Egyetemváros

A legfontosabb dátumok felvételizőknek

2014-01-22 11:37

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Már lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Mikor van a jelentkezési határidő? Meddig lehet a hiányzó dokumentumokat pótolni? És mikor húzzák a ponthatárokat? Az eduline.hu összeszedte a legfontosabb határidőket.

Mint cikkükben is írják, a jelentkezési és fizetési határidő február 15. Az e-felvételi rendszerében tölthető ki az elektronikus jelentkezési lap – február 15-éig véglegesíteni kell az űrlapot.

Ha azonban a jelentkezőnek nem áll módjában, vagy nem szeretne online jelentkezni, akkor az Educatio ügyfélszolgálatán (Budapest, XII. Maros utca 19-21.), az Emberi Erőforrások Minisztériumának központi ügyfélszolgálatán (Budapest, V. Szalay u. 10-14.) beszerezheti a nyomtatott jelentkezési lapot – ezt a laphoz mellékelt borítékban szintén február 15-ig kell elküldeni az Oktatási Hivatalnak (az 1380 Budapest, Pf. 1990 címre).

A felvételi eljárás díját is február 15-ig kell befizetni: az e-felvételi esetében bankkártyával vagy banki átutalással, ha nyomtatott jelentkezési lapot ad be a jelentkező, akkor a hozzá tartozó „sárga csekken” tud fizetni.

Az e-felvételin beadott űrlapot hitelesíteni kell február 23-áig. Ezt megteheti a jelentkező a kinyomtatott, aláírt hitelesítő adatlappal, ezt az Oktatási Hivatalnak kell eljuttatnia (szintén a 1380 Budapest, Pf. 1990 címre).

A másik lehetőség az Ügyfélkapu használata, ehhez rendelkezni kell ügyfélkapus azonosítóval, ha ez megvan, akkor csak egyidejűleg be kell jelentkezni ott és az e-felvételi rendszerében. Bármelyik okmányirodában lehet regisztrálni: ha ezt választja jelentkező, ne hagyja az utolsó percre az ügyintézést!

Azokat a dokumentumokat, amelyeket a februári jelentkezési határidőig nem tudott feltölteni az e-felvételibe a jelentkező – például érettségi bizonyítvány, később szerzett nyelvvizsga-bizonyítvány, diploma –, vagy nem csatolhatta a jelentkezési laphoz, július 10-éig kell pótolnia.

Július 10-ig van lehetőség a szakok sorrendjének módosítására is.

Várhatóan július 24-én hozzák nyilvánosságra az idei felvételi ponthatárokat. A pótfelvételit pedig minden évben július végén – augusztus elején hirdetik meg, a ponthatárokat augusztus utolsó napjaiban hozzák nyilvánosságra.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-07 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!