Sport

 • 2007-11-12 14:17 Hét góllal nyert Szereda

  Az élvonalbeli jégkorong-bajnokság alapszakaszában az SC Csíkszereda hazai pályán hét góllal bizonyult jobbnak a Miskolcnál. A találkozó első harmadában kétgólos előnyre tettek szert a csíkaik, akik a folytatásban gólt sem kaptak két harmad alatt.OB I, ALAPSZAKASZ:SC CSÍKSZEREDA-MISKOLCI JEGESMEDVÉK 9-2 (4-2, 2-0, 3-0)

 • 2007-11-12 10:14 Három büntetővel nyert az Újpest

  Nem sikerült a bravúr a DVTK borsodi labdarúgócsapatának az Újpest ellen. A diósgyőriek 4–1-es vereséget szenvedtek a stadionban. A szakadó esőben a vendégek a 11. percben szereztek vezetést Kovács révén. A lila-fehér támadónak ez volt a 100. újpesti találata. A DVTK a 22. percben egyenlített. Lipusz beadása után Simon fejelt, Balajcza kiütötte a labdát, ám Leó közelről a hálóba lőtt. A remek első félidőt követően a második játékrész elején az Újpest a három volt diósgyőri játékos vezérletével, villámgyorsan döntésre vitte a dolgot. Az 52. percben Szadzsót buktatták a 16-oson belül, a 11-est Tisza értékesítette, majd négy perc múlva Tisza lábát húzta el Köteles, ezt a büntetőt pedig Szadzsó lőtte a hálóba. A 73. percben pedig jött a harmadik büntető, egy kezezés után Foxi lőtte be az Újpest negyedik gólját. A szurkolók hiába tüntettek a három 11-es miatt, a végeredmény DVTK Borsodi–Újpest FC: 1–4.

 • 2007-11-12 10:02 Műkorcsolya-verseny Miskolcon

  A Kelet-Magyarország Kupa Nemzetközi Utánpótlás és Rekreációs Műkorcsolya Versenyt rendezi meg a Honvéd-Havasszépe egyesület a Miskolci Jégcsarnokban december 2-án, vasárnap délelőtt 10 órától. A közel 80 egyéni műkorcsolyázó (7-30 év) hazánkon kívül Szlovákiából és Romániából érkezik. Az egész napos versenyt bemutatók színesítik. A rendezvényre a belépés díjtalan.

 • 2007-11-02 12:15 Legázolta a Lokit a Diósgyőr

  Szerdán játszották le a Liga Kupa elődöntőinek első mérkőzéseit. A ZTE a Fehérvárt fogadta, s egygólos előnyt szerzett, a Debrecen pedig meglepetésre hazai pályán 4-1-re kikapott a Diósgyőrtől, így a miskolciak jelentől lépéselőnybe kerültek. Debrecenben a házigazdák kezdtek aktívabban és veszélyesebben, ám a Diósgyőr szerzett vezetést. A 18. percben egy szabadrúgás után Katona Attila közelről fejelt a kapuba (0-1). A Loki tovább rohamozott, ám ennek ellenére a következő gólt is a vendégek szerezték: a 28. percben Simon Attila és Rassou Abass kényszerítőzése után előbbi hat méterről gurított a hálóba (0-2). A második félidő elején szépített a DVSC.

 • 2007-11-01 13:39 Barátság Maraton hetedszer

  November 11-én, vasárnap délelőtt hetedik alkalommal rendezik meg a Barátság Maratont Miskolcon. A szezonbúcsúztató futóversenyen a résztvevők a Miskolci Egyetem Körcsarnokában kijelölt versenyközpontban adhatják le nevezésüket reggel nyolc órától. Három egyéni szám (5,2 km; félmaraton; maraton) és a négytagú félmaratoni váltó kínál díjazott megméretési lehetőséget az indulók számára. A maraton és az 5,2 km rajtja 10.30-kor, míg a félmaratoni egyéni- és váltó, valamint a „betétszámként” a programba kerülő, kizárólag ötpróbások számára pontszerzési lehetőséget kínáló – éppen ezért a versenyben nem díjazott – 10,4 km-es futam rajtja 11.30-kor lesz.Az 5,2 km-es futam nevezési díja 500 forint, a félmaratont egyéniben teljesítők 1000, a maratonisták 1500 forint fizetnek a jelentkezéskor. A félmaraton-váltóra jelentkezők 2000 forint nevezési díjra számíthatnak. Az ötpróbás 10,4 km-re vállalkozó egyéni indulóknak 400, a tíztagúnál nagyobb létszámú iskolai csoportok számára 200 forint/fő a nevezési díj. Az első 200 célba érkező baseball-sapkát kap ajándékba. A kategóriák első három helyezettjei érem díjazásban részesülnek. Az egyéni félmaratonisták és a maratonisták befutó-csomagot vehetnek át a célban. A tombolasorsoláson mindenki eséllyel pályázik az ajándékokra. Infoline: Előnevezni, illetve bővebb információt kérni a 30/269-6768-as telefonszámon és a steveszucs@gmail.com e-mail címen lehet kérni

 • 2007-11-01 12:49 Ligakupa: a döntő küszöbén

  Arra még a legvérmesebb diósgyőri focibarátok sem számítottak, hogy csapatuk győztesen tér haza Debrecenből, ahol a Ligakupa elődöntő első mérkőzését játszották Simonék. Nos, Vágó Attila vezető edző legénysége minden várakozást felülmúlóan szerepelt, ugyanis 4-1-es győzelmet aratott a háromszoros bajnok ellen, és ezzel megnyugtató előnyt szerzett a visszavágóra.A mérkőzést megelőzően a hazai drukkerek teljesen biztosak voltak kedvenceik sikerében. A találkozó egyértelműen is alakult, csak éppen a diósgyőriek szemszögéből! A zuhogó esőben eleinte kiegyenlített játék folyt a pályán, de ekkor még nem sok jel utalt arra, hogy végül a feketében játszó vendégek örülhetnek. A 17. percben azonban porszem került a magyar pályán igen jól teljesítő hajdúságiak gépezetébe. Ekkor egy előreívelt szabadrúgást követően Balogh mozdult ki rossz ütemben kapujából, a szemfüles Katona közelről a hálóba bólintott.Az első találatnál a hazai kapust, a másodiknál viszont már az egész debreceni védelmet kritikával lehetett illetni. A 28. percben Simon-Abbas és újra Simon volt a labda útja, a vendégek gólvágójának nem volt nehéz feladat az üres kapuba gurítani a labdát. A gól kivágta a biztosítékot Beráneknél, a hazaiak edzője már az első félidő 32. percében cserére (ráadásul kettősre) szánta el magát.A szünet után úgy tűnt, hogy a váltás meghozza a várt eredményt. A 49. percben Sándor gyorsan elvégzett szabadrúgása után Sidibe lépett ki, majd miután higgadtan elhúzta a labdát Köteles mellett, az üres kapuba gurított.A Loki feltámadása azonban rövid ideig tartott. A folytatásban az első félideihez hasonló forgatókönyv szerint alakultak az események. Az 58. percben ismét Simon szerzett gólt csapatának (érdekesség, hogy a támadó 13. találatát szerezte a szezonban!) A kegyelemdöfést Lipusz adta meg, amikor a Simon lövése után kipattanó labdát a hazai kapuba lőtte.Az első mérkőzésen tehát rendkívül megnyugtató előnyt szerzett a Diósgyőr, s ezzel kézzelfogható közelségbe került a Ligakupa döntőjéhez. November 14.-én, 18 órától rendezik Diósgyőrött a visszavágót, a döntés immáron Vitelki Zoltánék kezében van!Doros L.

 • 2007-10-29 13:08 Pannon-kupa Miskolcon

  Az idén 80 éves Magyar Jégkorong Szövetség Miskolcon rendezi meg december közepén a hagyományos Pannon-kupát. A házigazda magyar válogatott Lengyelországgal, valamint a jövő áprilisi szapporói divízió I-es világbajnokságon csoportrivális japán és ukrán csapattal küzd majd. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón elhangzott: az állóhelyekre 800, az ülőhelyekre pedig 1200 és 1500 forintba kerülnek a jegyek. A program:december 14.: Lengyelország - Japán 14.30Ukrajna - Magyarország 18.00december 15.:Japán - Ukrajna 16.00Magyarország - Lengyelország 19.30 december 16.:Ukrajna - Lengyelország 14.00Magyarország - Japán 17.30

 • 2007-10-29 12:56 Legjobb négy között a Diósgyőr

  Bejutott a Ligakupa elődöntőjébe a Diósgyőr, miután a második mérkőzésen is legyőzték a Tatabánya gárdáját. Az első mérkőzésen 2–1-re nyert a borsodi csapat, így nyugodtan várhatták a visszavágót. A DVTK azonban biztosra akart menni és már a 21. percben megszerezte a vezetést Simon Attila révén. A második félidő hajrájában a hazaiak Farkas révén megduplázták előnyüket, két perccel később azonban a Tatabánya szépített. A Diósgyőrnek ennek ellenére sem forgott veszélyben a továbbjutása, ezt végül Lipusz Norbert biztosította be a 89. percben.

 • 2007-10-26 17:34 Női birkózó országos bajnokság Miskolcon

  Rangos eseményre kerül sor vasárnap Miskolcon: az Egyetemi Körcsarnokban rendezik meg az országos női egyéni birkózó bajnokságot, amely egyben a Rákóczi-kupának is számít. Az évben ez már a harmadik országos bajnokság, ugyanis korábban a felnőtt szabadfogásúak találkoztak Miskolcon, míg a kötöttfogásúak Kazincbarcikán vetélkedtek. Abból a szempontból mindenképpen kuriózumnak számít a verseny, hogy női bajnokságot még soha nem rendeztek Miskolcon! Ezzel lesz teljes a paletta – tudtuk meg Rónai Kálmántól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség elnökétől, az országos szövetség alelnökétől.És hogy miért esett a választás éppen Miskolcra? Nos, az utazási szempontok döntöttek, ugyanis a borsodi megyeszékhely rendelkezik a legkedvezőbb adottságokkal. Az Egyetemi Körcsarnok tökéletes helyszín, ráadásul ott a versenyzők elhelyezését is meg tudják oldani. Az köztudott, hogy a szövetség vezetőinek hagyományosan jó az együttműködése az oktatási intézmény élén állókkal.Az mindenképpen említést érdemel, hogy a 117 magyar klub közül 60-70 egyesületben működik női szakág. A korosztályos válogatottaknak kötelező az indulás a bajnokságon, de remélhetően ez a lehetőség a többieket is sarkallja majd a részvételre. Mindenesetre az előzetes nevezések alapján 140 indulóra számítanak a rendezők.– Bizonyára nagyon sokan lesznek az érdeklődők között, akiket meglep majd a nők harcos felfogása. Kiélezett, drámai csatákra van kilátás, a három szőnyegen aligha lesz unalmas idő. Szívesen várjuk a sportbarátokat, a versenyen egyébként kiosztjuk a Rákóczi-kupa csapatversenyének díjait is – mondta érdeklődésünkre Rónai Kálmán. A bajnokság mérkőzései vasárnap 10 órakor kezdődnek az Egyetemi Körcsarnokban.D. L.

 • 2007-10-25 16:15 Judo: hat miskolci arany

  Cegléden vívták a diák C korcsoportos Magyar Köztársaság Kupa küzdelmeit. A viadalon hat aranyéremmel a Miskolci VSC-MISI sportolói bizonyultak a legeredményesebbnek, ami az egyesületi rangsorban is győzelmet ért a borsodiaknak.Diák C-korcsoportosMagyar Köztársaság Kupa, CeglédFIÚK27 KG1. Gáspár Gergely (Miskolci VSC-MISI)2. Annus Balázs (Győri Dózsa)3. Kuli Szabolcs (Miskolci VSC-MISI)3. Kárpáti Zoltán (Hírös JC)5. Uhereczky Árpád (Csik DSE)5. Lovas Bertalan (Csik DSE)

 • 2007-10-24 11:31 Sziklavári a bajnok!

  Kosd adott otthont a Magyar Köztársaság Nemzetközi Endurocross Bajnokság záró fordulójának. Az esemény miskolci szempontból roppant fontos volt, ugyanis Sziklavári István, a Miskolci Motocross Racing SE versenyzője igen kedvező pozícióból vághatott neki az utolsó feladat megoldásának. Nos, a fiatal sportoló kitett magáért és 178 induló között az összesítésben második lett. Ez azt jelentette, hogy az idén ő szerezte meg a 2007-es Magyar Bajnoki címet.

 • 2007-10-17 10:57 Mozgalmas motocross hétvége

  Eseménnyel teli volt a hétvége a Motocross Racing Sportegyesület legénységének. A két nap alatt három szakágban „szállították” Miskolcra a jobbnál jobb eredményeket. Szombaton az Magyar Köztársaság Endurocross Bajnokságának 8. fordulóján a csaknem 100 induló között Sziklavári István (KTM) az összetett első helyen végzett a két órás futam végén. Az Ifi kategóriában Sziklavári Patrik (KTM) szintén az első helyet szerezte meg.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-09 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!