Városinfó

Épülhet az új stadion - rendkívüli támogatás a DVTK-nak

2014-05-28 10:16

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kozgyules_rendkivuli_140528ml_03.jpg

Rendkívüli közgyűlésen döntött Miskolc képviselő-testülete szerdán reggel a DVTK egyszeri, 150 milliós támogatásáról. Elhárultak a jogi akadályok az új stadion építése elől is, a DFC Kft., illetve a társaság befektetője, a Borsodsport Invest Kft. a stadionrekonstrukció elindítása érdekében lemond az ingatlant érintő terhekről.

Kriza Ákos polgármester a napirend tárgyalásánál kiemelte: a diósgyőri labdarúgócsapat idén történelminek mondható sikersorozatot produkál, hiszen a bajnokságban – egy fordulóval a vége előtt – tartja az 5. helyet, a Liga Kupát megnyerte, a Magyar Kupában pedig a második helyet szerezte meg. – A Puskás Ferenc stadionban vasárnap sokunk átérezhette azt az erőt, milyen érzés DVTK-szurkolónak lenni. Úgy gondolom, hogy az egész magyar nemzetközösség érezte, mekkora erőt jelent ez Miskolcnak – fogalmazott a városvezető.

kozgyules_rendkivuli_140528ml_18.jpg

- Teljes mellszélességgel ki kell állnunk a klub mellett, meg kell teremteni az összes lehetőséget a csapat számára, a jó szerepléshez. Éppen ezért azt javaslom, hogy 150 millió forintos, rendkívüli támogatásban részesítsük a klubot, hogy minden akadály elháruljon a nemzetközi szereplés elől, erről szól az előterjesztés – ismertette Miskolc polgármestere.

Menyhárt Szabolcs, a vagyongazdálkodási osztály vezetője hangsúlyozta, a diósgyőri labdarúgásra nemcsak Miskolc önkormányzata, hanem Magyarország kormánya is kiemelt figyelmet fordít. A stadionrekonstrukciós programba a diósgyőri stadion is bekerült, a kormányhatározat értelmében 4,5 milliárd forint van elkülönítve az új stadion megépítésére. Mint elhangzott, az új stadion építésének egyetlen akadálya az érintett ingatlanokon fennálló jogi teher, mely megakadályozza az érintett ingatlanoknak a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft.-be történő tehermentes apportálását. A jogi akadályokat a DFC Kft., illetve a társaság befektetője, a Borsodsport Invest Kft. is felismerte, s úgy döntött, hogy a stadionrekonstrukció elindítása érdekében lemond az ingatlant érintő terhekről. 

kozgyules_rendkivuli_140528ml_06.jpg

Így lehetőség nyílik a stadionrekonstrukció elkezdésére, a „nulladik lépés” már el is indult azzal, hogy tegnap elkezdődött a miskolci atlétikai beruházás. Kriza Ákos bejelentette: ezzel minden adminisztratív akadály elhárult az új stadion építésének megkezdése elől. - A részleteket a stadionépítés kormánybiztosával ezen a héten fogom átbeszélni, a jövő hét folyamán pedig tájékoztatjuk a miskolciakat is arról, hogy milyen ütemterv mentén történik majd a stadion építése – hangsúlyozta a polgármester.  

minap.hu
Fotó: M. L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-03-02 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!