Sport

 • 2007-11-27 18:14 Műkorcsolya-verseny Miskolcon

  A Kelet-Magyarország Kupa Nemzetközi Utánpótlás és Rekreációs Műkorcsolya Versenyt rendezi meg a Honvéd-Havasszépe egyesület a Miskolci Jégcsarnokban december 2-án, vasárnap délelőtt 9 órától. A közel 80 egyéni műkorcsolyázó (7-30 év) hazánkon kívül Szlovákiából és Romániából érkezik. Az egész napos versenyt bemutatók színesítik. A rendezvényre a belépés díjtalan.

 • 2007-11-26 16:32 Női röplabda: bejött a papírforma

  A Miskolc és a BSE is simán, esélyeshez méltóan nyert idegenben a női NB I Liga kiemelt csoportjában, az alapszakasz 6. fordulójában. A borsodiak Kaposváron, a fővárosiak pedig Tatabányán győztek három játszmában.A Kaposvár-Miskolc meccsen a vendégek koncentrációjával nem volt hiba, viszont a somogyiak nem adták könnyen magukat, hiszen az első játszmában 14–13-ig szorossá tudták tenni az állás. Ekkor azonban nem tudtak elforogni egy állásból, s végül csak egy pontot szereztek, miközben a Miskolc megnyerte a szettet. A folytatásban is élt egyik leghatásosabb fegyverével a látogató, Szabó Anita és társai remekül szerváltak, a taktikus, erős, pontos nyitásoknak nem lelte ellenszerét a somogyi csapat. A meccs folyamán összesen öt szervát rontott a Miskolc, viszont nyitott 15 ászt! Az MVSC a szett elején elhúzott, a hazaiak 14–23 után már csak kozmetikázni tudtak az eredményen. A harmadik felvonás közepéig tartott a borsodiak lendülete, ekkor a házigazdák edzője, Mészáros Péter feladót és ütőt is cserélt, ennek köszönhetően együttese megkezdte a felzárkózást, a két csapat közötti tudáskülönbség azonban realizálódott, a Miskolc végül simán nyert Kaposváron. A hazaiak közül egyedül a jó blokkokat bemutató és hatékonyan támadó Kondor Tímea teljesítménye dicsérhető, a borsodi együttesben Nagy Krisztina, Szabó Anita, Szűcs Zsuzsanna és a kubai center, Dalia Maria Bocourt Diaz is jól játszott.

 • 2007-11-26 11:13 Díjakat, elismeréseket adtak át

  Díjakat, elismeréseket adtak át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács ünnepi ülésén, a megyei önkormányzat dísztermében. Átadták egyebek mellett a „B.-A.-Z. megye jó tanulója, jó sportolója”, a „B.-A.-Z. megye legeredményesebb diáksportköre” díjakat, de elismeréseket vehettek át olyanok is, akik sokat tettek a megye diáksportjáért.

 • 2007-11-25 18:29 Futófolyosó a sportcsarnokban

  Az ötletgazda Szász László gondolt egy nagyot és felkereste dr. Szatmári-Antal Tamást. A felek gyorsan dűlőre jutottak, megszületett közöttük a megállapodás, amelynek hasznát elsődlegesen a miskolci atléták élvezhetik. A MISI SC atlétikai szakosztályának elnöke (Szász) szinte azonnal közös nevezőre jutott a Miskolci Városi Szabadidőközpont igazgatójával (Szatmári-Antal), s ennek következtében mostantól lehetőség nyílik fedett létesítményben műanyag atlétikai pályán gyakorolni.

 • 2007-11-21 16:31 Remekeltek a miskolci krosszosok

  Hihetetlen, mégis igaz: elképesztően jól szerepeltek a közelmúltban befejeződött 2007-es idényben a Miskolci Motocross Racing SE sportolói! Nyertek egy felnőtt országos bajnoki címet, elkönyvelhettek két kupagyőzelmet, büszkélkedhetnek négy darab ezüstéremmel, a további helyezések felsorolásától, pedig helyhiány miatt jobb, ha eltekintünk.

 • 2007-11-21 16:25 Kétgólos vereség

  Nem sikerült a pontszerzés a Blast férfi floorball OB I osztályú bajnokság legutóbbi fordulójában a borsodi megyeszékhely színeit képviselő alakulatnak. A Miskolci Betyárok hazai környezetben, a Városi Sportcsarnokban léptek pályára, s miután a második, valamint a harmadik harmadban is egyszer-egyszer kihagyott a figyelmük, kétgólos vereséget szenvedtek ellenfelüktől. A Diamonds SK 7-5 (1-1, 2-3, 2-3) arányban bizonyult jobbnak a pályaválasztónál. Gál Tamás csapatvezető a következőképpen értékelte együttese teljesítményét: – Szoros mérkőzést játszottunk a fővárosi gárdával. Valamennyi játékos megfelelően koncentrál, s annak ellenére, hogy mi futottunk az eredmény után, többször is fel tudtunk állni a padlóról. A hajrában hibákat követtünk el. Harminc másodperccel a vége előtt kaptunk egy gólt, utána lehoztuk a kapust, de sajnos újra a mi hálónk rezdült meg. Hamarosan a kupában szerepelünk, ahol a legjobb nyolc közé kerülésért játszunk. Erre nézve nagyon biztató volt a csapat teljesítménye.

 • 2007-11-20 09:52 Hamarosan összecsapnak a hokisok

  Már csupán egy hónap van hátra az idei hokiszezon első válogatott eseményéig, amikor a miskolci jégcsarnok jegén a Pat Cortina vezette magyar válogatott az ukrán, a lengyel és a japán nemzeti együttesekkel méri össze erejét. A torna mindhárom mérkőzése nehéznek ígérkezik, hiszen a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) aktuális világranglistáján keleti szomszédaink a 15., a lengyelek a 20., míg Japán a 22. helyen áll. Mi pedig éppen Lengyelország és Japán közé ékelődtünk, 21-ek vagyunk. Ha az ellenfelek elleni eddigi mérkőzéseinket nézzük, akkor sem lett könnyebb a helyzet, hiszen mindhárom ellenfél ellen negatív a mérlegünk.

 • 2007-11-19 10:40 Sérült gyerekek versenyeztek

  2007 az esélyegyenlőség éve. A selyemréti strandfürdőben idén immár másodszor rendeztek úszóversenyt test és szellemi fogyatékkal élő gyermekeknek. Hagyományteremtő szándékkal, a megyei sportintézettől kapott pályázati pénzből tavaly rendeztek először megyei szintű úszóversenyt a testi és szellemi fogyatékkal élő gyermekeknek.A csaknem ötven lány és fiú külön, különböző úszásnemekben és korcsoportokban mérte össze tudását. A fogyatékkal élő gyermekek hétköznapokon is a selyemréti strandfürdőbe vagy a GYEK-be járnak úszni, a velük való foglalkozás felkészültséget és türelmet igényel. A mostani megmérettetésen értelmi fogyatékos, autista, mozgássérült, vak és siket gyerekek indultak.

 • 2007-11-18 20:51 Műkorcsolya-verseny Miskolcon

  A Kelet-Magyarország Kupa Nemzetközi Utánpótlás és Rekreációs Műkorcsolya Versenyt rendezi meg a Honvéd-Havasszépe egyesület a Miskolci Jégcsarnokban December 2-án, vasárnap délelőtt 10 órától. A közel 80 egyéni műkorcsolyázó (7-30 év) hazánkon kívül Szlovákiából és Romániából érkezik. Az egész napos versenyt bemutatók színesítik. A rendezvényre a belépés díjtalan.

 • 2007-11-16 13:15 Felmentették Kovács Ágit

  A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) fegyelmi bizottsága csütörtökön első fokon, nem jogerősen felmentette Kovács Ágnest, miután úgy határozott, hogy a sportolónő nem követett el doppingvétséget. A határozat szerint az úszónak „megfelelő indoka” volt a doppingvizsgálat megtagadására. Az ügy előzménye, hogy október 30-án reggel előre be nem jelentett dopping-ellenőrzést tartottak a Kőér utcai uszodában Budapesten. Kovács Ágnesnek azonban fontos találkozója volt: az egyik fővárosi szállodában Roger Moore várta, aki az UNICEF nagykövetének kérte fel. Mivel nem tudott elég mintát produkálni az úszónő, arra kérte akkor az ellenőröket: kísérjék el a találkozóra. Szerinte azonban az ellenőrök azt mondták: nyugodtan elmehet. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport elnöke később ezt tagadta. A belső vizsgálat szerint szabályosan jártak el a doppingellenőrök, amikor az olimpiai bajnok úszót ellenőrizték. A  Magyar Antidopping Csoport az eddigi hírek szerint nem fellebbez az úszószövetség fegyelmi bizottságának Kovács Ágnest felmentő ítélete ellen.

 • 2007-11-15 18:48 Fővárosi ellenfelek a tavaszi Ligakupában

  Jelentős sikert könyvelhetett el a DVTK Borsodi labdarúgócsapata a héten, ugyanis a Ligakupa elődöntőjének diósgyőri visszavágóján sikerült háromgólos előnyéből kettőt megőrizni, s ezzel a gárda bekerült a sorozat döntőjébe. A fináléban a Fehérvár FC lesz a diósgyőriek ellenfele. Csak érdekességképpen: az együttes utoljára 1980-ban szerepelt hazai kupadöntőben.

 • 2007-11-15 18:45 Konferencia a sportról

  Nagy érdeklődéssel kísért eseménynek adott otthont a héten a Zrínyi Ilona Gimnázium, ahol a Regionális Sport Meeting konferenciasorozat újabb állomásának történéseit kísérhették figyelemmel az érdeklődők. Csütörtökön számos érdeklődő jelent meg és követte nyomon a sokszínű továbbképzést, amely többek között különleges sportágak világába is elkalauzolta a résztvevőket.A konferenciasorozat Kaposvárott kezdődött, Miskolc volt a második állomás, innen Székesfehérvárra, Békéscsabára, végül Budapestre vezet a szervezők útja. Miskolcon Nógrád, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén testnevelői, sportiskolai vezetői, utánpótlásedzők, valamint szövetségi vezetők vettek részt a megbeszélésen. Néhány téma: A sport társadalomfejlesztő szerepe, Szolgáltató sportigazgatás, Sportiskola-típusok, működési tapasztalatok, szakmai irányok, OLLÉ program. Sor került különböző sportbemutatókra, módszertani vásárra. A résztvevők megismerkedhettek többek között a görkorcsolyával, mint testnevelési tananyaggal, a kötélugrás sokszínűségével, valamint a sírollerezéssel.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-10 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!