Operafesztivál

 • 2009-06-22 16:22 Múzeumok Éjszakája

  Elmosta az eső a Múzeumok Éjszakája rendezvényeit szombat este 11 után Miskolcon – ennek ellenére is több ezer látogatót számláltak a szervezők a kiállítóhelyeken, melyeket vasárnap hajnali két óráig megnézhettek a rendkívüli programok részesei hat kiállítóhelyen Miskolcon.

 • 2009-06-22 14:38 Borlovagokat avattak

  A szőlővirágzás ünnepét tartotta meg szombaton az István Nádor Borlovagrend. A jubileumi tizedik rendezvényen – amely ezúttal is az Operafesztiválhoz kötődött – Mikolai Vince esperes, plébános áldotta meg a szőlővirágokat. Szombaton három új tagot is választottak a rendbe: Pelczné Gáll Ildikót, a Fidesz alelnökét, Nagy Kálmánt, a Megyei Kórház osztályvezető-főorvosát, és Sándor Attilát, egy miskolci autómárka-szervíz igazgatóját ütötték borlovaggá.

 • 2009-06-21 14:29 A kultúrának ereje van!

  Fesztivált értékeltek a szervezők

 • 2009-06-21 09:12 Bécsi gálával zár a fesztivál

  Az utolsó napjához érkezett a kilencedik Miskolci Nemzetközi Operafesztivál. A záró nap programja:11 óra, Játékszín FilmvetítésJoseph Haydn: Aki hűtlen, pórul járFelvétel az Aix-en-Provance-i Fesztivál előadásárólBevezetőt tart: Bócz Sándor 11 óra, Miskolci Csodamalom BábszínházA Miskolci Csodamalom Bábszínház előadása Egy kis éji zene - avagy a gyermek Mozart kalandjai

 • 2009-06-20 21:44 Mozart Figaro házassága

  Figaro Almaviva gróf komornyikja és Susanna, a Grófné komornája házasodni készülnek. Egybekelésüket többen meg akarják akadályozni – elsősorban a Gróf, akinek tetszik a menyasszony, valamint az éltes Marcellina is, aki egy tartozás fejében kicsikart ígéretre hivatkozva – Figarot akarja férjéül. Mozart operájának alaptémája ez, melyet a Bukaresti Nemzeti Opera társulata játszott az idén a Miskolci Operafesztiválon klasszikusnak tűnő modern rendezésben.Nézze meg a Miskolc Televízió Múzsa magazinját az előadásról!Tovább

 • 2009-06-20 09:14 A végéhez közeledik az operafesztivál

  Események kavalkádja várja az érdeklődőket

 • 2009-06-18 16:03 Ősbemutató az operafesztiválon

  Magyarországi ősbemutató volt Schönberg Mózes és Áron című darabja szerda este a Bartók+ Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon. Az operát a Magyar Köztársasági elnök is megnézte. A zeneirodalom egyik legnehezebb darabjához a rendező Pressburger György mondott bevezetőt.

 • 2009-06-18 14:51 Sólyom László az Operafesztiválon

  Tegnap este Miskolcra érkezett Sólyom László. A Magyar Köztársaság elnöke nem hivatalos látogatása során az Operafesztivál egyik előadását tekintette meg: Arnold Schönberg: Mózes és Áron című operája a Nemzeti Filharmonikusok és a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. közös produkciójaként került a színpadra, Kocsis Zoltán vezényletével.

 • 2009-06-18 11:03 Múzeumok Éjszakája szombaton

  Az ország második legnagyobb gyűjteménye a Nemzeti Galéria után a Herman Ottó Múzeumé. A ritkán látható darabokat is megtekintheti a nagyközönség szombat éjszaka a Múzeumok Éjszakáján. A különleges tárlat mellett zenei programokkal, Fröccsfesztivállal várják a sokaságot.

 • 2009-06-18 09:46 Sólyom László az Operafesztiválon

  Tegnap este Miskolcra érkezett Sólyom László. A Magyar Köztársaság elnöke nem hivatalos látogatása során az Operafesztivál egyik előadását tekintette meg: Arnold Schönberg: Mózes és Áron című operája a Nemzeti Filharmonikusok és a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. közös produkciójaként került a színpadra, Kocsis Zoltán vezényletével. Sólyom Lászlót Káli Sándor polgármester és Bátor Tamás, az Operafesztivál Kft. ügyvezető igazgatója fogadta, akikkel az előadás előtt rövid sétát tett a miskolci belvárosban, a megújult Déryné utcán.

 • 2009-06-18 07:21 Az Operafesztivál mai programjaiból

  11 óra, Játékszín FilmvetítésWolfgang Amadeus Mozart: Don GiovanniBevezetőt tart: Bócz Sándor17 óra, HELYSZÍNVÁLTOZÁS! Szentháromság ortodox templom helyett KamaraszínházGordana Kostic és Bátai Péter koncertje. Zongorán közreműködik: Bakos IrinaHaydn, Mozart, Beethoven és Burkhart műveiMűsoron: Franz Burkhart: Three Sacred Songs Gordana K.+ Peter B. (arranged by Mark Packwood)Mozart:Oboequartet in F major Allegro, Adagio, Allegro Rondeau Peter B.Mozart: Voi avete un cor fedele Gordana K.Mozart: Adagio for oboe in F major Peter B.Beethoven: Ah! Perfido Gordana K.Beethoven: Soll ein Schuh Gordana K.+ Peter B. 18 óra, Miskolci Nemzeti Színház – NagyszínházA Pozsonyi Nemzeti Színház vendégjátékaRichard Strauss: Ariadné Naxos szigeténDíszlet- és jelmeztervező: Stefanie PasterkampVezényel: Dusan Stéfanek Rendező: Dieter Kaegi. Magyar fordítás: Lengyel Jenő21 óra, Miskolci Nemzeti Színház – Nyári Színház A Honvéd Táncszínház vendégjátékaPárhuzamok: Bartók + KodályKoreográfus: Zsuráfszky ZoltánKísérőrendezvények:Városház tér17.00 órától LEGGIERO és a FOUR MOTHERS19.00 órától A VÁM- ÉS PÉNZÜGYŐRSÉG ZENEKARA 20.00 órától NOSZTALGIA SÖRSÁTOR (Grizzly Music Pub) BOT Blues Band koncert

 • 2009-06-18 05:32 XX. Múzeumok Éjszakája

  A nemzeti kincsünk 65 százalékát vidéki múzeumokban őrzik – az ország második legnagyobb gyűjteménye a Nemzeti Galéria után a Herman Ottó Múzeumban található – több mint kétmillió egyedileg nyilvántartott műtárgy. Ennek csak néhány százaléka látható tárlatokon, a többi raktárakban van elhelyezve. A Múzeumok Éjszakáján ritkán látott darabok is előkerülnek. 

Miskolc TV mai műsora

2020-08-11 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!