Sport

Zöld jelzés Miskolcon a kézilabdázásnak

2007-09-12 16:59

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE celazeloosztaly.jpg

A Miskolci VSC női kézilabda-együttese egészen az országos bajnoki címig jutott (ennek éppen jövőre lesz ötven esztendeje), férfi vonalon azonban a borsodi megyeszékhely még soha nem büszkélkedhetett NB I-es csapattal. Röpke néhány esztendő leforgása alatt áttörés következhet be, legalábbis akkor, ha valóra válnak azok a tervek, amelyekről a héten sajtótájékoztatót tartottak a Miskolci Sportcsarnokban.

Fehér Péter, a Diósgyőri Kézilabda Club első embere felidézte az elmúlt éveket. Az egyesületet 2000 júniusában hívták létre azzal a nem titkolt szándékkal, hogy Miskolcon magas színvonalú kézilabdás élet bontakozzon ki. Hatodik, aztán kétszer második helyezést értek el az NB II-ben, majd következett egy rövid szereplés a sportág második vonalában. Az elmúlt szezonban azonban a döntően miskolci kötődésű játékosokkal felálló alakulat aranyérmes lett, és kiharcolta a feljutást.
Köztudott azonban, hogy az NB I B-ben a színvonalas szerepléshez jóval több pénzre van szükség, mint az alacsonyabb osztályban. A klub vezetősége a pénzügyi háttér előteremtéséhez tárgyalásokat kezdeményezett a lehetséges támogatókkal, valamint Miskolc várossal. Mindezt úgy, hogy kidolgoztak egy hosszú távra szóló koncepciót.
– Ennek az a célja, hogy a tehetséges helyi fiatalokra építve a klubhoz és Miskolchoz kötődő csapat jöjjön létre. Az első évben a biztos bentmaradás a cél, a másodikban oda akarunk érni a dobogóra. A harmadikban szeretnénk kiharcolni az NB I-es tagságot! – vázolta az elképzeléseket Fehér Péter.
Dr. Dimény Imre, a Miskolc Holding Zrt. szaktanácsadója elmondta, felmérést végeztek a lakosság körében. Kiderült: a helyiek egyetértenek a sport támogatásával. Aláhúzta, hogy szerencsés helyzet állt elő, hiszen több olyan összetevő alakult ki, amely a kézilabdázás segítése mellett szólt. Ezért határoztak a DKC támogatásáról. Megtudtuk, hogy az idén a klub 11 millió forintos összeghez jut a várostól.
Stefán Csaba, a Régió Park Miskolc Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Varga Zoltán, az AVE Miskolc Kft. ügyvezető igazgatója azt húzta alá, hogy a dinamikusan fejlődő cégeknek egy dinamikusan fejlődő sportágat, csapatot kell támogatnia, de mindezért persze eredményeket várnak.
Kun Attila, a Miskolci Sportiskola igazgatóhelyettese azért örvendezett, mert végre elindult egy hosszú távra érvényes folyamat. Ennek keretében a MISI a DKC-Miskolc (az együttes ezen a néven szerepel majd a bajnokságban) utánpótlás-bázisaként tud elérhető perspektívát mutatni a fiatal tehetségeknek.

D. L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-05 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!