Egyetemváros

 
 • 2014-01-22 16:44 Horizont 2020: hetvenmilliárd euró jut fejlesztési programokra 2020-ig

  Mintegy 70 milliárd euró jut a 2014-től 2020-ig tartó uniós költségvetésben kutatás-fejlesztésre és innovációra. Az ország célja, hogy ebből minél több érkezzen hozzánk, a Nemzeti Innovációs Hivatal feladata és kötelessége pedig, hogy a pályázatokba a lehető legtöbb szerepelőt vonja be – jelentette ki Deák Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) stratégiai elnökhelyettese a Horizont 2020 program Palotaszállóban tartott információs napján.

 • 2014-01-22 11:37 A legfontosabb dátumok felvételizőknek

  Már lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Mikor van a jelentkezési határidő? Meddig lehet a hiányzó dokumentumokat pótolni? És mikor húzzák a ponthatárokat? Az eduline.hu összeszedte a legfontosabb határidőket.

 • 2014-01-17 19:26 „Bosch-díj” a legjobbaknak

  A Robert Bosch Power Tool Kft. és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. célja az, hogy megjutalmazza a Miskolci Egyetem legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó diákjait. A program azokat a hallgatókat támogatja, akik tanulmányaik során állandó, kimagasló teljesítményt nyújtanak, és pályafutásuk során kutatási tevékenységet vagy egyéb közéleti, szociális, társadalmi tevékenységet is végeznek.

 • 2014-01-17 10:35 Klebelsberg képzési ösztöndíjat kaptak miskolci bölcsészek

  A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának nyolc hallgatója vette át a Klebelsberg képzési ösztöndíj elnyeréséről szóló oklevelét Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterétől január 13-án Budapesten.

 • 2014-01-16 14:26 Cél a sikeres érettségi – előadások középiskolásoknak

  Amíg a bölcsészkar jelenlegi hallgatói épp az egyetemi vizsgáikat teljesítik, addig a leendő bölcsészhallgatóknak már az érettségi vizsgákra kell készülniük. A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara pedig elkötelezett, hogy az idén felvételizőknek is segítséget nyújtson a felkészülésben. Épp ezért a kar idén is emelt szintű érettségi tételeket feldolgozó előadásokkal várja a középiskolásokat februártól áprilisig.

 • 2014-01-16 10:44 Folytatódott az angol-német nyelvi verseny az egyetemen

  Az angol szekció szóbeli megmérettetésével folytatódott az az angol és német nyelvi verseny január elején, melynek novemberi első, írásbeli fordulóján megyénk közel 300 középiskolás diákja vett részt. A verseny nyelvi szintfelmérőként szolgált a fiataloknak, akik emellett megismerhették a Miskolci Egyetemet, és a szervező Modern Filológiai Intézet kínálta továbbtanulási lehetőségeket.

 • 2014-01-10 16:47 Közel hatezer hallgatót vehetnek fel idén a Miskolci Egyetemre

  Már lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, illetve felsőoktatási szakképzésekre. A Miskolci Egyetemen nappali képzésre közel 3800, esti, levelező képzésre pedig több mint 2300 hallgatót vehetnek fel. Az egyes képzési területekre felvehető hallgatók számát cikkünkben találják.

 • 2014-01-09 21:25 Elhunyt Hajdú Mihály nyelvészprofesszor

  Életének 81. évében elhunyt Hajdú Mihály nyelvészprofesszor, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) tanára, a névtan kutatója. Oktatott névtant, dialektológiát, nyelvtörténetet és fonetikát az ELTE mellett a pécsi, a miskolci, a szegedi egyetemen, illetve a Károli Gáspár Református Egyetemen is.

 • 2014-01-08 10:36 Egyetemek együtt, a járműipar jövőjéért

  A Járműipari Felsőoktatási és Kutatási Együttműködési Megállapodást még 2012 júliusában írták alá több magyarországi felsőoktatási intézmény, köztük a Miskolci Egyetem képviselői, azóta három jelentős járműipari kutatási projektet is elnyertek, melyek megvalósítása a dokumentum aláíróinak bevonásával folyik. A járműipari képzés, kutatás-fejlesztés helyzetéről és jövőjéről tudományos konferenciát rendeznek január 31-én a Magyar Tudományos Akadémián.

 • 2014-01-08 08:55 Február 15-ig lehet jelentkezni

  Idén február 15-ig jelentkezhetnek a diákok a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, a felvételizők legfeljebb öt helyet jelölhetnek meg. Az online felvételi tájékoztató január végéig várhatóan frissül.

 • 2014-01-06 13:13 Megduplázódott a Campus Hungary pályázatok száma

  A Balassi Intézet egy év alatt több mint négyezer fő számára biztosított Campus Hungary ösztöndíjat. Az intézet a programmal növelni kívánja a hallgatói mobilitást, de cél az is, hogy támogassa a felsőoktatásban végzettek foglalkoztathatóságát. A Campus Hungary az egyedüli ösztöndíjprogram Magyarországon, mely a világ összes országába biztosít ösztöndíjakat.

 • 2014-01-03 13:07 Hetedszer is – Taní-tani konferencia az egyetemen

  A Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete tudományos konferenciát szervez „A pedagógia kultúrája – VII. Miskolci Taní-tani Konferencia” címmel február 7-én, pénteken a felsőoktatási intézmény C/2-es épületében. A program együttműködő partnere a Magyar Pedagógiai Társaság, a Taní-tani Online és a Csatárlánc.

Miskolc TV mai műsora

2024-05-21 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!