Sport

Rekortánfektetés előtt az atlétikai centrum

2014-07-31 10:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE atletikaipalya_epites_140730ml_3.jpg

Napokon belül már a rekortánborítást rakják a Miskolci Egyetem területén épülő új atlétikai centrum pályáján. A szakemberek a héten korrekciós munkákat végeztek, és ellenőrizték az eddig elkészült elemeket.

Az aszfaltburkolat elkészült, a távolugrógödröt is megtöltötték homokkal, és az akadályfutáshoz szükséges vizesárkot is kialakították már a pályán. A héten ellenőrizték az eddig elkészült elemeket is, és várták a további eszközöket.

– Hamarosan következik a látványosabb része az atlétikapálya építésének, mégpedig a vörös rekortán terítése. Ezt követi majd a jelek felfestése, melyet a szigorú nemzetközi szabályoknak megfelelően kell végrehajtani. Ide tartozik például a gátak vagy a rajtvonalak helyének kijelölése is. Három hét múlva teljesen kész lehet a futópálya – mondta Szász László, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője.

atletikaipalya_epites_140730ml_1.jpg
A második ütemben épül majd meg a 80 méteres, hatsávos fedett futófolyosó a pálya mellett. A tervek szerint decemberre elkészül, így az atléták télen már fedett helyen is edzhetnek. Ugyancsak a pálya elkészültét követően alakítják ki a kiszolgáló helyiségeket – öltözők, mellékhelyiségek, orvosi szoba, irodák, versenyközpont – a komplexum Miskolctapolcai út felé eső oldalán.

minap.hu
Fotó: M. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-03-02 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!