Közélet

Nagy érdeklődés a pótfelvételin

2014-08-23 09:09

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE egyetem_nyar_130725_ja_1.jpg

Egy hét múlva hirdetik ki a pótfelvételi ponthatárait. A felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat szeptember első napjaiban a felsőoktatási intézménytől kapják meg a leendő hallgatók.

A pótfelvételin csak egy intézmény egy, költségtérítéses szakát jelölhették meg a jelentkezők, és csak azok, akiket júliusban nem vettek fel vagy nem is felvételiztek. A Miskolci Egyetemen az előző szemeszterhez képest több mint százzal többen jelentkeztek pótfelvételire. Idén 275-en próbáltak bekerülni az augusztusi fordulóban az egyetemre.

– Ez azért is nagy siker, mert csak önköltséges helyekre lehetett jelentkezni, azt gondolom, hogy jelzi ez is, hogy bíznak a fiatalok a Miskolci Egyetemes diploma értékében – mondta a Miskolc Televízió híradójának Fekete Sándor, a Miskolci Egyetem tanulmányi referense. – Kiemelném azt, hogy három karon a legmagasabb a jelentkezők száma, az állam és jogtudományi karon, a gazdaságtudományi karon, és a gépészmérnöki karon. de valamennyi karon van pótjelentkező, tehát mindenki megtalálta a számára megfelelő képzést – tette hozzá.

T. E.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-06-15 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!