Közgyűlés

Haladnak a kilakoltatások, újabb telepeket számolnak fel

2014-06-21 11:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE avasi_kilakoltat.jpg

A Fészekrakó-projekt során június 20-ig 78 ingatlan átvételére került sor az árverés lezárását követően. Ezekből hat Diósgyőrben, a többi az Avason található. További 30 ingatlan kilakoltatása folyamatosan zajlik – tájékoztatott Schweickhardt Gyula projektvezető. A számozott utcákban található ingatlanok kiürítésének előkészítése is folyamatban van.

Az érintett ingatlanok, mintegy tíz százaléka diósgyőri, jelentősebb részük az Avason találhatók, de van köztük Vörösmarty és Király utcai ingatlan is. Árverés van jelenleg folyamatban két ingatlannál, másik húsznál benyújtották a végrehajtási, illetve az árverés kitűzése iránti kérelmet.

kilakoltatas_avas_szentgyorgy_60_1em_3_140513_ja_66.jpg

A jelenlegi adatok alapján 108 ingatlan tekintetében az átvétel már megtörtént, vagy látszik annak végső időpontja. További 26 ingatlannál szeptemberig valósulhat meg a befejezés és kilakoltatás. – Fentiek alapján a szeptemberre és októberre előzetesen jelzett, 125-135 kilakoltatás előre láthatólag megvalósul. Év végére a 173 ingatlanhoz kapcsolódó követelés végrehajtása jelentős részben le fog zárulni, vagy jogilag olyan státuszba kerül, hogy a végső lezárási időpont meghatározható lesz – emelte ki a projektvezető.

almos_utca_bontas_140605_ja.jpg

Schweickhardt Gyula azt is elmondta, az Álmos utca után, júliusban a Dráva utcán található szegregátum megszüntetésére kerül sor, ezzel párhuzamosan folyik a számozott utcákban található ingatlanok kiürítésének előkészítése. Itt augusztus–szeptember hónapokban kezdődhetnek meg az érintett ingatlanok bontási munkálatai.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-08 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!