Egyetemváros

Borsodból is sokan kérik a diákhitelt

2014-08-24 13:29

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Pest és Szabolcs mellett Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett a legtöbb igénylés diákhitelre. Azok a hallgatók, akik szeptember 15-ig leadják kérelmüket, már októberben megkaphatják az igényelt összeget.

A szabad felhasználású diákhitelt képzési formától függetlenül felvehetik a hallgatók, a kötöttet viszont csak az önköltséges képzésben résztvevők kérhetik képzési díjuk kiegyenlítésére. A felvehető hitelösszegek változatlanok: a szabad felhasználású diákhitel esetében képzési formától függetlenül, havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint igényelhető, a kötött felhasználású diákhitel 2 felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege.

Eddig összesen 349 ezer hallgató igényelt diákhitelt országszerte. A legtöbb igénylés Pest, Szabolcs-Szatmár Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékből érkezik. 

- A diákhitel 1 esetében a havonta fölvehető összegek változatlanok, tehát 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint kérhető. A diákhitel 2-nél nincsen maximuma a felvehető hitelösszegnek, ez az igénylő képzési költségének az összege – mondta el a Miskolc Televíziónak Imre Zita, a Diákhitel Központ Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-06-15 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!