Sport

 • 2007-08-27 14:59 Döntetlen a Honvéd ellen

  Még várni kell a győzelemre a diósgyőri szurkolóknak. A listavezető Bp. Honvédot fogadta a DVTK Borsodi csapata a labdarúgó NB I 6. fordulójában. A kispestiek jó hajrájuknak köszönhetően pontot mentettek Miskolcon. DVTK–Honvéd 2-2.A listavezető eddig szárnyalását nézve a hazaiak elégedettek lehettek volna az egy ponttal, sokan mégis úgy érezték, győzelmi lehetőséget szalasztott el a Diósgyőr. A vendégek szerezték meg a vezetést a 15. percben, amikor egy szép Bárányos-indítás után Hercegfalvi fejelt a hosszú sarokba. 0-1.Két perc múlva jött a válasz. Lipusz adott pontos labdát Simonnak, Tóth még bravúrral hárítani tudott, Sipeki előtt már csak az üres kapu tátongott. 1-1.A következő találatra sem kellett sokat várni. Vincze buktatta Douvát. A 11-est Simon Attila értékesítette. A DVTK tehát 6 perc alatt fordítani tudott.A nagy sikerekre azonban, úgy tűnik, még egy kicsit várni kell. A meccs hajrájában ugyanis Hercegfalvi rúgott gólt. A végeredmény DVTK – Honvéd 2-2. A három pontot pénteken gyűjtheti be a Pajkos-legénység Angyalföldön.F. Zs.

 • 2007-08-25 20:32 Változások a sportorvoslásban

  A sportorvoslás fizetős rendszerének kialakításában hosszú időn keresztül akadtak homályos pontok. Mostanra azonban tisztult a kép: a sportorvosnál is kell fizetni, igaz, nem mindenért.Az alapvizsgálatokért – vérnyomás, pulzusmérése, légúti vizsgálat – nem kell fizetni, a versenyzői engedélyhez azonban mindez kevés. Ahhoz pecsét és orvosi aláírás is szükséges. Ezt viszont csakis akkor kaphatják meg a sportolók, ha az alapvizsgálatokon kívül EKG-, valamint vizeletvizsgálatot is elvégeztetnek. A sportorvosi rendelők ez utóbbiakhoz nem rendelkezik a szükséges laborral, így a 18 éven aluliaktól 800, a 18 évüket betöltött sportolóktól 1000 forintot kell kérniük. A gondot az árak piacképessége jelenti, ugyanis egy szakrendelésen ezeket kevesebbért is elvégzik. – Hamarosan itt a sportorvosi engedélyek érvényesítésének szezonja! Melyek az alapvető tudnivalók? – kérdeztük dr. Molnár Pál megyei sportfőorvost.– A sportorvosi alkalmassági és időszakos szűrővizsgálatok célja a betegségek, sérülések, illetve a kockázati tényezők kiszűrése. Alapvető cél a sportoló egészségének a védelme. Versenyezni csak érvényes sportorvosi engedéllyel lehet. Az alkalmassági vizsgálatnak vannak kötelező elemei. A rendelésen kitöltött vizsgálati kérdőívvel kell megjelenni! Ezek személyi adatokat, illetve egészségi állapotra vonatkozó kérdéseket tartalmaznak. Az adatlapot az internetről lehet letölteni. Ezt követően a páciens átesik egy fizikális vizsgálaton, amelyen többek között képet nyerünk a szív és a keringési rendszer, a tüdő, az idegrendszer, valamint a mozgásszervek állapotáról. Sportorvos beutalása alapján az EKG és vizeletvizsgálat, valamint orthopedia-vizsgálat következhet. Sportágak szerint akár kötelező lehet a fül-orr-gégészeti, a szemészeti és a neurológiai vizsgálat is.– Milyen időközönként kell a sportolóknak átesni a vizsgálaton?– A 18 éven aluliaknak hat hónapig érvényes az engedélyük, az idősebbek egy évig sportolhatnak. A taj-kártya nélkül érkezőknek egyformán 8000 forintot kell fizetniük. A sportorvosiba beutaló nem szükséges, amennyiben a kötelező kiegészítő vizsgálati eredményeket magával hozza a versenyző, akkor a vizsgálat teljesen díjmentes. Beutalót ingyen adunk a szakorvosi rendelésre. Ajánlatos igyekezni, mert fogy az idő. Hozzánk a megyéből mindenhonnan jöhetnek, de Szerencsen, Tiszaújvárosban, Kazincbarcikán és Mezőkövesden csak a környező településekről fogadhatják a sportolókat. A vizsgálatok hiánya súlyos szankciókat vonhat maga után! A kluboktól pontokat vonhatnak le, s mivel az ellenőrzés központi, az Országos Sportegészségügyi Intézetben mindent kontrollálnak.D. L.

 • 2007-08-24 17:58 Hűsítő jeges napok Miskolcon

  Az áprilisi ifjúsági világbajnokság után ismét rangos nemzetközi jégkorongtornát rendeznek Miskolcon. A jégcsarnokban 2007. augusztus 24–26. között Csehország, Franciaország, Szlovákia, és Magyarország fiataljai küzdenek majd a győzteseknek járó kupáért. Szlovákia és Csehország az U16-os, Franciaország és Magyarország az U18-as korosztályos válogatottját szerepelteti a tornán. A magyar válogatott csütörtök délben érkezett Miskolcra és délután már edzést is tartott a fiataloknak Pék György szövetségi kapitány. A legjobbak között ott lesz a miskolci Popovics Patrik is, aki remek teljesítményt nyújtott az áprilisi világbajnokságon is.A program: augusztus 25-én (szombaton): 15.30 Szlovákia – Franciaország; 19.00 Csehország – Magyarország; augusztus 26-án (vasárnap): 11.00 Magyarország – Franciaország; 15.00 Csehország – Szlovákia. A belépők ára: felnőtt 500 Ft, diák, nyugdíjas 250 Ft. A hagyományoknak megfelelően a megváltott napi belépőkkel mind a két találkozót megtekinthetik a sportág kedvelői.

 • 2007-08-17 16:26 Négy nemzet tornája

  A jövő hét végén ismét benépesül a Miskolci Jégcsarnok küzdőtere: a borsodi megyeszékhelyen rendezik meg a Négy nemzet tornáját. Az utánpótlás korú jégkorongosok számára kiírt eseményen a házigazda Magyarország mellett Csehország, Szlovákia és Franciaország vesz részt. A 18 éveseknek kitűnő megméretési lehetőséget biztosít az a rendezvény, amelyet augusztus 24–26. között rendeznek meg. Érdekesség: a csehek és a szlovákok egyaránt a 16 éves korosztály válogatottját küldik Miskolcra. Ennek ellenére hiányérzete aligha lesz bárkinek, hiszen a kétesztendős különbség ellenére is az említett két gárda a torna esélyese.

 • 2007-08-17 16:12 Borsodi lesz a DVTK

  Több hónapos tárgyalás végered- ményeként a Borsodi Sörgyár Zrt. és a DVTK névadó szponzori megállapodást kötött. Ennek értelmében, a jövőben a diósgyőri labdarúgócsapat a Nemzeti Bajnokságban DVTK BORSODI néven szerepel majd. A szerződés érinti a diósgyőri stadiont is, amely a DVTK BORSODI STADION nevet viseli ezután. A névadó szponzori megállapodást 4+4 évre kötötték, melynek részeként a DVTK BORSODI csapat tagjai mezükön viselik a csapat teljes nevét. A változást hivatalosan a jövő hét pénteki meccs előtt jelentik be, és az új mezeket is ekkor mutatják be.

 • 2007-08-16 18:59 Merész vasutas-tervek körvonalazódnak

  A héten belevágott a munka kellős közepébe az Albrecht Miskolci VSC-MISI női röplabdacsapata. A zöld-fehérek szerda óta gyűjtik az erőt az Extraliga küzdelmeire. A keret négy új játékossal bővült, az alakulat célja a legjobb négy közé kerülés.Az első foglalkozáson a köröket rótták a játékosok, de szerepelt a programban gimnasztika, nyújtás, és egyéb gyakorlatok is, amelyeket Kerekes Attila edző diktált. Novák Gyula szakosztályvezetőtől megtudtuk, hogy a nyáron jelentősen megerősödött az együttes. Éppen ezért nem is titkolják célkitűzésüket, amely a legjobb négy közé. Ugyanakkor szeretnének a kupában is eredményesen szerepelni. Fontos dolog, hogy a csapat gerince együtt maradt, az újak egyértelműen jók, s akad közöttük egy kubai légiós is!– Szeptemberig naponta kétszer gyakorol az együttes, végig hazai környezetben dolgozunk a Csokonai utcai csarnokban. Később többször edzünk majd a Miskolci Városi Sportcsarnokban, ahol a bajnoki mérkőzéseket is rendezzük. Sok előkészületi találkozót tervezünk, tornákon is részt akarunk venni, ezek mind a formába hozást segítik elő – közölte érdeklődésünkre Novák Gyula.Ami a keretet illeti: a régiek közül Kovács Edina, Parti-Józsa Eszter, Szabó Barbara, Szabó Anita, Szajkó Timea, Szűcs Zsuzsa, Tímár Edit vett részt az első edzésen, de ott volt a junioroktól felkerült Csarkó Edina, Mosonyi Tekla, és Tar Daniella is. Dolgoztak az újak is: Zsoldos Edina, Kriegel Zsófia, Tóth Luca és a kubai légiós Bocourt Diaz Dalia Maria. Nagy Krisztina később csatlakozik az együtteshez.D. L.

 • 2007-08-16 18:41 Remekül kezdett a DVTK

  A Magyar Labdarúgó Szövetség kezdeményezésére ebben az idényben először írták ki az élvonalbeli csapatok számára a Ligakupa küzdelmeit. A szövetség több játéklehetőséget igyekszik biztosítani az együtteseknek, a sorozatot a DVTK hazai környezetben rendkívül értékes győzelemmel kezdte.

 • 2007-08-15 18:02 Megjöttek az afrikai légiósok

  Megérkeztek a DVTK-hoz az eredetileg az FTC-nek szánt afrikai légiósok. A három új focistával együtt már nyolc külföldi van a Diósgyőrben, a csapatban viszont egyszerre csak öten szerepelhetnek. A légiósoknak tehát csipkedniük kell magukat, hogy tagjai lehessenek az öt, unión kívüli játékosból álló kontingensnek. Az új fiúk gyorsan beilleszkedtek. - Mindegyikük játékengedélye nálunk van. Ez a fél év azzal telik majd, hogy felmérjük, melyikük is jelent valójában erősítést a csapatnak – nyilatkozta Pajkos János vezetőedző.

 • 2007-08-13 14:27 Ikszelt a Diósgyőr

  A labdarúgó NB I negyedik fordulójában a Diósgyőr az MTK-t fogadta és a kezdő 11-be Douva mellett egy csatár és egy középpályás, a cserék között további két afrikai tehetség kapott bizalmat Pajkos János vezetőedzőtől.Természetesen a legtöbb szempár az új fiúkra, például a nagyon sokat vállaló kameruni Abalára szegeződött, aki sérüléséig nagy területet bejátszva, ígéretesen mozgott. Bár az első hazai gól előtt is tőle indult a labda, de ezért a remek lövésért a libériai válogatott támadónak, Viktornak lehetnek hálásak a szurkolók.A védők tétovázását az első félidő utolsó pillanatában Urbán használta ki, és ugyanígy tett az MTK csatára a második játékrész során is, pedig a végig remekül védő Köteles kapus majdnem hárítani tudott.Már a hosszabbítás végén az utolsó szöglethez készülődhetett a DVTK, amikor az előrehúzódó védő, Elek lövése kialakította a végeredményt: DVTK – MTK 2-2.

 • 2007-08-09 13:50 Nemzetközi jégkorong-torna

  Az áprilisi ifjúsági világbajnokság után ismét rangos nemzetközi jégkorongtornát rendeznek Miskolcon. A jégcsarnokban augusztus 24–26. között Csehország, Franciaország, Szlovákia és Magyarország fiataljai küzdenek majd a győzteseknek járó kupáért. Szlovákia és Csehország az U16-os, Franciaország és Magyarország az U18-as korosztályos válogatottját szerepelteti a tornán.

 • 2007-08-06 16:16 Újabb vereség

  Továbbra is pont nélkül szerénykedik az első osztályú bajnokságban a DVTK labdarúgócsapata. A diósgyőriek a végső győzelemre is esélyes Zalaegerszeg otthonában Farkas Norbert kiállításáig tartották magukat, de a végén a 15 perc alatt bekapott három gól eldöntötte a bajnoki sorsát. Nem hozott szerencsét az új idegenbeli mez a DVTK számára a harmadik fordulóban, ugyanis: Zalaegerszeg – DVTK 4:1. Az örökké bizakodó és a csapatért bárhová utazó diósgyőri szurkolók talán az elmúlt szezon összecsapására gondoltak a bajnoki elején, hiszen rögtön egy vendégszöglettel kezdődött a helyzetek sora, mely után Vámosi csak centiket tévedett fejesével. Ám gólt a 17. percben szinte első támadásuk során a zalaik szereztek: Tóth Norberthez kerül a labda, aki lövőhelyzetbe hozza társát, és a háríthatónak tűnő lövést mégsem lehet hárítani: Pekic a gólszerző. Pár perc játék után a diósgyőri Lakatos előtt adódik egy szép kényszerítő után lövési lehetőség, ám a fiatal játékos ezúttal nem örülhetett.Örülhetett viszont Douva Halidou az első fél óra végén, hiszen váratlanul leadott lövése 1:1-re igazította az eredményt. Majd következett a 65. perc, amely eldöntötte a találkozó sorsát. Farkas Norbertet ugyanis kiállította a játékvezető. Ezt természetesen a csapat és a támadó játék bánta, Simon helyett Kállai érkezett, de vele sem tudta feltartóztatni a DVTK a szárnyakat kapó zalai csapatot.Négy perccel később Tóth Norbert szögletét Waltner csúsztatta Köteles kapujába. 80. perc. Ívelés érkezik a diósgyőri kapu elé, ahol egy tizenegyest ér Lakatos lökése. A büntetőt újra Waltner váltotta gólra. Öt perccel a vége előtt egy szögletből indul egy újabb hazai akció, és egy fejes góllal ér véget, így alakul ki a végeredmény: ZTE-DVTK 4:1.A most érthető okokból csak előre tekintő DVTK egy újabb nehéz mérkőzésre, az MTK ellenire készülhet a következő fordulóban.

 • 2007-08-03 11:58 Tiszaújváros a triatlon fővárosa

  Szombattól ismét a triatlon fővárosa Tiszaújváros, hiszen kezdetét veszi a TVK Triatlon Nagyhét, ami 12-éig tart. Augusztus 11-én lesz a 11. BG TVK Triatlon Világkupa, míg másnap – a délelőtti junior Európa-kupa után – délután ismét a felnőtt csapat világbajnokságot rendezik meg a Tisza-parti városban. A rendezvénysorozat a már megszokott színvonalú szabadidősport és kulturális programok mellett tehát két felnőtt és egy junior nemzetközi erőpróbát is magában foglal.A programban esténként koncertek is szerepelnek, a résztvevők pedig sportversenyeken mérethetik meg magukat. Idén egyébként a BG TVK Triatlon Világkupa nyitószáma nem a Tiszában, hanem a sajószögedi Tolnai-tavon lesz. A hölgyek mezőnyében rajthoz áll a 2004-es athéni olimpia bajnoka, Kate Allen, a korábbi Eb-győztes Ana Burgos is. A férfiak mezőnyében a Vk-pontversenyt vezető Javier Gomez, valamint a világbajnok Ivan Rana és az Európa-bajnok Frederic Belaubre is.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-10 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!