Sport

 • 2007-10-12 10:56 Továbbjutott a Diósgyőr

  Ebala második, Leo az első gólját szerezte a Diósgyőr színeiben, ezzel hozzásegítették csapatukat a továbbjutáshoz a Ligakupában.  Nagyon boldog vagyok, hogy győztünk, ráadásul gólt is szereztem. Jó meccs volt, célunkat, a továbbjutást elértük - mondta a lefújást követően Ebala. - Csak csatlakozni tudok Ebalához, nagyon örülök, hogy így zárult a nap. Remélem, fogok még szaltózni gólok után! - tette hozzá Leo. A DVTK ezzel a győzelemmel a Debrecen mögött másodikként továbbjutott a csoportból a Ligakupában, megelőzve a Nyíregyházát és a Vasast. A további küzdelmekhez pénteken 11 órakor tartják a sorsolást.

 • 2007-10-11 12:29 Közösen a triatlonért

  Maximálisan egyet lehet érteni Kropkó Péterrel, aki szerint a triatlon könnyen tömegesíthető, alapszinten meglehetősen olcsó sportág. Az egykori kiváló sportoló mindezt azon a sajtótájékoztatón mondta, amelyet a héten tartottak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatalban.

 • 2007-10-11 12:19 Pályán a Betyárok

  Kitűnő játékkal, idegen környezetben megszerezte idei első győzelmét a Miskolci Betyárok floorball együttese. A miskolciak a Blast férfi OB I 3. fordulójában Budapesten, a népligeti csarnokban léptek pályára és a Torpedo Justitia ellen 7–6-os győzelmet arattak. A vendégek közül Szabó Ákos bizonyult a legeredményesebbnek, aki egyedül háromszor talált be a pályaválasztók kapujába. Rajta kívül Jacsó, Szabó Gábor, Révész és Fehér szerzett még gólt. Gál Tamás csapatvezető lapunk érdeklődésére azt mondta, hogy 5–2-es vezetés után saját maguknak nehezítették meg a dolgukat a harmadik játékrészre. Szerencsére Szabó Ákos kezdi visszanyerni válogatott szintű formáját, s az is örömteli, hogy egyre többen igyekeznek felzárkózni hozzá, így bizakodva várják a soron következő, negyedik fordulót is. Ennek keretében a Betyárok vasárnap fél 7-től a Zrínyi Ilona Gimnázium csarnokában fogadják a Mecman Eger gárdáját.

 • 2007-10-11 12:08 Futnak és gyalogolnak

  Október 13-án, szombaton folytatódik a Miskolci5próba – Peking 2008 szabadidősport-eseménysorozat. Ezúttal a futásra, illetve a gyalogtúrázásra kerül sor. Az indulni szándékozók a 7, a 13, illetve a 26 kilométeres távok közül választhatnak. Nevezni személyenként 400 forintért fél kilenctől lehet Miskolcon, a Majális parkban, a fent található faházban. A 7 és a 13 km-es távot futva és gyalogolva is, míg a 26 km-t csak futva lehet teljesíteni. A közös rajt 10 órakor lesz a nevezés helyszínén, ez egyébként egyben a cél is lesz. A beérkezők között a rajtszámok alapján tombolasorsolást tartanak. A célban ezúttal is át lehet venni a teljesítésekért járó ajándékokat. A 10 pont nyakba akasztót ér, a 20-ért New Balance baseballsapka jár, a 30-asok jutalma hátizsák, míg a 40 pontot is elérők egy New Balance melegítőfelsővel gyarapodnak. Bővebb információ a www.kisgalya.hu honlapon olvasható, illetve a 30/694-0708 és a 30/928-4233-as telefonszámon kérhető.

 • 2007-10-10 15:48 Karate Roadshow Miskolcról

  Miskolcon indult útjára a Karate Roadshow, ahol az érdeklődök „testközelből” láthatták a magyar karateválogatott tagjait, köztük a világbajnoki ezüstérmes S. Kovácsot. Akik beálltak az edzésekre, akár párba is kerülhettek a híres sportolókkal. A Karate Roadshow rendezvénysorozat a Sportoló Nemzet és a Magyar Karate Szakszövetség kezdeményezésére jött létre, azzal a céllal, hogy szerte az országban bemutassa a sportágat. Az edzéseket a legeredményesebb magyar versenyző, a vb- és Eb-érmes S. Kovács Ádám vezette, munkáját Tóth Beatrix Európa-bajnoki bronzérmes, valamint Papp Miklós és Ruzsinszki György magyar bajnokok segítették. A rendezvényen Káli Sándor polgármester (fotónkon középen) s dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke üdvözölte a résztvevőket.

 • 2007-10-10 09:07 Jegesmedve-siker és -kudarc

  Felemás eredményt hoztak az elmúlt napok a Miskolci Jegesmedvék ifjúsági csapata számára: a borsodiak előbb egy küzdelmes mérkőzésen legyőzték az Újpestet, majd kiütéses vereséget szenvedtek az NZ-Starstól. A Jegesmedvék szombaton kétgólos hátrányban voltak húsz perc játék után, de még a második harmadot követően is az újpestiek örülhettek. A végét azonban alaposan megnyomták a hazaiak, amire a fővárosiaknak már nem volt válasza. A keddi - szintén hazai - találkozót is rosszul kezdték a miskolciak, a különbség csak annyi, hogy játékuk a későbbiekben sem javult, így aztán megsemmisítő csapást mért rájuk a bajnoki címre pályázó Stars.

 • 2007-10-08 16:31 Miskolcra került a BEK-trófea

  Zsúfolásig telt lelátók, világklasszis versenyzők, sporttörténelmi siker ? magyarok nyerték a hétvégi salakmotorosok BEK döntőjét. Fotók: Dobrik Rezső

 • 2007-10-06 22:38 Nem indulhat a DKSK

  Amiről az illetékesek nem szívesen nyilatkoztak, az bekövetkezett. Persze, a sportágban járatosak azért pontosan tudták, hogy nincs tovább, vége, befellegzett. Harmincöt esztendős folyamatos NB I-es szereplés után a soron következő idényben nem lesz élvonalbeli női kosárlabdacsapat Miskolcon. A diósgyőri kosárlabdát először Király Sándor igyekezett életben tartani, de erőfeszítéseit még utólag is nehéz értékelni. Maradjunk annyiban, hogy eléggé egyoldalú ajánlattal kereste meg a miskolci városvezetést (ő csapatot, valamint indulási jogot ígért, a szükséges pénzről azonban tervei szerint másnak kellett volna gondoskodnia). Nos, a kifelé szépen hangzó terv villámgyorsan dugába dőlt. A csaknem százmillió forintos adósságot felhalmozó klub ajtaján a következő lépcsőben dr. Muszbek Mihály kopogtatott. Ha valaki nem ismerné: a magyar labdarúgásban tett korábban erőtlen kísérletet, ám minden elképzelése csődöt mondott, s egy idő után le is lépett az ingadozó hajóról. A gazdasági életben (állítólag) sikeres üzletember a BEAC Kft. révén igyekezett miskolci telephelyet találni, ám ebben a sportágban sem volt szerencséje.A cég kérelme nem ment át a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi ülésén. Persze, Muszbek megint elfogadhatatlan érvekkel igyekezett magyarázni saját bizonyítványát: azt nyilatkozta, hogy a sportág vezetésének elege lett a diósgyőri adóssághalmazból. Korántsem erről volt szó! Klubja késve nevezett, s ezt is hiányosan tette.Ezt követően le lehetett számolni a maradék illúzióval is! Eldőlt, hogy Miskolcnak nem lesz reprezentánsa a legjobbak mezőnyében. Sterbenz Tamás, a szövetség főtitkára azt mondta, a BEAC nem méltányossági, hanem felülvizsgálati kérelmet nyújtott be. Azt a testület elutasította, vagyis helyben hagyta az első fokon döntést hozó minősítő bizottság és az ezt megerősítő versenybizottsági határozatot. Sajnálatos módon a BEAC Kft. határidő után adta le nevezési kérelmét a 2007/2008-as bajnokságra, amelyben így nem vehet részt.Miskolcon a sportág a történtek ellenére sem hal meg, ugyanis a második vonalban elindul egy gárda, amelynek magját a Miskolci Sportiskola játékosai adják. Az együttest Fuhrmann Géza felügyeli, a vezetőedzői teendőket Stefánné Hegedűs Zsuzsa látja el. A bajnokság október 13-án kezdődik, a miskolciak azonban megállapodtak a bajaiakkal, hogy ezt az összecsapást később rendezik meg.D. L.

 • 2007-10-05 11:43 Nem jön Pedersen

  Nicki Pedersen sérülés miatt lemondta valamennyi versenyét az október 13-ai gelsenkircheni Grand Prix-ig, így a dán salakmotoros világbajnok nem áll rajthoz a szombati miskolci Bajnokcsapatok Európa Kupájának döntőjében. Pedersen a hétvégén a wroclawi lengyel ligaversenyen bukott, agyrázkódást szenvedett és megütötte az amúgy is sérült vállát, ezért orvosai tanácsára nem ül motorra a Német Nagydíjig.

 • 2007-10-04 15:36 Karate roadshow

  Magyarországon első alkalommal kerül megrendezésre a karate roadshow, amelynek első állomása október 7-én Miskolc lesz. A résztvevők megismerkedhetnek S. Kovács Ádám karate világbajnokkal, hazánk legeredményesebb versenyzőjével, s bepillantást nyerhetnek az általa tartott edzésekbe is. A vasárnapi programot az Avasi Gimnázium tornatermében rendezik. Délelőtt 10 órától a kezdőknek, fél 12-től a haladóknak tart edzést a világbajnok. A délutáni program 15 órakor kezdődik, és a nap zárásaként fél öttől lesz az utolsó foglalkozás. A közbeeső időben mód nyílik kötetlen beszélgetésre

 • 2007-10-02 09:16 Vágó Attila az új edző

  Vágó Attila a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Diósgyőri VTK új vezetőedzője. A szakember a szombati REAC ellen 1-0-ra elveszített hazai bajnoki mérkőzés után leköszönő Pajkos Jánost váltja a kispadon. Vágóval a bajnoki szezon végéig kötnek szerződést a klub vezetői, amelyben az is szerepel, hogy amennyiben elégedettek lesznek egymással a felek, a kontraktus két évvel meghosszabbítható. A szakvezető az NB III-ban szereplő Tisza Volán Szeged csapatától érkezik Miskolcra és ő a női válogatott szövetségi edzője is. A diósgyőri focicsapat az eddig lejátszott 10 bajnokijából egyet sem nyert meg, 6 ponttal a 15. helyen áll a tabellán.

 • 2007-10-01 12:00 Vívóbemutató a Plázában

  A Diósgyőri Vívó Egyesület október 6.-án 14 órától 16 óráig vívóbemutatót tart a Miskolc Pláza aulájában. Amellett, hogy a vívó sportágat szeretnék népszerűsíteni megyénkben tagtoborzás is szerepel a célok között. A bemutatón részt vesz Rédli András felnőtt válogatott kerettag és Egyetemi VB. győztes párbajtőrvívó, Kósa Miklós EB. 8. helyezett kardvívó, Peterdi András jelenlegi utánpótlás válogatott, és a DVE fiatal tehetségei.

Miskolc TV mai műsora

2023-02-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!