Egyéb

Idén a MAB-székházban lesznek operafilmek

2014-06-15 08:18

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Rendkívüli operavetítéseket szervez a BartókPlusz fesztivál ideje alatt az alapítója, Bócz Sándor nevét viselő Operaklub. Ezúttal a MAB-székházba várják a műfaj rajongóit délután 3 órára, június 16-ától 20-áig minden nap. Az előadásokat bevezeti Fazekas György.

Az Operafesztivál idején, és annak programjához kapcsolódva idén is szervez vetítéseket a miskolci Operaklub. Június 16-án, hétfőn Lehár Ferenc: Víg özvegy című operettjének 2004-e előadását vetítik a zürichi opera előadásában (a fesztivál programjában előző nap szerepel ez a mű). Kedden ugyancsak német operafilmet vetítenek, Puccini Bohéméletének 2008-as változatát.

Szerdán Jacobi Viktor Sybill című operettjének egy klasszikusnak számító, 1981-es tévéfilmváltozatát mutatják be, Pitti Katalin, Leblanc Győző és Bende Zsolt főszereplésével. csütörtökön pedig, mintegy a másnapi Ezrek operáját előkészítve, Verdi Aidáját vetítik – a Milánói Scala előadását Franco Zeffirelli rendezte, Riccardo Muti vezényli, és a főszereplők között ott található Komlósi Ildikó is. A rendkívüli vetítések sorát operagála zárja, világhírű művészek közreműködésével.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-11 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!