, hogy a diákok jövőjét hosszútávon meghatározó továbbtanulási döntést a diákok ne családjuktól elszigetelve, hanem közösen hozzák meg, felelős, széleskörű tájékozódást követően.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-18 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!