Városinfó

Kedvezményesen parkolhatnak a háziorvosok

2014-07-09 21:54

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE parkolo_110630_ja_2.jpg

Júliustól kedvezményesen parkolhatnak a háziorvosok Miskolcon. A Régió Park Kft., kifejezetten háziorvosoknak szóló új bérlete a vállalkozói parkolóbérlet harmadába kerül. A bérlettel bármelyik parkolási zónában megállhatnak, így a háziorvosok hamarabb eljuthatnak a betegekhez.

A júniusi közgyűlésen került a gérmium elé a javaslat, amely kedvezményes parkolóbérletet biztosít azon vállalkozások számára, amelyeknek területi ellátási
kötelezettségük van, azaz közérdekű feladat átvállalási szerződésben állnak Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával.
A határozat célja az egészségügyi alapellátás hatékonyabbá tétele. Ennek értelmében, Miskolcon 2014. júliusától bevezették az úgynevezett „Önkormányzati közérdekű egészségügyi feladat átvállalást végzők bérletét”. A bérlet Miskolc Megyei Jogú Város területén minden parkolási zónára érvényes. A bérlet éves díja bruttó 50.000 forint, vagyis a vállalkozói bérlet árának 1/3-ába kerül. Az elfogadott határozatról és a részletekről minden háziorvost külön levélben is értesít Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

Már 16-18 éve harcolnak azért, hogy azok az orvosok, akik a belvárosban dolgoznak meg tudjanak állni az autójukkal, mondja Palla Sándor, a Miskolci Háziorvosi Egyesülés elnöke. Nem csak arról van azonban szó, hogy a feladatellátásuk közben parkolniuk is kell, de azt sem tudni előre, hogy mennyi időre állnak le, így a parkolójegy használata sem egyszerű. A kedvezményes parkolóbérletre már volt más városokban példa, így örülnek neki, hogy a miskolci önkormányzat is megoldást kínál a problémára, ezt köszönik nekik - jegyezte meg az elnök. Olyan intézkedés ez, ami megykönyíti a háziorvosok munkáját, ám elsősorban a betegek érdekét szolgálja, tette hozzá.

A háziorvosok júliustól bármelyik parkolási zónában megállhatnak az új bérlettel, így sürgős esetben gyorsabban eljuthatnak az ellátásra váró betegekhez. Az új bérlet Miskolcon csaknem 110 orvos munkáját könnyíti meg.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-11 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!