Operafesztivál

 • 2013-06-10 20:48 Széchenyi utca: több szakasz is elkészül az Operafesztiválig

  Több szakaszon is készhez közeli állapotba kerül a Széchenyi utca új burkolata az Operafesztivál kezdetére. Bár a március végén kezdett munkákat az időjárás és előre nem látott pluszmunkák is befolyásolták, az Ady-híd és a Kazinczy utca között a déli oldalon már kirajzolódik a megújuló sétálóutca képe, az északi oldalon pedig több helyen már az ősszel elültetendő fák helyét is kialakították.

 • 2013-06-09 10:07 Idén is mindenkié az opera

  Alig egy hét és újra operaünnepet rendez Miskolc. A Bartók Plusz Operafesztivált idén június 14–22. között rendezik meg. Minden eddiginél több ősbemutató lesz, s természetesen újra lesz opera az utcán. Szerkesztőségünk munkatársa Kesselyák Gergely fesztiváligazgatóval beszélgetett.

 • 2013-05-30 10:05 Miskolc a TV2 Kalandjáratában

  A következő hónapokban háromszor is kiemelten jelenik majd meg Miskolc a Kandász Andrea műsorában, a Kalandjáratban.

 • 2013-05-29 11:24 Ősbemutatót készít elő Selmeczi György

  Selmeczi György zongoraművész, zeneszerző, karmester Budapesten készíti elő a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál június 15-ei ősbemutatóját, Orbán György Bűvölet című operáját.

 • 2013-05-27 10:08 Linzben is siker a Barlangfürdő

  A háromnapos fesztivál jellegű Magyar Napok Linzben (Felső-Ausztria) közel 300 ezer látogatót vonzott. Ilyen jellegű rendezvénnyel Magyarország első alkalommal jelent meg Ausztriában, melynek során kulturális, turisztikai és gasztronómiai kínálatunkat egyaránt megismerhették az osztrákok.  Miskolc önálló standon mutatta be értékeit.

 • 2013-05-25 12:44 A Cotton Club Singers alapítója az operafesztiválon

  A Miskolci Operafesztiválon László Boldizsárt operaénekesként is megismerheti a közönség. Az énekes számtalanszor fordult meg a városban egykori formációjával, a Cotton Club Singersszel, legközelebb, május 31-én a Miskolci Szimfonikus Zenekarral ad koncertet, júniusban pedig az operafesztiváli közönségnek új arcát is megmutatja.

 • 2013-04-30 21:17 Este, piknikkel vártak a nemzetinél

  Még a Miskolci Kikelet, a tavaszi villamos is megállt este hétkor a Miskolci Nemzeti Színháznál, hiszen a társulat felvonulással, piknikkel, előadással hirdette következő évadát. Ugyan az évad május végén lezárul, a Nyári színházban lesz bemutató, s már az új évad tervezése is elkezdődött, amelynek eddigi eredményeit Évadnyitó pikniken mutatták be a miskolci, színházkedvelő közönségnek.

 • 2013-04-15 12:47 Három Bartók, három ősbemutató, opera az utcán

  Négy alappillérre építkeztek a szervezők idén, a miskolci operafesztivál programjának összeállításakor. Az első a 3Bartók, ami idén is folytatódik, a második a decemberben meghirdetett operaíró-pályázat, amelyről már döntött a zsűri, a harmadik az ősbemutatók, amelyből idén három is lesz, s természetesen az opera az utcán, vagyis az Ezrek operája.

 • 2013-04-08 09:01 Kilenc operaíró jelentkezett az operafesztiváli felhívásra

  Lezárult A jövő kulcsa elnevezésű operaíró-pályázat, amelyet a miskolci operafesztivál vezetése hirdetett meg annak érdekében, hogy új szerzők műveit, a friss és népszerű operai szemléletet mutathassák meg a közönségnek. A március 20-ai határidőre 9 pályamű érkezett, amelyet öttagú zsűri értékel április 15-éig.

 • 2013-03-25 13:55 Epica-siker miskolci „erősítéssel” (videóval)

  Elővételben elkelt minden jegy, 50 országból 4500 rajongó volt kíváncsi az Epica együttes 10 éves szülinapi koncertjére, amelyen a kibővített miskolci Reményi Ede Kamarazenekar és a Miskolci Nemzeti Színház kórusa működött közre Regős Zsolt vezényletével. A március 23-ai Retrospect (Visszapillantás) című előadás tulajdonképpen a 2008-as miskolci klasszikus, operafesztiváli koncertnek az újrajátszása volt az eindhoveni Klokgebouw koncertteremben.

 • 2013-03-16 12:44 Meghívta a holland rockbanda a miskolci kórusokat

  Idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját holland Epica együttes. Március 23-án, az eindhoveni Klokgebouw koncertteremben egyedi show-val kívánják ezt emlékezetessé tenni. Az előadáson közreműködésre kérték fel a kibővített Reményi Ede Kamarazenekart, és a Miskolci Nemzeti Színház kórusát is, amelyekkel már dolgoztak együtt Miskolcon.

 • 2013-02-27 11:15 „Szűkebbek a lehetőségek, mint tavaly”

  Idén is megrendezik a „Bartók+…” Miskolci Operafesztivált, ami az előző évektől eltérő időpontban (június 14-23. között), de változatlanul tíz napon át várja majd az operakedvelő közönséget. A fesztivál programján már dolgoznak a szervezők, ám az anyagi lehetőségek – amelyek a tavalyihoz képest is szűkültek – határozzák majd meg a végleges programot.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-11 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!