Egyetemváros

Miskolci Egyetem – támogatással bővül a wifi-lefedettség

2014-08-26 15:05

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE egyetem_helyneken_tamogatas_140826ml_02.jpg

A Miskolci Egyetem területén bárhonnan tudják majd elektronikusan intézni ügyeiket a hallgatók, köszönhetően annak a 1,5 millió forintos támogatásnak is, melynek hála csaknem teljes lesz a wifi-lefedettség a campuson. Az EFOTT-on minden elfogyasztott korsó Soproni árából 20 forinttal támogatta a Heineken Hungária a lefedettség bővítését, a támogatandó célt a sörfogyasztó hallgatók szavazták meg.

Az EFOTT Fesztivál hat napja alatt összegyűlt 1,5 millió forint támogatást ünnepélyes keretek között kedden, a Miskolci Egyetem Szenátustermében adta át Szederkényi Zita, a Heineken Hungária vállalati kommunikációs menedzsere Torma Andrásnak. A miskolci felsőoktatási intézmény rektora miután megköszönte a támogatást, ismertette: az idei fesztiválon Sopronit fogyasztók több fejlesztés közül választhattak, végül arra adták a legtöbb voksot, hogy a wifi-lefedettség bővüljön a miskolci campus területén.

A rektor elmondta, az előző években mintegy 80 százalékos lefedettséget már sikerült elérni a Miskolci Egyetemen, most ez a felajánlásnak köszönhetően újabb 10 százalékkal bővül. Az egyetem azonban saját erőből tovább fejleszt, így hamarosan az egyetem egész területéről tudják majd intézni ügyeiket a hallgatók, okostelefonjaik segítségével.
– Ez nagyon fontos fejlesztés, és valamennyi hallgató érdekét szolgálja – hangsúlyozta Torma András.

Jedlicska Tibor, a ME-HÖK elnöke megerősítette: a hallgatók gyakran telefonjaikról tájékozódnak a Neptun-rendszerben az órarendről, a tanulmányi adataikról, vagy éppen arról, melyik épületben lesz a következő szeminárium. Neptun-üzeneteikről szintén azonnal értesülnek a wifi-hálózatnak köszönhetően, így a mindennapi életüket és tanulmányaikat segíti a mostani fejlesztés is. Jedlicska Tibor végül a Miskolci Egyetem hallgatói nevében is megköszönte a cég felajánlását.

Szederkényi Zita elmondta, hazánk nagy fesztiváljainak több mint 70 százalékát támogatják. Hozzátette, a Soproni a fiatal felnőttekhez kötődik, s az ország legnagyobb sörmárkájaként felelősséget vállal olyan társadalmi kérdésekben, amelyek fontosak a magyarok, a kultúra, az oktatás számára.

***

Pezseg az élet a Miskolci Egyetemen, hiszen javában zajlik az idei gólyatábor, ugyanakkor – mint Torma András felhívta rá a figyelmet a keddi sajtótájékoztatón – a miskolci felsőoktatási intézmény ad helyet szerdán a Szakmai Tanévnyitó Konferenciának is. A konferenciát augusztus 26–28. között az ország három különböző nagyvárosában rendezi meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága és háttérintézményei, így közel 3000 pedagógus értesülhet személyesen a legújabb köznevelési irányokról.

Csütörtökön pedig szintén a Miskolci Egyetem lesz a házigazdája a Doktoranduszok Országos Szövetsége által rendezett nyári tábornak. A rendezvény vendégei – tehát az ország, sőt a Kárpát-medence magyar PhD-hallgatói – a szakmai és közösségépítő programok mellett Miskolc városával és egyetemével, így például a selmecbányai diákhagyományokkal egyaránt megismerkedhetnek augusztus 28. és 31. között. Az idei nyári tábor társrendezője a ME Doktorandusz Önkormányzat (ME-DÖK).

K. I.
Fotó: M. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-06-15 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!