Közgyűlés

 • 2008-02-14 16:25 A képviselő-testület levelét megírta

  Rendkívüli közgyűlést tartottak ma a városházán, melyen a grémium arról döntött, hogy felterjesztést küldenek Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, melyben arra kérik, tegyen valamit az MVM jogsértő magatartása ellen.

 • 2008-01-11 16:51 Rendkívüli közgyűlésen döntöttek

  Rendkívüli közgyűlési ülést hívott össze mára Káli Sándor miskolci polgármester. A képviselők három napirendi pontot tárgyaltak: a helyi közoktatási esélyegyenlőségi terv helyzetelemzését, a mezőkövesdi-mezőkeresztesi volt katonai repülőtér meghatározott részének ingyenes miskolci önkormányzati tulajdonba vételét és hasznosítását, valamint – zárt ülésen – a Magyar Villamos Művek által eladásra kínált miskolci fűtőerőmű-üzletrész megvásárlását.

 • 2008-01-09 17:20 Rendkívüli közgyűlés

  Rendkívüli közgyűlési ülést hívott össze január 11-ére Káli Sándor miskolci polgármester (fotónkon). A képviselők három napirendi pontot tárgyalnak majd: a helyi közoktatási esélyegyenlőségi terv helyzetelemzését, a mezőkövesdi-mezőkeresztesi volt katonai repülőtér meghatározott részének ingyenes miskolci önkormányzati tulajdonba vételét és hasznosítását, valamint – zárt ülésen – a Magyar Villamos Művek által eladásra kínált miskolci fűtőerőmű-üzletrész megvásárlását. Az első napirendi pont tárgyalása – és elfogadása – az esélyegyenlőségi törvény értelmében azért szükséges, mert az önkormányzat csak ezzel a hivatalos szakértői véleménnyel pályázhat a közoktatási intézmények beruházásainak célirányos támogatására, a hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó intézmények fejlesztésére.

 • 2007-12-13 10:13 Ülésezik a közgyűlés

  Költségvetésről és díjemelésekről is tárgyalnak ma a képviselők a közgyűlésen. Az év utolsó ülésén a szakképző intézetek integrációját és a helyi adórendeletek módosítását is megvitatják. Összességében 27 javaslatot tárgyalnak meg a képviselők a 2007-es év utolsó közgyűlésén és várhatóan számos sürgősségi előterjesztés is terítékre kerül.

 • 2007-10-19 16:40 Ülésezett a közgyűlés

  Ülésezett csütörtökön a miskolci közgyűlés. A képviselők tárgyaltak a városban elhelyezett reklámhordozókról, a nevelési-oktatási intézményekben fizetendő térítési díjakról és a tandíj összegéről, valamint a fizető parkolási rendszerről szóló rendelet módosításáról is.Korábbi közgyűlésen már szóba került, hogy Miskolc nagyobb bevételt vár a reklámoktól. Ezért csütörtökön ismét tárgyalták a városban elhelyezett reklámhordozók és hirdetmények közzétételével kapcsolatos rendelet módosítását. Bár a képviselők a vitában hatvanezret javasoltak, a közgyűlési döntés értelmében továbbra is harmincezer forint pénzbírsággal büntetik azt, aki a városban engedély nélkül, illegálisan helyez ki reklámot. A képviselők döntése értelmében módosul a vásárokról és a piacokról szóló, a települési szilárd hulladékkal összefüggő, valamint a fizető parkolási rendszerről alkotott rendelet is. A megnövekedett gépkocsiforgalom okozta közlekedési és parkolási anomáliák folyamatosan módosításra késztetik a fizető parkolási rendszerről korábban alkotott rendeletet. A csütörtökön elfogadott előterjesztés szerint – lakossági kérésre – további területek kerülnek a fizető zónába.Javaslat került napirendre az „Első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásának” odaítéléséről, és a képviselők elé terjesztették a város kezelésében lévő hidak állagáról, illetve azok megfelelő műszaki állapotban tartásáról szóló tanulmányt is. Miskolc lakóinak nem kell aggódniuk, a város kezelésében lévő hidak nem jelentenek veszélyt, jó állapotban vannak. Ennek fenntartása érdekében a város folyamatosan ellenőrzi a hidakat, és ha kell, karbantartásukról is gondoskodik.Az oktatás ezúttal sem maradt ki a közgyűlés témáiból. Az önkormányzat fenntartásában működő nevelési-oktatási intézményekben fizetendő térítési és tandíj összegének megállapításáról és fizetésének szabályairól alkotott rendelet módosításáról is tárgyaltak a képviselők. A térítési és tandíj összegének megállapításánál az önkormányzat önmérsékletet tanúsít, így a törvényileg előírtakon túl nem emeli az összegminimumot.A Szent István térre tervezett szállodakomplexum egyórás vitát hozott. Az 1,7 milliárd forintos beruházás kivitelezése ügyében azonban addig nem születik döntés, amíg a tervpályázat véget nem ér. A hozzászólásokban a képviselők hangsúlyozták, hogy a városnak nem szabad elkótyavetyélni az értékes területet, a kivitelezőnek pedig szankciókkal járó pontos határidőket kell megjelölni.A közgyűlésen módosították a Semmelweis és a Diósgyőri Kórház összevonása révén megalakuló Miskolci Egészségügyi Központ alapító okiratát, de a kórházak ingatlanjairól szóló napirendet már zárt ülésen tárgyalták a képviselők.Legközelebb november 22-én lesz közgyűlés, amely ez alkalommal rendhagyónak ígérkezik, mivel ugyanezen a napon a testületi ülést megelőző órákban közmeghallgatást is tart a miskolci önkormányzat.B. G.

 • 2007-06-22 18:31 Júniusi közgyűlés

  Képviselők napirend előtti felszólalásaival vette kezdetét a miskolci közgyűlés júniusi ülése. Elsőként Fodor Zoltán (MSZP) képviselő tájékoztatott, hogy július végén idén is megrendezésre kerül a Díszelgő Alegységek Fesztiválja, melyre tisztelettel meghívta a város lakosságát. Nyírő Pál (MSZP) arról szólt, hogy július 1-jétől beindul a mezőőri szolgálat, ami nagyban hozzájárulhat majd a közterületek rendjének biztosításához, valamint hogy június közepétől nyolc közterületi ellenőr kezdte meg működését a város frekventált közterületein.

 • 2007-05-09 19:03 Csütörtökön közgyűlés

  Csütörtökön ülésezik a Miskolci Közgyűlés. A közgyűlésen a zárt üléssel együtt összesen 20 napirendet tárgyalnak a képviselők. Egyebek mellett szó lesz a közterületi reklámvagyon hasznosításáról és a hulladék-kezelési közszolgáltatásról is, amelynek értelmében – ha megszavazzák – drágul a szolgáltatás Miskolcon. Téma a közgyűlésen az oktatási intézmények működtetése, de szó lesz az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatairól is.Napirendre kerül a Városi Rendőrkapitányság eszközállományának támogatása is. A legutóbbi Közgyűlésen elhangzott rendőrkapitányi beszámolóval kapcsolatban csütörtökön önálló képviselői indítványt nyújt be a Fidesz frakció.A Közgyűlésen minden bizonnyal számos sürgősségi indítvány is napirenden lesz. A képviselők munkáját 13 órától teljes egészében közvetíti a Miskolc Televízió.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-27 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!