Sport

 • 2007-09-12 16:59 Zöld jelzés Miskolcon a kézilabdázásnak

  A Miskolci VSC női kézilabda-együttese egészen az országos bajnoki címig jutott (ennek éppen jövőre lesz ötven esztendeje), férfi vonalon azonban a borsodi megyeszékhely még soha nem büszkélkedhetett NB I-es csapattal. Röpke néhány esztendő leforgása alatt áttörés következhet be, legalábbis akkor, ha valóra válnak azok a tervek, amelyekről a héten sajtótájékoztatót tartottak a Miskolci Sportcsarnokban.

 • 2007-09-12 11:08 Kelet Kupán motoroztak

  Szeptember 9-én Kisújszállás adott otthont a hobbysport kategóriában jegyzett Kelet Kupa motocross versenynek. A miskolci Motocross Racing Sportegyesület versenyzői a következő eredményeket érték el a viadalon:65 ccm kategória 7. Fazekas Soma 85 ccm kategória 1. Kovács Gábor, 2. Mizerák Máté125/B kategória 15. Dósa László, 17. Dióverő Tamás, 18. Tóta László250 ccm kategória 8. Balla Tamás, 13. Lechner EgonSenior kategória 2. id. Szokoly László

 • 2007-09-11 13:25 II. COOP Rally

  Hagyományteremtő céllal 2006. szeptember 22–24. között szervezték meg az „I. Coop Rally – a minőségi magyar termékekért” autós vetélkedőt. A kezdeményezés fővédnöke Gráf József, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, aki pártolja, hogy a magyar termékek előállítói kellő elismerést kapjanak, amelynek értékét növeli, ha mindezt partnereiktől, piaci társaiktól származik. A kezdeményezés sikerességét bizonyítja, hogy a visszajelzések alapján már az első évben kiérdemelte az FMCG szektor és a kormányzat támogatását, illetve országos szinten jelentős médiavisszhangot váltott ki. Gráf József miniszter az esemény értékelését követően a továbbiakban is támogatásáról biztosította kezdeményezést. Törekvésük folytatásaként idén szeptember 19–22. között szervezik meg a II. Coop Rally-t.A 2006. évi Rally-n 42 versenyautó indult, elsősorban a napi fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok és médiatámogatóik részvételével. A verseny szakmai irányítását Ferjáncz Attila végezte. Tavaly a résztvevők az útvonal alatt a régió kiemelt gyártó és forgalmazó központjait érintették, ahol ügyességi versenyeken, gyárlátogatásokon, termékbemutatókon vettek részt. A vidéki rendezvényekre meghívást kapott a helyi polgármester, alpolgármesterek, országgyűlési képviselők, illetve a média is. A versenyzők szakmai megbeszéléseken konzultáltak a házigazda vállalatok és a közigazgatási szektor helyi képviselőivel. Négy kiemelt vidéki helyszínen sajtótájékoztató keretében ismertettük a média számára a kezdeményezés célját. Az első nap végén, egy fogadás keretében a szálláshelyen került sor a verseny értékelésére, illetve a második nap végén a hivatalos eredményhirdetésre és a díjak átadására.A Rally nemcsak játékos verseny, hanem komoly szakmai üzenettel is bír: a forgalmazó és a gyártók közös ügynek tekintik a magyar élelmiszeripart érintő kérdéseket, illetve kiemelt figyelmet szentelnek a minőségi magyar termékekre. „ II. Coop Rally, a minőségi magyar termékekért” 2007.Időpont: szeptember 19-22. (szerdától szombatig) Tervezett útvonal, helyszínek (Észak- magyarországi régió):1. nap (szeptember 20. csütörtök)- indulás: Dunaharaszti, Coca-Cola Beverages Mo. Kft. Központ- Kecskemét – Zwack Unicum Nyrt. és Univer-Coop Zrt.- Szolnok – Tisza COOP Zrt.- Gyöngyös – Detki Keksz Kft.2. nap (szeptember 21. péntek)- Ostoros – Ostoros Novaj Bor Zrt. - Emőd – Unió COOP Zrt.- Tarcal – „Andrássy Pincészet” Fő u. 94.- Debrecen – Debreceni Hús Zrt.- Érkezés: Hajdúszoboszló „Hotel Silver” - díjkiosztó ünnepség3. nap (szeptember 22. szombat)- hazaindulás

 • 2007-09-09 12:33 Megtorpant a stadion felújítása?

  Az Ifjúsági és Sport- minisztérium 2000-ben hirdette meg a stadion- rekonstruk- ciós programot: hároméves futamidőre 12,7 milliárd forint állami támogatással 38 labdarúgó-stadion felújítását tervezte. Az első három év alatt ebből mindössze négy pálya átépítése valósult meg. Vajon hol tart most a program, mi a helyzet az érintett stadionokban? Bennünket érthetően a diósgyőri létesítmény sorsa érdekel a leginkább, de mielőtt erre rátérnénk, nem haszontalan egy rövid visszapillantást tenni.

 • 2007-09-09 12:28 Mindig idegenben játszik a Kékhullám

  A Miskolctapolcai Kékhullám SC vízilabdacsapata már tavaly is megszerezte a jogot, hogy magasabb szinten harcoljon a bajnoki pontokért. A legutóbbi bajnoki csatározást az OB II-ben zakatolták végig a miskolciak, s a záráskor a harmadik helyen fejezték be az idényt. Ez ugyancsak feljogosította őket, hogy feljebb lépjenek, mégis maradtak.Hatvani János az együttes mindenese. Irányítja a szakosztályt, szervez, tárgyal, egyeztet, s edzőként összefogja a szakmai munkát is.– Többen kérdezték, hogy miért nem élünk azzal a lehetőséggel, amelyért egyébként kőkeményen megdolgoztunk? Nos, a magyarázat nagyon röviden összefoglalható: anyagi okok miatt. Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy belevágjunk egy ilyen nagy kalandba, mert nincs meg rá a fedezetünk – adott magyarázatot a szakvezető.– Mennyivel kerülne több pénzbe a magasabb osztályban való szereplés?– Ez nehezen meghatározható, de legalább a háromszorosát emésztené fel a jelenlegi költségvetésünknek. Büszkén mondom, hogy évek óta mi rendelkezünk a legerősebb együttessel Miskolcon, ennek ellenére valahogyan rólunk rendre megfeledkeznek. Erre az évre sem kaptunk támogatást, így viszont roppant nehéz talpon maradni. 1998 óta megszorítani sem tudnak bennünket, de hazai uszoda nélkül képtelenség elindulni.– Hol játszották a bajnoki mérkőzéseiket?– Megfordultunk Kazincbarcikán, jártunk Egerben is. Valószínű, hogy ebben az idényben is a hevesi megyeszékhelyen szerepelünk majd, az ugyanis gazdaságosabb. Sokszor adtuk fel a pályaválasztói jogot is, és előfordult, hogy Hajdúszoboszlón, a hazaiakkal közösen rendeztünk mérkőzést.– Mire jutnának a magasabb osztályban?– Semmiképpen sem lennénk pofozógépek! Erős csapatunk van, lelkes a gárda, biztos vagyok abban, hogy megállnánk a helyünket. Csapatunkban szerepel egy országos bajnok, Sántavi Máté, aki kettős igazolással rendelkezik, legutoljára kölcsönben, Egerben szerepelt, és ifjúsági korosztályban elsők lettek. Nálunk nevelkedett, és rendszeresen szerepelhet a felnőtteknél.– Hogyan készültek az idényre?– Diósgyőrben este nyolctól kilencig gyakorolhattunk, ami abból a szempontból nem szerencsés, hogy ilyen késői időpontban gyerekeket már nem nagyon tudunk foglalkoztatni. Jobbára a Várfürdőben végeztük el a szükséges munkát, köszönhetően a létesítmény vezetésének. Télen megfordulunk a Selyemréten is. Keretünkben tizenheten vannak, kivétel nélkül miskolciak. Tapasztalat és fiatalság keveredik. Tettünk egy kísérletet a Miskolci EAFC-cal történő egyesülésre, de ez nem járt sikerrel. Szeptemberben kezdődik a bajnokság, a Keleti csoportból most csak egy feljutó lesz. Roppant erős a mezőny, de bizakodva várjuk a küzdelmeket.D. L.

 • 2007-09-07 17:35 DKSK: fogy az esély

  Hetek, hónapok óta tart a teljes bizonytalanság a DKSK háza táján. Még mindig nem tudni biztosan (legfeljebb sejteni lehet), mi lesz a szebb napokat megélt, tizenhat esztendős múltra visszatekintő együttes sorsa. Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a miskolci kosárlabdázás hívei a következő idényben nem láthatnak élvonalbeli mérkőzéseket a borsodi megyeszékhelyen.

 • 2007-09-04 19:12 Tömegverekedés a focipályán

  Tömegverekedés tört ki ma egy focimeccsen Sajókazán, ketten megsérültek, hat embert pedig előállított a rendőrség. Az Ózd Center – Sajókaza mérkőzés 83. percében először két játékos verekedett össze, majd bekapcsolódtak az összetűzésbe a pályán lévő, illetve a kispadon ülő játékosok, később pedig a nézők is. A bunyóban ketten sérültek meg, a rendőrség hat embert állított elő. Közülük ötöt csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítanak, a hatodik ellen szabálysértés miatt tettek feljelentést.

 • 2007-09-04 18:18 Lerch Zsolt helytállt

  Az olaszországi Paviában rendezték meg a közeli napokban a súlyemelő ifjúsági Európa-bajnokságot. Az eseményen miskolci fiatal is részt vett. Lerch Zsolt, a Diósgyőri SC sportolója súlycsoportjában 239 kilós összteljesítménnyel a negyedik helyen végzett, és alig maradt le a dobogóról. Juhász István edző tanítványa szakításban káprázatosan teljesített, harmadik gyakorlatára 109 kilót emelt a feje fölé, és ezzel a második helyet szerezte meg. A fogásnemben „aranyos” is lehetett volna, ugyanis mindössze testsúlykülönbséggel maradt el a győztestől. Az eredmény egyébként új országos csúcsot is jelentett! Lökésben 130 kilóig jutott, ez a fogásnem ötödik helyének megszerzéséhez bizonyult elegendőnek. A 239 kilós összteljesítmény egyébként ugyancsak új országos rekord!

 • 2007-09-04 18:16 Itthon kezdenek a Macik

  Katowicében, a Visegrádi Négyek Tornáján hangolt a Miskolci Jegesmedvék JSE gárdája a szeptember 9-ei, hazai bajnoki bemutatkozásra. A későbbi tornagyőztes csehek ellen kifejezetten jól tartották magukat a Jegesmedvék, akik egyébként kiváló ellenfelekkel találkoztak.

 • 2007-09-03 14:46 Nyeretlen piros-fehérek

  Értékes pontot szerzett a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapata a Vasas ellen az Illovszky-stadionban. Az első játékrészben a piros-kékeknek volt több lehetőségük, de az idegenbeli szerelésükben, a fekete mezükben játszó diósgyőriek is veszélyesen kontráztak. A fordulást követően a győzelmet is megszerezhette volna Pajkos János legénysége, ám Simon közeli lövését Németh hárította, majd Ebala iszonyatos erejű lövésénél a kapufa segítette az angyalföldieket. Igaz a találkozó végén a diósgyőrieknek volt szükségük Köteles bravúrjára. Így aztán igazságos pontosztozkodás lett a vége: Vasas-DVTK 0-0. A Diósgyőr legközelebb hazai pályán játszik bajnoki mérkőzést, szeptember 15-én, szombaton a keleti szomszédvárat, a Nyíregyházát fogadja. Érdekesség, hogy előtte, szeptember 9-én, vasárnap Ligakupa találkozón szintén a szabolcsiak látogatnak Miskolcra.

 • 2007-08-31 19:47 Nehéz menetelés várható

  A DVTK háza táján az utóbbi hetekben felgyorsultak az események. Megérkeztek a várt afrikai labdarúgók, nem sokkal később a klub, névadó szponzori megállapodást kötött a Borsodi Sörgyár Zrt.-vel. Az együttes sikerrel vette a Magyar Kupában az első akadályt, a bajnokságban is megkezdte a pontok gyűjtését. A sorsolás ismeretében megállapítható, roppant nehéz menetelés vár Pajkos János vezetőedző legénységére.A szakvezető mostanság 29 főt számláló keretből válogathat. Mondhatnánk, irigylésre méltó a dolga. Csakhogy a valóság egészen más! Az MTK Budapest elleni (2–2) mérkőzésen például remekül mutatkozott be Victor P. Carr, valamint Christian Ebala, de mindketten megsérültek. Így aztán hiába a bőség zavara, a jelentős érvágást nem könnyű elfojtani.– Gondot okoznak a sorozatos sérülések. Ezért igen lassan állunk össze és formálódunk csapattá. Nagy szükségünk van minden egyes bajnoki pontra, de a megtizedelt együttes tagjai olykor felettébb bosszantó egyéni hibákat követtek el, értékes pontokat veszítettünk. A keddi, Egri FC elleni Magyar Kupa-találkozó a továbbjutás kiharcolásán kívül azért is hasznos volt, mert helyrebillentette a labdarúgók önbizalmát. Remélem, ez már az angyalföldiek elleni összecsapáson is jótékonyan érezteti hatását (a Vasas elleni bajnoki mérkőzésre pénteken este, kerül sor a fővárosban) – kommentálta az utóbbi napok történéseit Pajkos János.Szívet melengető: augusztus végére tervezték, ám a hónap közepén bejelentették, hogy a Borsodi Sörgyár Zrt. és a DVTK névadó szponzori megállapodást kötött. Ennek értelmében megváltozott az első osztályú bajnokságban szereplő gárda neve: a társaság DVTK–Borsodi néven lép pályára hétről hétre. Az Andrássy úti létesítmény neve is megváltozott, a szurkolók a DVTK–Borsodi Stadionban buzdíthatják kedvenceiket. A sörgyárról szinte minden sportbarát tudja: évek óta támogatja a hazai labdarúgást, a régió sportéletét. A közelmúltban megkötött szerződésben mindez összefonódott, hiszen a diósgyőri labdarúgásnak a legjelentősebbek a hagyományai az északi régióban.Sallói István ügyvezető a szerződés aláírását követően azt nyilatkozta, nagyra törő terveket fogalmaztak meg, hiszen 2010-ben a klub megalakításának századik évfordulóját ünnepli, s az elkövetkezendő három esztendő alatt szeretnének eljutni a nemzetközi porondra. A megállapodást 4 + 4 évre kötötték, ennek fejében a játékosok mezükön viselik az együttes teljes nevét. Szerves része a kontraktusnak, hogy a Borsodi Sörgyár a stadionban egyedi megjelenési lehetőséget és kizárólagos sörforgalmazási jogot kapott. A cég elkötelezett támogatója a hazai labdarúgásnak, a felnőtt és az U21-es válogatott szponzora marad a későbbiekben is.Szeptember 8-án szünet lesz a hazai pontvadászatban, legközelebb a DVTK– Borsodi szeptember 15-én, szombaton 18 órai kezdettel lép pályára hazai környezetben. Ellenfele a Nyíregyháza lesz.Doros László

 • 2007-08-31 13:34 Mi lesz a miskolci kosárlabdával?

  A BEAC Kft. fellebbezett, a DKSK SMSz Kft. még nem tette meg ugyanezt. Egyelőre nem tudni, lesz-e Miskolcon NB I-es női kosárlabdacsapat ősztől. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége minősítő bizottságától (ennek a testületnek feladata elbírálni az NB I/A csoportos bajnokságokra leadott nevezéseket) két „miskolci érdekeltségű” sportszervezet is elutasító határozatot kapott a 2007/08-as élvonalbeli női kosárlabda-bajnokságra nevezett klubok közül. Ezek egyike a korábban a DKSK Miskolc együttesét működtető DKSK SMSz Kft., másik pedig az az előző évadban BEAC-Újbudaként meccseket játszó BEAC Kft.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-30 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!