Közgyűlés

 • 2014-02-13 09:09 Közlekedési fejlesztések, egyetemi bérlakások, településfejlesztés

  Ez évi első rendes ülését tartotta február 13-án reggel 9 órától Miskolc város képviselő-testülete. Tárgyaltak többek között arról, hogy bérlakásokat biztosítsanak az egyetemnek a kvalifikált oktatók itt tartása érdekében, és elfogadták Miskolc Településfejlesztési Koncepcióját is. A következő közgyűlés március 6-án lesz.  

 • 2014-02-10 14:49 Bérlakásokkal segítenék a magasan képzett szakemberek Miskolcon maradását

  Ötven, elsősorban az Avason található bérlakásba a Miskolci Egyetem jelölheti ki ezután a bérlőket – doktoranduszokat, oktató, kutató munkatársakat –, ha a február 13-ai városi közgyűlés elfogadja az erre vonatkozó előterjesztést. Ezzel az egyetemnek és a városnak azt a közös célját kívánják szolgálni, hogy helyben tartsák a magasan képzett, minősített egyetemi oktatókat és kutatókat.

 • 2014-02-09 12:25 Óvodavezetői pályázatok a közgyűlés előtt

  Négy óvoda esetén is lejár a nyáron az intézményvezető megbízatása, így a februári miskolci közgyűlés pályázatok kiírásáról is dönt a jövő héten.

 • 2014-02-08 15:57 A közgyűlés elé kerül Miskolc Településfejlesztési Koncepciója

  A februári közgyűlés elé kerül Miskolc Megyei Jogú Város Településfejlesztési Koncepciója. A kidolgozást széles körű egyeztetés kísérte, a közelmúltban három napos szakmai műhelyt is tartottak a városházán.

 • 2014-02-05 12:28 Közgyűlés előtt az adósságátvállalás

  Februári ülését tartja Miskolc város közgyűlése 13-án, melyen – többek között – az állami adósságátvállaláshoz szükséges intézkedésekről is dönthet a grémium. Ezek az elvi hozzájárulások, felhatalmazások és adatszolgáltatások is szükségesek ahhoz, hogy a Magyar Állam február 28-án minden adósságát átvállalhassa Miskolcnak.

 • 2013-12-20 09:32 Rövid és rendkívüli közgyűlés

  Rendkívüli közgyűlést hívott össze december 20-ára, péntek reggel 8 órára Kriza Ákos polgármester. A napirendi javaslatban hét előterjesztés szerepelt, ám végül csak hármat tárgyalt a testület. Az ülés alig több, mint fél óráig tartott, és elfogadta a tárgyalt előterjesztéseket.

 • 2013-12-11 08:45 Idei utolsó ülését tartotta a miskolci képviselő-testület

  Ez évi utolsó rendes közgyűlését tartotta december 11-én, tehát kivételesen szerdán Miskolc város közgyűlése. Módosították az önkormányzati segélyek rendszerét, illetve hosszasan vitáztak a közterületen, életvitelszerűen való tartózkodást szankcionáló rendeletről. A képviselők tárgyaltak még többek között költségvetési témákról, a közterületek használatáról, és érintették a közszolgáltatásokat is.

 • 2013-12-10 16:44 Az MSZP az előrehozott közgyűlésről

  „Azért fogadjuk el minden közgyűlésen a következő féléves üléstervet, hogy tervezhetővé tegyük a képviselői munkát, és hogy a képviselők fel tudjanak készülni” – emelte ki keddi sajtótájékoztatóján Mokrai Mihály szocialista önkormányzati képviselő annak kapcsán, hogy az idei utolsó közgyűlést előrehozták szerdára.

 • 2013-12-10 14:44 Az idei utolsó közgyűlés szerdán

  Az előzetesen meghirdetettel ellentétben nem csütörtökön, hanem szerdán tartja idei utolsó ülését Miskolc város közgyűlése. A decemberi ülésen a képviselők közterületeket nevezhetnek el, rendelkezhetnek a közterületek rendjéről és használatáról, de több önkormányzati céggel kapcsolatos előterjesztés és a 2013-as költségvetés módosítása is a grémium elé kerül.

 • 2013-12-10 09:46 Nevet kaphat a „kis szilvamag” is

  Több közterület elnevezéséről is dönthet a miskolci közgyűlés december 11-én. Eddigi névtelen utcák kerülhetnek be az utcanévjegyzékbe. A diósgyőri „kis szilvamag” pedig – aminek megújítási terveit októberben tárgyalták – II. János Pál pápa nevét kaphatja.

 • 2013-12-08 15:04 Miskolci Értéktár – amikből akár hungarikum is lehet

  Lesz Miskolcnak is értéktára, ha elfogadja az erre vonatkozó előterjesztést a város december 12-ei közgyűlése. Ebbe speciális termékek éppúgy beletartozhatnak, mint mondjuk a diósgyőri vár. Így az értéktár megteremtése nemcsak a lokálpatriotizmust erősítheti, hanem a „kívülállók” előtt is kedvezően formálhatja a város arculatát.

 • 2013-12-08 08:39 Újabb kamerákkal bővülhet a térfigyelő rendszer

  Két területen három kamerával bővülhet a miskolci térfelügyeleti kamerás rendszer. Ezúttal a Szentpéteri kapui Romek tér és környéke, illetve a Vörösmarty városrészben a Családsegítő Központ környéke kaphat állandó figyelmet, feltéve, hogy a december 12-ei városi közgyűlés elfogadja az erre vonatkozó javaslatot.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-12 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!