Sport

DKSK: fogy az esély

2007-09-07 17:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dksk.jpg

Hetek, hónapok óta tart a teljes bizonytalanság a DKSK háza táján. Még mindig nem tudni biztosan (legfeljebb sejteni lehet), mi lesz a szebb napokat megélt, tizenhat esztendős múltra visszatekintő együttes sorsa. Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a miskolci kosárlabdázás hívei a következő idényben nem láthatnak élvonalbeli mérkőzéseket a borsodi megyeszékhelyen.

Ehhez jelentett adalékot, hogy a BEAC Kft. nevezését elutasította a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének versenybizottsága. A testület azt a döntést hagyta helyben, amelyet korábban már meghozott a minősítő bizottság. A fővárosi klubnak van még egy lehetősége, hogy Miskolcra költözési szándékát frissen tartsa: az érvényben lévő alapszabály szerint felülvizsgálati kérelemmel fordulhat a szövetség elnökségéhez. Az MKOSZ vezetői legközelebb szeptember 13-án üléseznek – elképzelni sem igen lehet, hogy kedvező döntés esetén hogyan tudnának az illetékesek játékosokat, egyebeket szerezni. Jelenleg az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy maximálisan 12 együttes indul majd a csatározásban.
Valójában a DKSK számára a budapestiek költözése jelentette volna az egyetlen túlélési esélyt, hiszen köztudott, hogy a klub be sem adta nevezését az élvonalbeli bajnokságra. Előbb-utóbb ki kellene már mondania valakinek az ügyben a végső szót, mert a porhintés, a hitegetés sehová sem vezet. Dr. Muszbek Mihály, a labdarúgásban korábban már leadta a névjegykártyáját – az általa felvázolt út zsákutcába vezetett. A BEAC nevezését késedelmes és hiányos nevezés miatt utasították el, ezzel a kör gyakorlatilag bezárult. Újabb határidők kitűzésének nincs különösebb értelme.
D. L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!