Közgyűlés

 • 2013-04-13 15:15 Négy pályázó a rendészeti szerv élére

  A Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetői munkakörének betöltésére beérkezett pályázatok elbírálásáról is dönt a miskolci közgyűlés, jövő heti ülésén. Hatan nyújtottak be pályázatot a munkakörre. Ezek közül négy felelt meg formailag és tartalmilag a kiírásban foglaltaknak.

 • 2013-03-28 20:44 Megkezdi munkáját az új rendészeti szerv

  Új rendészeti szerv gondoskodik áprilistól a miskolciak biztonságáról. Ez átveszi a közterület felügyelet feladatait, tagjai azonban nem csupán bírságolnak majd, hanem akár kényszerítő intézkedéseket is alkalmazhatnak a szabályszegőkkel szemben. Az új szervezet dolgozóinak többségét az eddigi közterület-felügyelők közül válogatta ki egy szakmai testület.

 • 2013-03-28 16:37 Újra megnyitották az utat Muhi és Köröm között

  Újra megnyitotta a közlekedők számára a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Muhi és Köröm közötti mellékutat - közölte Pécsi Norbert Sándor szóvivő.

 • 2013-03-07 14:00 Az új költségvetésről az új ülésteremben

  A város márcusi rendes közgyűlésén ülésezett először a grémium a Városháza Hunyadi utcai, új épületének üléstermében. Az ebédszünetig a költségvetésről szóló napirendek váltották ki a leghosszabb vitát. Ugyancsak sokan hozzászóltak a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Stratégiához is. Az ülés délután kettő után néhány perccel folytatódott, és majd' fél nyolcig tartott.

 • 2013-03-06 09:58 Átalakuló polgármesteri hivatal

  A Miskolci Önkormányzati Rendészet létrejöttével, a kistérségi munkaszervezet átalakulásával és néhány jogszabályi változás átvezetésével szükségessé vált a polgármesteri hivatal kisebb átalakítása, finomhangolása, melynek az SZMSZ-ben történő módosítása a csütörtöki közgyűlés egyik napirendje lesz.

 • 2013-03-04 21:50 Az átalakuló rendszerben változik a létszám is

  A költségvetési rendeletről szóló közgyűlési előterjesztéshez – amit most csütörtökön tárgyalnak majd a városi képviselők – kapcsolódik egy módosító indítvány, amely az intézményekben végrehajtandó létszámcsökkentésről szól. Papp Zsoltot, a Humán Főosztály vezetőjét kérdeztük meg arról: miért van szükség erre a változásra?

 • 2013-03-04 20:28 A szimfonikusok vezetőjéről is dönthetnek

  A Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjáról is dönthetnek a csütörtöki közgyűlésen. Mint ismeretes, az önkormányzat a közelmúltban ismét pályázatot írt ki a munkakör betöltésére. A határidőig négyen – Urbán Beatrix Zita, Horváth László, Mező Péter és Nagy Albert – adták be pályázatukat, amelyeket hárman ismertettek a társulat nyilvános, rendkívüli ülésén, február közepén.

 • 2013-03-03 11:00 Közgyűlés előtt a költségvetés

  Az önkormányzat idei költségvetésének tervezetéről is tárgyal a miskolci közgyűlés, jövő heti ülésén. A közigazgatási reform részeként 2013-tól alapvető változások következtek be az állam és a helyi önkormányzatok közötti munkamegosztásban, ami jelentősen megváltoztatta a központi költségvetésből származó forrásjuttatást is.

 • 2013-02-14 13:06 Fajsúlyos témákról szólt Kriza Ákos napirend előtt

  Csütörtökön tartja Miskolc város közgyűlését, amelyről a minap.hu, illetve a Miskolc Televízió is élőben tudósít. A napirendi pontok megtárgyalása előtt Kriza Ákos polgármester szólalt fel, amelyet alább, teljes terjedelemben közlünk.

 • 2013-02-14 08:31 Közgyűlés: Világsátor, „fészekrakók”, új rendészeti szerv

  Délelőtt kilenc órakor kezdődött, és este 9 óra előtt pár perccel ért véget Miskolc város közgyűlésének februári, rendes ülése. A sürgősségi indítványokkal együtt csaknem 30 téma került napirendre, ezek közül többet összevontan tárgyaltak. Döntöttek egyebek mellett az új, városi rendészeti szerv felállításáról, Miskolc fenntartható fejlődési stratégiájáról, a Világsátor projekt visszavonásáról. Napirenden szerepelt a Fészekrakó-probléma is, mellyel kapcsolatban úgy tűnik, sikerült megtalálni a megoldás, kibontakozás lehetőségét.

 • 2013-02-13 15:43 A szocialisták az SZMSZ és az alapító okirat módosításáról

  Ismét módosítaná a polgármesteri hivatal alapító okiratát, illetve az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályáról Szóló rendeletet februári ülésén a városi közgyűlés. A módosításokkal kapcsolatban mondta el véleményét Bazin Géza és Mokrai Mihály az MSZP önkormányzati képviselője.

 • 2013-02-13 13:45 A Petőfire költözne az intézményfenntartó

  A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elhelyezése is napirenden szerepel a miskolci képviselő-testület februári ülésén. Az előterjesztés szerint, az önkormányzat ezt a Petőfi u. 23. szám alatti épület II. emeletén biztosítaná.

Miskolc TV mai műsora

2021-07-31 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!