Közélet

Pótfelvételi – kedden lejár a jelentkezési határidő

2014-08-10 11:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE egyetemi_evnyito_130906ml_01.jpg

Kedden lejár a felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési határideje. Mint ismert, a pótfelvételinél csak egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen képzése jelölhető meg, kizárólag elektronikus úton, és csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek. A Miskolci Egyetemen is várják a jelentkezőket, tavaly több mint 160-an jutottak be ide pótfelvételivel.

A pótfelvételi keretében kizárólag önköltséges képzések indulnak, ez alól kivételt képeznek a magyar egyetemek, főiskolák határon túli képzései, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzései.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 24-én meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, illetve a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 260, felsőoktatási szakképzésen 220, mesterképzésen 50), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

Az űrlapok kitöltésére augusztus 12-én éjfélig van lehetőség. Szintén eddig a határidőig kell befizetni az eljárási díjat, ami a pótfelvételi során 5000 forint. Az e-felvételis jelentkezést az űrlapok elmentése után legkésőbb augusztus 13-ig hitelesíteni is kell. Ez megtehető az Ügyfélkapun keresztül, vagy a felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220).

A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 28-án hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően, a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2014. szeptember első napjaiban.

Mint korábban megírtuk, a Miskolci Egyetemen is várják a jelentkezőket, tavaly több mint 160-an jutottak be az egyetemre pótfelvételivel.

– A pótfelvételire jelentkezőknek érdemes arra figyelni, hogy az adott szakra, amelyre igényt tartanak, milyen pontszámmal vettünk fel hallgatókat. Ha ezt a pontszámot elérik, akkor természetesen jó esélyük van arra, hogy pótfelvételt nyerjenek erre az egyetemre – emlékeztetett Óváriné Balajti Zsuzsanna, a Miskolci Egyetem tanulmányi rektorhelyettese.

A Miskolci Egyetemen alapképzésben és osztatlan képzésben meghirdetett szakokról a felsőoktatási intézmény honlapján tájékozódhatunk.

MTI, minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-06-15 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!