Operafesztivál

 • 2008-10-02 09:13 Miskolc és a régió német, román, ukrán nyelven

  Az utazási szokásokban történt változások egyértelműen azt bizonyították, hogy az Észak-magyarországi régió érdekességeit, látnivalóit szervezett programcsomagok formájában érdemes a nagyközönség elé tárni. Ezek a pár éjszakás (akár hosszú hétvégés) tartózkodásra alapozott programcsomagok fesztiválokra, borkóstolás-programokra és termálfürdő-látogatásokra fűzik fel Miskolc és az Észak-magyarországi régió értékeit.A napokban www.hungaryprograms.com címszó alatt új internetes honlap indult útjára, amely német, román és ukrán nyelven tájékoztat Miskolc város és a régió látnivalóiról. A honlapot készítő Szerviz Iroda Utazási központ első körben e három országban szeretné felkelteni az érdeklődést térségünk iránt. A „Programcsomagok Miskolcon és Észak-Magyarországon” három fontos területet ajánl a látogatók figyelmébe: a fesztiválokat (Kocsonyafesztivál, Operafesztivál), a történelmi látnivalókat (Miskolc, hozzáfűzve Kassát és környékét) és a termálfürdőket. Azt utazási iroda a tervek szerint a közeljövőben olasz és orosz nyelvekkel szeretné bővíteni a honlap kínálatát.

 • 2008-09-29 08:54 A turizmus világnapja

  Szeptember 27-e a turizmus világnapja. A Miskolcon négy éve meg- honosodott ünnep célja az, hogy az idegenforgalom fontosságára ráirányítsák a figyelmet. A statisztikák szerint a külföldi turisták számára az Operafesztivál és a Barlangfürdő volt a legvonzóbb program, a belföldi programok közül pedig a Kocsonyafesztivál volt a legkedveltebb.

 • 2008-09-26 13:08 Új helyen az Operafesztivál Kht.

  Hivatalosan is átadta ma Káli Sándor polgármester a Miskolci Operafesztivál Kht. új irodáit a Széchenyi u. 40. sz. alatt, a "villanyrendőr"-nél. Bátor Tamás igazgató elmondása szerint új székhelyük - melyet már öt hónapja használnak - az eddiginél jóval korszerűbb és színvonalasabb körülményeket biztosít. Fotók

 • 2008-09-22 05:06 Díjeső a CineFesten

  A díjátadón taroltak a lengyelek, a fődíjat a mexikói Isabel Munoz filmje, az In Transit kapta, a legjobb nagyjátékfilm Jameson-díjával az At the River című ukrán alkotást ismerték el, a kisjáték- és kísérleti film kategóriában a Che and I nyerte a díjat, a legjobb dokumentumfilm a lengyel 52 Percent lett, a legjobb animációs filmek pedig megosztva a Marathon és a Refrains lettek. A díjátadás pillanatai:

 • 2008-09-09 16:03 Véget ért a „Hőség” hatósági ellenőrzéssorozat

  Az Észak-magyarországi régióban is lezárult a nyolc héten át nyolc hatóság együttműködésével végrehajtott összehangolt ellenőrzéssorozat. Régiónkban huszonöt és fél millió forintnyi bírságot szabtak ki.

 • 2008-09-08 08:45 Három napot maradnak

  A külföldiek az operafesztivál, a magyaroknak pedig a Kocsonya- fesztivál volt a legvonzóbb program idén Miskolcon. Nyáron a turisták általában három napot töltöttek a borsodi megyeszékhelyen, de ilyenkor nem csak városunkat, hanem Eger és Tokaj nevezetességeit is megtekintették.

 • 2008-08-14 17:58 Miskolc is bekerült a kisfilmbe

  Magyarországot mint megújult és egyre „felkapottabb” turisztikai célországot mutatta be a CNN világszerte, az augusztus 9-én kétszer is sugárzott háromperces összeállításában. A tudósítás a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett Észak-magyarországi tanulmányút nyomán készült, amelyről korábban már több médium is beszámolt.

 • 2008-08-12 10:11 Megnyitott a Jégcsarnok

  Szombaton ismét megnyitotta kapuit a Miskolci Jégcsarnok a korcsolyázók előtt. A pálya hűtését több mint egy hete elkezdték, a sportolók pedig már múlt hét hétfőn birtokba vehették a csarnokot. A hétvégi rossz idő miatt a vártnál többen – főleg fiatalok – érkeztek korcsolyázni.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-11 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!