Közgyűlés

 • 2014-07-31 06:52 Újabb döntések az Avas konszolidációjáért

  Rendkívüli közgyűlést tartott július 31-én, csütörtökön reggel 7 órától Miskolc képviselő-testülete. A napirenden 8 előterjesztés szerepelt, köztük a Miskolc és a Megújulás – Jelenlét az Avasi lakótelepen Konzorcium között létrejövő együttműködési és támogatási megállapodásról, illetve a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. vagyonkezelésében lévő miskolci lakóingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba történő vételéről szóló.

 • 2014-07-09 21:54 Kedvezményesen parkolhatnak a háziorvosok

  Júliustól kedvezményesen parkolhatnak a háziorvosok Miskolcon. A Régió Park Kft., kifejezetten háziorvosoknak szóló új bérlete a vállalkozói parkolóbérlet harmadába kerül. A bérlettel bármelyik parkolási zónában megállhatnak, így a háziorvosok hamarabb eljuthatnak a betegekhez.

 • 2014-06-14 11:46 A lágerben is őrizték identitásukat, anyanyelvüket

  Martin Márta és Lerch Ernő fiatalon került ki a Szovjetunióba „egy kis munkára”, ott ismerkedtek meg. Az embertelen körülmények között is ápolták anyanyelvüket, őrizték identitásukat – ezt, és a miskolci német kisebbségi közéletben végzett tevékenységüket Miskolc Pro Minoritate Díjjal ismerte el.

 • 2014-06-12 10:52 Aláírásgyűjtés: hamarosan tájékoztatnak a részletekről

  Soós Attila, a Fidesz–KDNP frakció szóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón is megerősítette: a közgyűlés Fidesz–KDNP frakciója aláírásgyűjtést kezdeményez, arról kérdezve a miskolciakat, egyetértenek-e a nyomortelepek felszámolásával?

 • 2014-06-12 09:50 „Döntsön a nép, döntsenek a miskolciak!”

  A napirendi pontok megtárgyalása előtt, napirend előtti tájékoztatójában Kriza Ákos polgármester egyebek mellett arról szólt: tekintettel a kialakult légkörre, a folyamatos politikai támadásokra, a városvezetés a józan miskolci többséghez, a józan miskolci polgárokhoz fordul támogatásért. Felkéri a Fidesz-KDNP szakpolitikusait, önkormányzati képviselőit, hogy jogilag, adminisztatíve készítsenek elő egy, a miskolci nyomortelepek felszámolásáért szervezett aláírásgyűjtő kampányt.

 • 2014-06-12 06:55 Aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz-KDNP a nyomortelepek felszámolásáért

  Júniusi rendes ülését tartotta csütörtökön Miskolc város közgyűlése. Kriza Ákos polgármester napirend előtti felszólalásában egyebek mellett arról szólt: felkérte a Fidesz-KDNP szakpolitikusait, önkormányzati képviselőit, készítsenek elő egy aláírásgyűjtő kampányt a miskolci nyomortelepek felszámolásáért. (Bővebben l. külön!) Megszavazta a testület a miskolci időseket támogató Salkaházi Sára programot, az eladósodott társasházakat segítő Otthonvédelmi Alap létrehozását. Elfogadták a rendőrségi beszámolót is.

 • 2014-06-11 14:03 Rendőrségi beszámoló a közgyűlés előtt

  Csökkent 2013-ban az előző évhez képest a regisztrált bűncselekmények száma, derül ki a Miskolci Rendőrkapitányság éves beszámolójából, melyet a város közgyűlése csütörtöki, júniusi ülésén tárgyal majd.

 • 2014-06-08 21:40 Utcanevet is kap a Takata

  Csütörtökön tartja júniusi közgyűlési ülését Miskolc képviselőtestülete. A grémium többek között utcanevek elnevezéséről is dönt: ha elfogadják a javaslatot lehet Takata utca is.

 • 2014-05-28 17:31 „Sporttörténelmi támogatást szavazott meg a közgyűlés”

  Az európai szintű csapat építéséhez 150 millió forintot és új stadiont kap a DVTK. Kiss János és Molnár Péter, a Fidesz, illetve a KDNP miskolci frakcióvezetői a reggeli, rendkívüli közgyűléssel kapcsolatban tartottak szerdán sajtótájékoztatót.   

 • 2014-05-28 10:16 Épülhet az új stadion - rendkívüli támogatás a DVTK-nak

  Rendkívüli közgyűlésen döntött Miskolc képviselő-testülete szerdán reggel a DVTK egyszeri, 150 milliós támogatásáról. Elhárultak a jogi akadályok az új stadion építése elől is, a DFC Kft., illetve a társaság befektetője, a Borsodsport Invest Kft. a stadionrekonstrukció elindítása érdekében lemond az ingatlant érintő terhekről.

 • 2014-05-14 11:00 Pro Urbe Díj Mikolai Vincének

  „Örömmel végzem ezt a szolgálatot, mert úgy gondolom, az a legfontosabb, hogy örömhírt vigyünk a szegényeknek és a kitaszítottaknak – vallja Mikolai Vince főesperes, diósgyőri plébános.

 • 2014-05-12 13:59 Pro Urbe Díj Pataky Attilának

  Az igazi siker az, ami másoknak is örömet okoz, vallja Pataky Attila, akinek zenekara, az Edda Művek a magyar rockzene klasszikusává emelkedett. A miskolci születésére és gyökereire mindig büszke zenész sikeres előadó-művészeti munkásságot tudhat a háta mögött, és sikereivel Miskolc hírnevét is öregbítette

Miskolc TV mai műsora

2024-06-12 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!