Közgyűlés

 • 2013-10-14 13:27 Az MSZP a kéményseprésről

  Módosító indítványt nyújtottak be a szocialisták a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló rendelet megalkotásához, melyet csütörtökön tárgyal a közgyűlés – jelentette be hétfőn Bartha György és Bazin Géza MSZP-s önkormányzati képviselő.

 • 2013-10-14 13:02 A rendelet megszűnhet, az alap nem

  A választókerületi alapról szóló rendelet hatályon kívül helyezése is szerepel a miskolci közgyűlés október 17-ére összehívott ülésének napirendi javaslatai között. A döntés nem hozna lényegi változást a pénzek felhasználásban, csupán technikai jellegű módosításról van szó.

 • 2013-09-26 13:57 Támogatja a kormány a tapolcai fejlesztést!

  Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a közgyűlésen jelentette be, hogy zöld utat kapott Miskolctapolca fejlesztése.

 • 2013-09-26 09:26 Rezsicsökkentés, tapolcai fejlesztés, közterületek rendje

  A nyári szünet utáni első rendes ülését tartotta csütörtökön Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. A 2013-as költségvetési rendelet módosítása mellett új füstködriadó-tervet fogadtak el a képviselők. A lakások bérletéről szóló rendeletet is módosították, méghozzá annak érdekében, hogy az önkormányzati bérlakásban élők is élvezhessék a rezsicsökkentés hatását.

 • 2013-09-24 17:16 Adósságátvállalási beszámoló a közgyűlés előtt

  A csütörtöki közgyűlésen többek között tájékoztatót hallgat meg a grémium az önkormányzat adósságállományának állam által történő részbeni átvállalásáról.

 • 2013-09-21 14:02 Rendszámfelismerő kamerákkal a rendért

  A jövő hét csütörtöki közgyűlésen egy rendszámfelismerő kamerarendszer belvárosi telepítéséről is tárgyalnak a képviselők. Négy helyen összesen nyolc kamerát helyeznének el, a beruházás költsége tizenötmillió forint.

 • 2013-09-20 08:25 Megoldódhatnak a múzeum raktározási gondjai

  Új raktárépülettel bővülhet a Herman Ottó Múzeum. A folyamatosan gyarapodó – elsősorban régészeti – leletek miatt létkérdés számukra a megfelelő minőségű és méretű raktárhelyiség. Most olyan megoldási javaslat kerül a városi közgyűlés szeptember 26-ai ülése elé, ami a lehető leggazdaságosabb és legpraktikusabb választ adja a problémára.

 • 2013-09-18 09:20 A bérlakásban élők rezsijét is csökkentik Miskolcon

  A lakások bérletéről szóló önkormányzati rendelet módosítása is szerepel a jövő csütörtöki közgyűlés elé kerülő napirendek közt, méghozzá annak érdekében, hogy a lakást bérlők is érezhessék a rezsicsökkentés hatását.

 • 2013-09-16 14:40 Lehetne kaszinó Miskolcon? – erről is dönt a közgyűlés

  Második kategóriás játékkaszinó működésére vonatkozó koncessziós pályázati kiírás előkészítésével kapcsolatos döntést is hozhat a szeptember 26-án összeülő miskolci közgyűlés. Ha megszavazzák a javaslatot, az nem azt jelenti, hogy ki kell, hanem csak azt, hogy ki lehet írni a város területére is koncessziós pályázatot.

 • 2013-08-29 17:05 Rendkívüli közgyűlés (Frissítve!)

  Jócskán az estébe nyúló, rendkívüli ülést tartott csütörtökön Miskolc közgyűlése. Tárgyaltak egyebek mellett kéményseprő-ipari közszolgáltatást ellátó gazdasági társaság alapitásáról, valamint a "Miskolc és agglomerációja digitális közösség" elnevezésű program megvalósításáról is. Kriza Ákos polgármester napirend előtt arról szólt, a miskolciak jelölték ki a városvezetés útját 2010-ben: hogy munkahelyeket teremtsen. Nem egészen három év alatt ismét tízezer alá csökkent a munkanélküliek száma. Egy kivetített grafikon tanúsága szerint, a 2010. decemberi 12 362-höz képest 2013 júniusára 9767-re csökkent a munkanélküliek száma Miskolcon. Részletes beszámolónk az ülés eseményeiről a minap.hu-n!

 • 2013-08-29 12:46 Digitális forradalom Miskolcon

  Minden második miskolci család számítógéphez jut, Magyarország legnagyobb lakossági számítógépes fejlesztése történik az elkövetkező fél esztendőben Miskolcon. - Mint a város polgármestere, nagyon örülök annak, hogy a program támogatásával a kormány mind a szakmai, mind pedig politikai erőfeszítéseinket támogatja. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az országban egyedülálló, példa nélküli fejlesztésről van szó! - hangsúlyozza csütörtöki közleményében Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

 • 2013-08-12 14:00 "Káli Sándor segédcsapatai nem nyugszanak"

  "A miskolci MSZP-sek vezető tisztségviselői, így Földesi Norbert frakcióvezető is, az elmúlt néhány héten belül immáron többedszer rugaszkodnak neki annak, hogy otromba vádaskodásokkal tereljék el a közfigyelmet arról az időszakról, amikor ők még Káli Sándor oldalán segédkeztek városunk végletes eladósításában: több tízmilliárd kölcsönforintot hagyva örökségül"- fogalmaz a Fidesz-KDNP közleménye, melyet az MSZP mai, rendkívüli közgyűlési kezdeményezése kapcsán adtak ki.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-14 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!