Operafesztivál

 • 2009-10-28 14:36 Ismét operaklub

  A Miskolci Operafesztivál Kht. az operaműfaj népszerűsítése érdekében OPERAKLUBOT hozott létre. A Bartók + ... Nemzetközi Operafesztivál egyik visszatérő programja az operafilmek vetítése.

 • 2009-10-06 16:34 Szimfonikus koncert Kesselyákkal

  A Népszerű zenei esték bérletsorozat első koncertjét tartották a Miskolci Szimfonikusok hétfőn este a Művészetek házában. A teltházas hangversenyen a Miskolcon jólismert Kesselyák Gergely vezényelte a zenekart. A műsorban népszerű ám igényes nehéz darabok szerepeltek. Berlioz Római karnevál nyitánya, Hubay Carmen-fantáziája, Románca és Csárdásjelenetei valamint  Borogyin II. H-moll szimfóniája.

 • 2009-10-02 23:16 Népszerű zenei esték

  A Népszerű zenei esték bérletsorozat első koncertjét tartják a Miskolci szimfonikusok ebben a szezonban október 5-én hétfőn este héttől a Művészetek házában. A műsorban Berlioz, Hubay és Borogyin darabok szerepelnek. Az est szólistája Szecsődi Ferenc hegedűművész lesz.

 • 2009-09-29 14:45 Indul az operaklub

  A zene világnapja lesz szeptember 30-án szerdán. Az ünnepre hagyományosan koncertet szervez a Borsodi Zenei Társaság. A hangversenyen szerda délután öttől miskolci művésztanárok lépnek fel és közreműködik az EMIK vonósnégyes és a Fráter György Katolikus Gimnázium kórusa.

 • 2009-07-27 16:32 Elszállították a festményeket

  Június elején nyílt a Miskolci Galériában Kovács Gábor magángyűjteményéből kiállítás. A mecénás csaknem két évtizede vásárol műalkotásokat azzal a céllal, hogy létrehozzon egy, az újkori magyar festészet történetét méltón képviselő gyűjteményt. A tárlat most zárt, hétfőn délelőtt kommandósok védelme alatt szállították el a festményeket Miskolcról.

 • 2009-07-22 11:45 Eurorchestries – Ifjú Zenekarok Európai Fesztiváljai

  Az Eurorchestries – Ifjú Zenekarok Európai Fesztiváljai című rendezvénysorozat 2009-es szlovák állomásának részeként Felsőzsolca városa, a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. és a Musica Iuvenalis Vonósegyüttes bemutatja: Ifjúsági Zenekarok és Kórusok Nemzetközi Fesztiválja „Schengen Meridián” záróeseményét.

 • 2009-07-07 14:38 Autóbusz-viszonylatjelző táblák árverése is lesz

  Szombaton nyílt nap az MVK Zrt.-nél

 • 2009-07-01 19:38 Leírta Miskolcot?

  „Az író negligálja Miskolc kulturális értékeit, erőfeszítéseit, azt hangsúlyozza, ami tönkrement, és ami rossz" – írja dr. Halmai Gyula, a könyvet megrendelő Miskolc Holding Zrt. igazgatója. Szerződést bontott a város Moldova Györggyel, akit arra kértek fel, írjon könyvet Miskolcról. A kézirat tükrében a megrendelők úgy látták, Moldova nem teljesítette a szerződésben foglaltakat, a szerző kérésére felbontották a megállapodást.

 • 2009-06-24 16:30 Miskolctapolcai nyár

  Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere arra kéri a helyi vállalkozókat, támogassák a miskolci rendezvényeket, hiszen a válság idején szükség van a híres miskolci összefogásra. Az akropolis színház ismét megnyitja kapuit, közelednek a Mediterrán estek és a Miskolctapolcáért Egyesület is kitesz magáért. Könnyed nyári programokkal és kulturális csemegékkel vár mindenkit Miskolctapolca.

 • 2009-06-24 12:39 Nyár Miskolctapolcán

  Július 9-től ismét lesz Miskolctapolcai Nyár rendezvénysorozat a városrészben a Művészetek Háza szervezésében. A programokról, és előkészületekről adott tájékoztatón Fedor Vilmos alpolgármester kérte a helyi vállalkozókat, hogy támogassák a rendezvényeket Miskolcon, mert az egyre szűkülő források mellett szükség van a város legendás összefogására.

 • 2009-06-23 19:00 Jó évadot zárt a Miskolci Szimfonikus Zenekar

  Eredményes szezont zárt a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A közkedvelt promenád koncert június 25-én az idén kétszer egymás után és egy hanglemezfelvétel vár még a zenekarra a hónapban aztán augusztus 25-ig pihenhet a csoport. A záró társulati ülésen értékelték az évadot.

 • 2009-06-22 19:16 Gálával zárt az Operafesztivál

  Több előadással a tavalyihoz hasonló nézőszámmal zárt az operafesztivál. Mintegy húszezren látogatták a főprogramokat és közel százötvenezren vettek részt a fesztivál kétszáz rendezvényén. A zárókoncert - a Bartók+Bécs gála hatalmas siker volt vasárnap este.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-11 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!