Egyetemváros

Hetedszer is – Taní-tani konferencia az egyetemen

2014-01-03 13:07

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete tudományos konferenciát szervez „A pedagógia kultúrája – VII. Miskolci Taní-tani Konferencia” címmel február 7-én, pénteken a felsőoktatási intézmény C/2-es épületében. A program együttműködő partnere a Magyar Pedagógiai Társaság, a Taní-tani Online és a Csatárlánc.

A kulturális közeg meghatározza az oktatást, miközben az iskola maga is aktív formálója a gondolkodásunkat meghatározó értelmezéseknek – ezeket a kölcsönhatásokat szeretné körbejárni a VII. Miskolci Taní-tani Konferencia, olvasható a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének honlapján.

A konferencia szervezői elsősorban olyan témákban várják a kutatásokat és fejlesztéseket bemutató, problémákat felvető előadásokat, mint az iskola pedagógiai kultúrája, az iskola és a helyi közösség, kultúrák találkozása az iskolában, tömegkultúra és hagyományos műveltség viszonya az oktatásban, vagy mint a hátrányos helyzet kulturális összefüggései.

A konferencia programja plenáris előadásokat is tartalmaz, így az érdeklődők meghallgathatják Mátrai Zsuzsa (ELTE) A pedagógia mai „kultúrája”: kiruházás az emberi tőkéből, és Balogh László (Debreceni Egyetem) A szociális fejlesztés szerepe a tehetséggondozásban: a pedagógus és a család kiemelt szerepe című előadását is.

Az előadások rövid tartalmi összefoglalóit január 12-éig kell felölteni a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének honlapján. Az előadások időtartama 15 perc lehet. A feltöltött rövid tartalmi összefoglalónak tartalmaznia kell az előadás címét, a szerző(k) nevét, az előadás kulcsszavait, és maximum 3000 karakter terjedelmű szöveget.

Minden további információ a tanitanikonferencia©gmail.com elektronikus levélcímen és a 06/46/565-228-as telefonszámon kérhető, de érdemes tájékozódni a Tanárképző Intézet honlapján is a részletekről.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-07 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!