Közgyűlés

 • 2012-12-11 13:38 Rendészeti szervet hozna létre Miskolc!

  Önkormányzati rendészeti szerv létrehozásának előkészítésére vonatkozó javaslat is kerül csütörtökön a közgyűlés elé. A sürgősségi előterjesztés a törvény adta lehetőséget használja ki, mely január 1-től nyitott az önkormányzatok felé.

 • 2012-12-11 10:06 Víziközmű átvételéről is dönt a közgyűlés

  Csütörtökön tartja decemberi ülését Miskolc város közgyűlése, melyen többek között javaslat kerül a grémium elé a 26. számú főút Északi elkerülő során kiépült, állami tulajdonban lévő vízi közművei tulajdonjogának átvételéről.

 • 2012-12-08 21:38 Állattartás: nem a darabszám korlátoz ezután

  Az állattartás helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezéséről is javaslat kerül a közgyűlés elé. Az életbelépő kormányrendelet kitér az ebtartásra, a haszonállatok tekintetében pedig megszünteti az egyedszám szerinti korlátozást.

 • 2012-12-07 11:18 Miskolc Város Bora – módosulhat a szabályozás

  Ha a közgyűlés jóváhagyja, a jövőben nem csupán a bükkaljai és tokaj-hegyaljai, hanem az egri és mátraaljai borvidékekről is lehet majd pályázni a Miskolc Város Bora címre. További változás lehet, hogy ezután nem adnának kizárólagos jogot egy szervezetnek sem a borverseny szakmai felügyeletére. Nevesítés nélkül, az összes ilyen profilú egyesületnek, illetve kulturális intézménynek lehetősége lesz bekapcsolódni a verseny szervezésébe.

 • 2012-12-07 08:52 Miskolc Bolt: öt funkció egy helyen

  A Capri cukrászda helyén nyílhat meg jövőre a Miskolc Bolt – amennyiben támogatják az erről szóló javaslatot Miskolc decemberi közgyűlésén. Az évek óta üresen álló üzlethelyiségben több funkció – egyebek mellett a Tourinform, a MiskolcPont ügyfélszolgálat és egy kávézó is – helyet kap majd.

 • 2012-11-18 12:05 Közmeghallgatást tartananak

  Közmeghallgatást tart Miskolc város közgyűlése november 19-én, hétfőn délelőtt 9 órától a polgármesteri hivatal konferenciatermében (Petőfi u. 1–3., III. emelet). A város polgárai és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű ügyben szólalhatnak fel.

 • 2012-11-15 08:39 Novemberi ülését tartotta Miskolc közgyűlése

  Számos fajsúlyos, vitákat kiváltó napirend megtárgyalása után, a késő délutáni órákban ért véget Miskolc közgyűlésének novemberi rendes ülése. Szó volt egyebek mellett a közlekedés-fejlesztésről, az építményadóról, a villamosprojekttel kapcsolatos beruházásokról, a Szivárvány óvoda helyzetéről. Tárgyaltak oktatási intézmények felújításáról, köznevelési, intézményi tanácsok létrehozásáról, a városi adósság jelentős részének kormányzati átvállalásáról. A sürgősségi indítványokkal együtt húsznál is több téma került napirendre.

 • 2012-11-12 08:45 Napirenden a Science Múzeum

  Meghosszabbítaná az önkormányzat a Miskolci Városfejlesztési Kft.-vel megkötött „Fűtőmű – Science Múzeum és Művészeti Központ” című projekthez kapcsolódó megbízási szerződés idejét. Erről is tárgyal a közgyűlés.

 • 2012-11-12 08:43 Pályázat a tehermentesítő tervekre

  A Miskolc belvárosának tehermentesítését célzó közúti fejlesztések előkészítéséről, illetve az erre irányuló projekt pályázatának benyújtásáról is tárgyal a közgyűlés novemberi ülésén.

 • 2012-11-06 11:27 Visszavonták az adómódosítást

  Miskolc lakosságát nem terhelhetik adóemelések – ezzel indokolta Kriza Ákos, a közgyűlésen tervezett adórendelet módosítási javaslat visszavonását.

 • 2012-11-06 08:36 Az átlaglakosság nem adózik

  A jövő hét csütörtökön megtartandó, novemberi közgyűlésen a képviselők elé kerül javaslat a helyi adó rendeletek felülvizsgálatára és módosítására, valamint a helyi telekadó bevezetésére. Erről fontos tudni: vannak törvényi kivételek és helyi kivétel lesz a lakóingatlan (az ingatlan-nyilvántartásban lakóház, udvar megjelölésű), a magánszemély lakóház építésére szolgáló telke, ha négy éven belül beépíti, valamint az ipari, termelő vállalkozások ingatlanjai. Tehát az átlag lakosság, más szóval a lakóingatlan nem adózna. Pécs, Veszprém, Érd, Hódmezővásárhely, Eger a megyei jogú városok sora már működteti a rendszert.

 • 2012-11-05 14:21 Tokaji borút, környezetvédelem

  Ismét szerepeltek a miskolci közgyűlés napirendjén a történelmi tokaji borút hagyományainak felélesztésére és a klimatikus változások hatásának csökkentésére irányuló, határon átnyúló projektek, melyekre két pályázattal, összesen több mint százmillió forintos támogatást nyert el a város.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-04 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!