Egyetemváros

 
 • 2014-07-15 13:11 A fesztiválozók megérkeztek, a kapuk kinyíltak

  Elérkezett a 30 éve várt időpont. Ismét kinyíltak az EFOTT kapui Miskolcon. A fesztiválozók már sorban állnak. A hivatalos megnyitót három órakor tartják, majd elindul a maratoni buli a Miskolctapolcán.

 • 2014-07-14 20:20 Épül az EFOTT-város Miskolctapolcán

  Az utolsó homokszemek is leperegnek lassan a képzeletbeli homokórán – már csak egyet kell aludni, és kezdődik a miskolci EFOTT. A fesztiválváros már épül az Egyetemvárosban – kedden délután hivatalosan is start. Az első robbanás kétség kívül a Tankcsapda jubileumi koncertje lesz.

 • 2014-07-14 10:12 „Irány az EFOTT!”

  A Miskolci Egyetem teljes területét lezárják az EFOTT idején július 13-án üzemkezdettől 21-én üzemzárásig, ezért az oda közlekedő buszok nem fognak beközlekedni a kampusz területére. ME, EFOTT jelzéssel azonban további járatok segítik majd a bulizók el-, illetve hazajutását – tájékoztatott az MVK Zrt.

 • 2014-07-04 17:12 Bevezetik a felsőoktatásban a kancellári rendszert

  Önállóvá válik a Testnevelési Egyetem szeptembertől, állami fenntartásba kerül a Pető Intézet és bevezetik a kancellári rendszert a felsőoktatási intézményekben - többek között ezt tartalmazza az oktatási törvények módosítása, amelyet pénteken fogadott el az Országgyűlés. A változtatásokat 129 igen 34 nem és 21 tartózkodó szavazattal hagyták jóvá.

 • 2014-06-26 16:12 Az első végzősök már átvették diplomájukat

  Lezárult a tanév a Miskolci Egyetemen, így a végzősöktől búcsút vesz az intézmény. A hallgatók szerda este – a selmeci hagyományokhoz híven – fáklyás felvonulással, a Szalamanderrel köszöntek el a várostól, csütörtökön pedig elkezdődtek a diplomaátadó ünnepségek – elsőként a jogászok vehették át a hőn áhított okmányt.

 • 2014-06-26 09:48 Elbúcsúztak a várostól a végzős egyetemisták

  Fáklyás felvonulással vettek búcsút a várostól és a campustól a Miskolci Egyetem végzős hallgatói szerda este. A hallgatók fáklyákkal, „Bursch-nótákat” énekelve vonultak a Petőfi térre, ahol a valétaelnökök átadták az elnöki szalagot és a kar zászlaját utódaiknak, majd koszorút helyeztek el a szobornál. Az esemény főszervezője a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata volt.

 • 2014-06-20 20:31 A gazdasági kapcsolatokról érdeklődnek a kayseriek

  Tavaly kötött testvérvárosi megállapodást Miskolc város a törökországi Kayserivel. A két város kapcsolatának további bővítése céljából gazdasági delegáció érkezett Kayseriből Miskolcra, hogy megismerkedjenek a várossal, az itteni látnivalókkal és egyeztessenek a lehetséges együttműködésekről.

 • 2014-06-19 19:44 Keresik, felfedezik és segítik a tehetségeket

  Tehetségnapra várta a megye tehetséggondozó szakembereit csütörtökön a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete és a Magyar Pedagógiai Társaság megyei tagozata. A régió legnagyobb felsőoktatási intézményében megtartott előadásokon és szekciófoglalkozásokon többek között elhangzott az is, hogy az előző hétéves Európai Uniós ciklusban mintegy 14-15 milliárd forint érkezett a tehetségek gondozására.

 • 2014-06-13 18:09 Átvehették certifikációikat a szépkorú akadémisták

  Az idén 5. alkalommal vehettek át certifikációt szépkorúak pénteken a Miskolci Egyetem Díszaulájában. A Szépkorúak Akadémiáján több mint 160 hallgató tett eleget azoknak a feltételeknek, amelyekhez a certifikációk megszerzését kötötték.

 • 2014-06-12 14:44 MOL Tanszék nyílik a Miskolci Egyetemen

  A nemzetközi szintű szakember-utánpótlás és –fejlesztés érdekében a Miskolci Egyetem és a MOL közös tanszéket hoz létre a felsőoktatási intézmény Műszaki Földtudományi Karán. A MOL Tanszék kiemelten foglalkozik a már működő olajmérnök, és a tervek szerint 2015 őszén induló szénhidrogén-ipari földtudományi mérnök angol nyelvű MSc képzésekkel, illetve az egyetem nemzetközi és szakmai kapcsolatainak ápolásával. A tanszékalapításról szóló szerződést csütörtökön írták alá a felek.

 • 2014-06-11 19:14 Cél: a teljesen önjáró jármű megalkotása

  Abszolút győzelem és a legjobb műszaki megoldás – nagyszerű eredménnyel zárt a Miskolci Egyetem csapata a Bosch-csoport által életre hívott Go-kart, Go-Bosch! program májusi megmérettetésén. Az első évet tehát sikeresen zárta a ME-Kart, a java azonban még hátra van, öldöklő fejlesztési versenyben dől el ugyanis, ki építi meg a legjobb teljesen önjáró járművet a harmadik év végére. Szerdán meglátogatta a csapatot Kriza Ákos polgármester is, aki már az újabb fejlesztési feladatokról is hallhatott.

 • 2014-06-03 12:15 EFOTT: lazulós kultúra az éjszakai pörgés mellett

  Az év legnagyobb hallgatói bulijának zenei repertoárja már összeállt, de nem csupán az éjszakai élet lesz programokkal tele Miskolcon, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján, az EFOTT-on júliusban. A hajnalig tartó bulizást napközben nevetés és verselés is követi majd többek között.

Miskolc TV mai műsora

2023-05-28 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!