Operafesztivál

 • 2013-06-18 11:06 A Traviata első felvonásán túl – folytatás szerdán, a Népkertben

  Hétfőn zenészek, operaénekesek és miskolciak töltötték be a Szinva terasz utolsó négyzetcentiméterét is, hiszen az Ezrek operájának, Verdi Traviatájának első felvonását mutatták be a miskolci téren, ingyenesen. A siker ezúttal sem maradt el.

 • 2013-06-17 14:43 Csónakkal a Szinva teraszra – Traviata első felvonás, hétfő este

  A Bartók Plusz Operafesztiválon idén Verdi Traviata című operája lesz az Ezrek operája, vagyis a zeneszerző három felvonásos operáját láthatja ingyenesen a közönség. Az első felvonást hétfőn, a Szinva teraszon, a másodikat szerdán a Népkertben, a teljes művet pedig pénteken, a Tudomány és Technika Házánál mutatják be. A villanyrendőri teraszon már sorakoznak a csónakok, este pedig érkeznek a szereplők, s a fülbemászó dallamok is.

 • 2013-06-17 11:57 Több mint kétszázan vacsoráztak fehérben vasárnap

  Több mint kétszázan vacsoráztak fehérben Miskolcon vasárnap, a Bartók Plusz Operafesztiválon, ahol természetesen ezúttal is felcsendült a Traviatából egy részlet, de kamarazene és jazz is volt többek között.

 • 2013-06-16 10:37 Operafesztivál: a legelegánsabb batyus bálra készülve

  Vacsora fehérben címmel hirdetett háromfogásos vacsora-flashmobot a Bartók Plusz Operafesztivál szervezőgárdája. Az elegáns batyus estet vasárnap rendezik meg – valahol a belvárosban.

 • 2013-06-16 09:04 Operabemutató előtt, operettpremier után

  Alig egy héttel ezelőtt mutatták be a Miskolci Nemzeti Színház Nyári színházában a Lili bárónő című operettet, amely szeptemberben szerepel majd a teátrum premiereinek sorában. A könnyed, vidám operett címszerepét Eperjesi Erika, a Miskolci Nemzeti Színház operaénekese játszotta, aki már az operafesztiválra készül.

 • 2013-06-15 13:13 „Miskolc zenetörténeti tényezővé válik”

  Már a Bartók Plusz Operafesztivál első napján ősbemutatót láthat az operakedvelő közönség, hiszen szombaton este, a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházában mutatják be Orbán György Bűvölet című operáját a Kolozsvári Magyar Opera társulatának közreműködésével, a karmesteri pálcát pedig Selmeczi György tartja majd kézben.

 • 2013-06-14 21:53 „Az operafesztivál helyszíne az egész város”

  Nyitóparádé, fúvós zene, dobpergés, lila-kék lufik és esernyők jelezték pénteken, késő délután, hogy újra operától hangos Miskolc, hiszen elkezdődött az új utakon rendületlenül előre haladó Bartók Plusz Operafesztivál. A Városház térről induló felvonulás a Szinva teraszra menetelt. A villanyrendőri terasz, ahol hivatalosan is megnyitották az operaünnepet, kivételes helyszínként szolgál majd a fesztiválon.

 • 2013-06-14 13:39 Kedvezményes vásárlás az Operafesztivál alatt!

  Kedvezményesen vásárolhatnak az Operafesztivál résztvevői a Miskolc Belvárosi Gazdaságfejlesztő Klaszter tagüzleteiben június 14. és 23. között.

 • 2013-06-13 22:10 Miskolc kulturális kínálata Kassán

  Miskolc turisztikai és kulturális kínálata is bemutatkozik a Rodostó-Ház udvarán június 12-13-án, Az Aranykoldus - Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál Kassa Esszenciája" kísérőrendezvényén,  június 14-én pénteken pedig a Jesenského utcán, Kassa belvárosában.

 • 2013-06-13 16:52 Nem zavarja az operafesztivált a sétálóutca felújítása

  Ismét járható lesz péntektől a sétálóutca Déryné utca és Kazinczy utca közötti szakasza, a fák helyeit pedig ezen a nyáron virágokkal ültetik be – hangzott el a Széchenyi utca megújulásával kapcsolatos bejáráson csütörtökön. Az említett szakaszon a díszburkolatot az operafesztivált követően véglegesítik, a villanyrendőrtől keletre eső részeken viszont a következő héten is dolgoznak majd.

 • 2013-06-13 14:15 Operafesztivál: változik a villamosközlekedés, indul a zenés villamos

  Változik a péntek este a nyitófelvonulás miatt a villamosközlekedés és Iismét közlekedik a Bartók Plusz Operafesztivál 2013 ideje alatt a fesztivál zenés villamosa – közölte az MVK Zrt.

 • 2013-06-11 17:52 Pénteken kezdődik az operafesztivál

  Már javában próbálnak többek között a Bűvölet és a Traviata szereplői, készül a város az operaünnepre, hiszen pénteken újra mindenkié az opera – kezdődik a Bartók Plusz Operafesztivál, amelynek programjairól sajtótájékoztatón szóltak a szervezők kedden, s kiderült az is, hol lesz idén opera az utcán.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-08 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!