Közgyűlés

 • 2013-12-07 11:21 Helyi adók – bevallás akár elektronikus úton is

  Elektronikus úton is bevallhatják helyi adóikat ezután a miskolciak, ha a december 12-ei közgyűlés jóváhagyja az erre vonatkozó javaslatot. Aki jobban kedveli a hagyományos megoldást, az továbbra is választhatja a papíralapú adóbevallást.

 • 2013-12-04 09:09 A taxisok kérésére módosul a rendelet

  A taxisok kérésének megfelelően módosítani készül a miskolci önkormányzat a közterületek használatáról szóló rendeletét. A témáról – több más mellett – a jövő heti közgyűlés dönthet majd.

 • 2013-11-21 13:33 „Miskolc győzött, és most már világosan látszik a jövő!”

  Miskolc története fordulóponthoz érkezett a Takata beruházásával, jelentette ki Kriza Ákos polgármester a csütörtöki közgyűlésen, napirend előtti felszólalásában. Arról is szólt: a Takata, a Bosch, a mögöttük kialakuló bedolgozói, beszállítói háttér és az újraértelmezett szerepkörű Miskolci Egyetem lesz az új miskolci fejlődési pályaív emblematikus szereplője.

 • 2013-11-21 08:40 Takata, digitális Miskolc, helyi adók a közgyűlésen

  Novemberi rendes ülését tartotta 21-én, csütörtökön Miskolc közgyűlése. Kriza Ákos polgármester napirend előtt arról beszélt: a Takata beruházása meghozta a fordulatot, már látszik Miskolc jövője. Tárgyaltak a pénteken induló Digitális Miskolc programról is. Emellett döntöttek többek között a jövő évi költségvetés koncepciójáról, néhány helyiadó-rendelet módosításáról, illetve a 3-as út Búza teret elkerülő szakaszához szükséges Y-híd miatt módosították a településszerkezeti tervet és az építési szabályzatot.

 • 2013-11-17 10:05 Adómentesek lehetnek a belterületi pincék

  Új építményadó-rendeletet fogadhat el november 21-ei ülésén a miskolci közgyűlés. Az előterjesztés két fontos célt fogalmaz meg: egyrészt tisztázni kell bizonyos, az „adótárgyakhoz”, tehát az ingatlanokhoz kapcsolódó fogalmakat. Másrészt egyes építmények, konkrétan a belterületi pincék esetében az adó mértéke nulla forintra csökkenne.

 • 2013-11-11 09:51 Rendkívüli közgyűlésen szüntették meg az utat

  A Déli Ipari Parkot kettévágó út megszüntetése kapcsán tartottak rendkívüli közgyűlést hétfőn reggel nyolc órától a miskolci városházán. A módosítást annak érdekében javasolták, hogy a terület jobban felosztható legyen és így sikeresebben tudják befektetőknek kiajánlani.

 • 2013-11-08 16:41 Rendkívüli közgyűlés: 60 hektár összefüggő iparterület

  Rendkívüli közgyűlést tart november 11-én, hétfőn reggel 8 órától Miskolc önkormányzata. A napirendi javaslatban egyetlen előterjesztés szerepel, amely szerint Miskolc Településszerkezeti Tervét (TszT) és Építési Szabályzatát (MÉSZ) módosítanák. Konkrétan a Déli Ipari Park jelenleg megosztott területét kívánják egyesíteni.

 • 2013-11-03 13:58 Ismét lesz közmeghallgatás

  Közmeghallgatást tart Miskolc város közgyűlése december 5-én, csütörtökön délelőtt 9 órától a polgármesteri hivatal közgyűlési termében (Hunyadi u. 2., tetőtér). A város polgárai és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű ügyben szólalhatnak fel, egyedi hatósági ügyekben nem kaphatnak szót.

 • 2013-10-22 08:59 Stadion, közszolgáltatások - ülésezett a közgyűlés

  A megszokott csütörtöki naptól eltérően, október 22-én, kedden ülésezett Miskolc város közgyűlése. A grémium döntött arról többek között, hogy két közszolgáltatás, a kéményseprés és a szemétszállítás ellátására saját céget hoz létre a város. Támogatták a stadionrekonstrukcióval kapcsolatos előterjesztést is.

 • 2013-10-21 11:26 Összeáll a miskolci központú hulladékgazdálkodási cég

  Kedden tartja októberi ülését Miskolc város közgyűlése, melyen a grémium elé kerül a Miskolcon és környékén szolgáltató hulladékgazdálkodási cég alapítása is. Magáról az alapításról már korábban döntött a grémium, most a tulajdonrész megosztására is igent mondhatnak a képviselők.

 • 2013-10-16 10:17 Gyermekvédelmi feladatok az elhalasztott közgyűlés előtt

  Az eredetileg tervezett, csütörtöki időpont helyett a jövő héten, október 22-én, kedden tartja ülését Miskolc város közgyűlése. A grémium többek között a szociális és gyermekvédelmi feladatok ellátása kapcsán is tárgyal előterjesztést.

 • 2013-10-15 09:09 Diósgyőr főtere lehet a szilvamagból

  Közpark, és egyben a városrész új főtere lesz Diósgyőrben az Árpád út – Nagy L. király útja közötti kis szilvamagként emlegetett terület, illetve feloldják a változtatási tilalmat a Sajó bal partján fekvő ingatlanok egy részén, ha az október 17-ei közgyűlés megszavazza az erre vonatkozó előterjesztést.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-12 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!