Közgyűlés

 • 2013-06-11 16:16 Több mint 22 ezer hektár állami erdőt öntött el a Duna

  Több mint 22 ezer hektár állami erdőt öntött el az elmúlt napokban a Duna – közölte honlapján az Országos Erdészeti Egyesület (OEE).

 • 2013-05-16 08:33 Ülést tartott a miskolci közgyűlés

  Soron következő, rendes ülését tartotta csütörtökön Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. Tárgyaltak egyebek között háziorvosi körzet megszüntetéséről, a helyi önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról, valamint a Miskolci Rendőrkapitányság múlt évi munkájáról szóló beszámolókról - mindkét beszámoló nagy vitát eredményezett. A napirendek mellett 11 sürgősségi indítványt is napirendre tűztek. Portálunk ÉLŐBEN tudósított az eseményekről.

 • 2013-05-15 10:01 Közgyűlés előtt a gyermekvédelem

  A csütörtöki közgyűlésen Miskolc képviselőtestülete beszámolót is tárgyal a helyi önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról.

 • 2013-05-13 12:58 Átveszi a város az otthont

  Az Őszi Napsugár Otthon fenntartói jogának átvételéről is tárgyal a miskolci közgyűlés csütörtöki ülésén. Az időskorú ellátást, ápolást, gondozást nyújtó, szociális intézményt 2007 decembere óta Miskolc Kistérség Többcélú Társulása működteti.

 • 2013-05-12 08:48 Jellemző a nagyvárosi bűnözés

  A megye összes, ismertté vált bűncselekményének 46 százalékát tavaly a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén követték el, s ezen cselekmények 83 százaléka  Miskolcot érintette. A bűncselekmények döntő hányada tehát továbbra is a nagyvárosi bűnözéshez kapcsolódik – derül ki egyebek mellett a városi kapitányság 2012. évi munkájáról készült beszámolóból, amely a jövő héten kerül a közgyűlés elé.

 • 2013-05-06 11:32 Szombaton városünnep!

  Május 11-e Miskolc Város Napja. A jeles ünnepre ez évben is sokféle programot szervezett a város – Borangolástól a civil szervezetek bemutatkozásáig. És természetesen az idén is ünnepi közgyűlés keretében adják át a város kitüntetéseit.

 • 2013-04-29 14:17 Elmarasztalta a bíróság a szocialista képviselőket

  Különleges személyes adattal visszaélés bűntettében elmarasztalta, és próbára bocsátotta a Miskolci Törvényszék hétfői ítéletével Földesi Norbertet, az MSZP miskolci önkormányzati frakcióvezetőjét és Varga Gergőt, az MSZP-frakció tagját. Ezt maga a két képviselő jelentette be közleményében, hozzátéve: fellebbeznek az ítélet ellen.

 • 2013-04-19 15:03 Miskolc támogatja a rezsicsökkentést

  Az MSZP és a Jobbik miskolci képviselői is megszavazták a rezsicsökkentés támogatásáról szóló határozati javaslatot a miskolci közgyűlés tegnapi ülésén. A Demokratikus Koalíció két képviselője nem szavazott.

 • 2013-04-18 08:38 Ülést tartott Miskolc képviselő-testülete

  Ülést tartott csütörtökön Miskolc közgyűlése. Tárgyaltak a város idei költségvetéséről szóló rendelet módosításáról, a múlt évi zárszámadásról, az önkormányzati rendészet vezetői munkakörére kiírt pályázat elbírálásáról. Sok más mellett napirenden szerepelt út- és támfalleszakadások helyreállítására vonatkozó, vis maior pályázatokhoz szükséges önrész biztosítása, a lakások bérletéről szóló, illetve az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásáról szóló önkormányzati rendeletek módosítása, városi sportholding megalapítása is. Összesen mintegy harminc témáról tárgyaltak a nap folyamán. Portálunk ÉLŐBEN tudósított az eseményekről!

 • 2013-04-16 09:32 Helyreállításokra pályáznak

  Ismét több vis maior pályázatot kíván benyújtani a miskolci önkormányzat út-, támfal-, és partfal-leszakadások helyreállítására. Ezek jóváhagyása, illetve a pályázatokhoz szükséges önerő biztosítása is szerepel a közgyűlés áprilisi ülésének napirendjén.

 • 2013-04-16 08:33 Helyszínt nem, csak szervezőt vált a kultúra az Avason

  Az Avasi Gimnázium a városrész közművelődési feladatait is ellátta, ennek működtetését át kellett szervezni az iskola fenntartóváltása miatt. Ezzel kapcsolatban is kerül előterjesztés a csütörtöki közgyűlés elé.

 • 2013-04-13 16:02 Bővítenék az avasi Bormúzeumot

  Turisztikai szálláshely-funkcióval tervezik kiegészíteni az avasi Bormúzeumot. Ehhez viszont az érintett területek átminősítése szükséges, valamint pótolni kell annak az - úgynevezett „biológiai aktivitásnak” – az értékét is, amely ilyen módon csökkenni fog Miskolc közigazgatási területén.

Miskolc TV mai műsora

2021-07-31 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!