Közélet

Épül az EFOTT-város Miskolctapolcán

2014-07-14 20:20

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE efott_elokeszulet_140714ml_9.jpg

Az utolsó homokszemek is leperegnek lassan a képzeletbeli homokórán – már csak egyet kell aludni, és kezdődik a miskolci EFOTT. A fesztiválváros már épül az Egyetemvárosban – kedden délután hivatalosan is start. Az első robbanás kétség kívül a Tankcsapda jubileumi koncertje lesz.

Buda Marci és az MR2 hallgatói, Ganxsta és Walkó Csaba – csak néhányak, akik várják az EFOTT-kezdést a sok tízezer fesztiválozó mellett.

efott_elokeszulet_140714ml.jpg
A szervezők már megérkeztek az Egyetemvárosba

A színpadok már épülnek. Kedden délután hivatalosan is kinyílnak a kapuk, a Tankcsapda dedikál, majd jubileumi koncertet ad, de a nyitónapot a Zanzibár is színesíti többek között – ezekkel a koncertekkel pedig elkezdődik a vasárnap hajnalig (reggelig?) tartó őrület az ország legnagyobb hallgatói buliján.

A főszervező Maszlavér Gábor 88 ezer körüli látogatószámot prognosztizál – ennek érdekében pedig 8 színpadot építenek 160 előadónak, de természetesen lesz hozzávetőleg 100 civil szervezet, stand uposok, turisztikai programok is.

efott_elokeszulet_140714ml_8.jpg

Felsorolni is nehéz, mi mindent tartogat az EFOTT Miskolcon, de megpróbálkozunk vele. Lesz – s nálunk debütál – óriási társasjáték, color party, tanbánya-látogatás, uszodai, kisvasút, barlangfürdős kedvezmény, kézműves mesterségek bemutatója, babra-sarok, saját EFOTT-os cuccok gyártási lehetősége, gasztroélvezetek szigete, népzene, néptánc és -daltanulás, táncház, újmassai kohászkodás, vasgyári élménydélután, vízifoci, reggeli torna, csocsó, rögbi, vívás, kosár, röplabda és persze zene, minden mennyiségben.

efott_elokeszulet_140714ml_16.jpg

Kiscsillag, Quimby, Vad Fruttik, Hooligans, Paddy and the Rats, Kowalsky meg a Vega, Supernem, Karthago, EDDA, P. Mobil, Halott Pénz, Belga, Brains, The Carbonfools, Punnany Massif, Reflex, Road, Zorall, SKAfunderz, Ossian, Subscribe, Prosectura, Fluor Akkusztik, Compact Disco, Mary PopKids, Majka & Curtis, Péterfy Bori, Mr. President, Vengaboys, 30Y, Julia Carpenter, Kaukázus, Anna and the Barbies, Szabó Balázs Bandája, és még sorolhatnánk a keddi fesztiválnyitásig.

efott_elokeszulet_140714ml_21.jpg

Holnap ilyenkor már nyitva a kapu. Holnap ilyenkor már sok program elkezdődik. Holnap ilyenkor már csak szabadon. Holnap ilyenkor már EFOTT.

K. J.
fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-23 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!