Operafesztivál

 • 2014-06-18 20:18 Aida beavató előadás az Erzsébet téren

  Szerda este az „Ezrek operája”, Giuseppe Verdi Aidájának beavató előadása várta a közönséget az Erzsébet téren, a Bartók Plusz Operafesztiválon, pénteken pedig már a teljes előadást tekinthetik meg az érdeklődők a Miskolci Jégcsarnokban. Addig azonban még a csütörtöki nap is tartogat számos csemegét a kultúra kedvelőinek Miskolcon.

 • 2014-06-18 15:45 „A filmzenék mágusa” és újabb beavató előadás az Operafesztiválon

  Verdi: Aida beavató előadás, Nino Rota: Milliomos Nápoly, utcatánc és Weszely Ernő harmonikaművész újabb előadása – szerdán is színes és nívós a Bartók Plusz Operafesztivál programja, s ezúttal is több színpadhoz várják a kultúrakedvelőket Miskolcon.

 • 2014-06-17 17:31 Mesemusical, lemezbemutató koncert

  Az Operafesztivál programjai között este hat órától Mandralínia című mesemusical dalaival, fél nyolctól pedig Budapest Klezmer Band koncertjével várják az érdeklődőket az Erzsébet téren.

 • 2014-06-15 18:03 Operafesztivál – csupa szín, csupa életöröm

  A Világszép Nádszálkisasszony mesejátékkal vasárnap délelőtt az idei Operafesztivál harmadik napja is megkezdődött. A kísérőrendezvényekkel együtt a program ezen a napon is rendkívül színes, hiszen Lendvai Péter szerzői estje mellett lesz utcatánc, térzene és flashmob is. Este 7 órától pedig Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjét tekinthetik meg az érdeklődők a Nagyszínházban.

 • 2014-06-15 08:18 Idén a MAB-székházban lesznek operafilmek

  Rendkívüli operavetítéseket szervez a BartókPlusz fesztivál ideje alatt az alapítója, Bócz Sándor nevét viselő Operaklub. Ezúttal a MAB-székházba várják a műfaj rajongóit délután 3 órára, június 16-ától 20-áig minden nap. Az előadásokat bevezeti Fazekas György.

 • 2014-06-12 16:26 Fontos lépések az operakultúra történetében

  Sutba a babonával, ez a péntek 13. mindenképp más lesz, mint a többi! A könyvhét harmadik és a foci-vb második napján elkezdődik a BartókPlusz Operafesztivál Miskolcon. A legfrissebb hír, hogy az Ezrek operájának teljes, Jégcsarnokbeli előadására elfogyott a regisztrációs jegy – azonban számos olyan előadás lesz, ami ugyanolyan kiváló fellépőkkel érkezik Miskolcra, mint az Aida.

 • 2014-06-10 20:24 Térzene a Pátria közben, Fesztiválízelítő a Hősök terén

  Kisebb helyszínmódosulás lesz az Operafesztivál kísérőprogramjaiban: a Szinva teraszról elköltöznek az oda meghirdetett koncertek, mivel ott csütörtöktől a futball-világbajnokság eseményeit lehet nyomon követni egy óriás LED-falon.

 • 2014-06-07 09:25 Sztárok a romkocsmából – opera kísérővel

  Az idei BartókPlusz is belakja a belvárost, igényes és ingyenes programokkal invitálva és hangolva a közönséget a fesztiválra. Minden kísérőrendezvénynek megvan a maga oka és jelentősége – ezáltal különlegessége.

 • 2013-12-16 20:55 Operabarátok karácsonya

  Karácsonyi műsorral, s természetesen klasszikus operák hangulatainak társaságában töltötte a hétfő estét a Miskolci Operabarátok Egyesülete a Miskolci Nemzeti Színházban.

 • 2013-10-02 15:36 Operaíró verseny, a következő két évre is

  A Zene világnapján hirdette meg a miskolci operafesztivál vezetése operaíró versenyét, két évre előre. Kesselyák Gergely fesztiváligazgató, valamint a verseny célja továbbra is az, hogy igazi közönségdarabok készüljenek, amelyek képesek visszahódítani a nézőket az operába.

 • 2013-06-25 14:45 Szavazategyenlőség az operaíró-versenyen

  Véget ért az operafesztivál, így döntés született A jövő kulcsa elnevezésű operaíró-versennyel kapcsolatban is. A záró gálán, vasárnap mutatták be a három, döntős operát, ám egyedüli győztes nem hirdetett a Bartók Plusz Operafesztivál nemzetközi zsűrije. Mindhárom opera, s a közönség is nyert vasárnap, hiszen a nézők három különleges darabot hallhattak.

 • 2013-06-23 21:11 Operafesztivál: A jövő kulcsát keresték az utolsó napon

  A jövő kulcsa címmel hirdetett operaíró-versenyt a Bartók Plusz Operafesztivál vezetése, 2012-ben. A pályázatra 9 új opera érkezett, amelyből a legjobb hármat tekinthette meg részleteiben a miskolci közönség vasárnap este, a 2013-as operafesztivál zárógáláján – a közönség és a szakmai zsűri döntött, a legjobb alkotást jövőre teljes pompájában mutatják majd be a fesztiválon.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-08 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!