Sport

 • 2008-03-12 13:37 Magosi jól kezdett

  A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy a miskolci Magosi Norbert az angol salakmotoros ligába szerződött. A sportoló bemutatkozására nem kellett sokat várni, ugyanis a hét végén már fordulót is rendeztek. Nos, Magosi jobb bemutatkozásról aligha álmodhatott, hiszen csapata a Tyne Tweed Trophy ligában a Newcastle Diamonds ellen csatázott és győzött 46-44 arányban. A magyar salakmotoros kitett magáért, ugyanis ötször állt rajthoz, és ezek közül háromszor elsőként haladt át a célvonalon. Egy esetben harmadik helyen intette le a vezető bíró, így összesen 10 ponttal járult hozzá együttese remek győzelméhez. Újság a csapat berkeiből, hogy az osztrák Manuel Hauzinger is a Berwick Bandits csapatához szerződött, így Magosi Norbert klubtársa lesz a Premier League sorozatban.

 • 2008-03-10 13:13 Utánpótlás-program

  A hétvégén, Miskolcon fejeződött be az MLSZ és a NUSI-UPI munkatársainak februári országjáró programja, amelynek keretében az új utánpótlás-nevelő programmal kapcsolatos tavaszi feladatokat ismertették az érintett egyesületekkel. Az MLSZ - NUSI-UPI program regionális tájékoztatói öt városban (Budapest, Kecskemét, Győr, Dombóvár és Miskolc), a támogatott szervezetek és egyesületek részére kerültek megrendezésre. A beszámolók témái az U7-es, U9-es, U11-es körzeti tornák online jegyzőkönyvezésének bemutatása, a szakmai feladatok ismertetése, valamint a szervezési, lebonyolítási, pénzügyi és adminisztratív útmutatók voltak.

 • 2008-03-10 13:08 Egyre népszerűbb a női hoki

  A miskolci Jégcsarnokban április 6. és 12. között rendezik meg a divízió III-as női jégkorong-világbajnokságot. Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára az esemény sajtótájékoztatóján elmondta: Magyarországon egyre népszerűbb a női hoki, s ennek jegyében arra számítanak, hogy sokan kilátogatnak majd az eseményre. Kis András, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, hogy a harmadik helyre várja a csapatot. A mezőnyt a hazaiak mellett Belgium, Dél-Korea, Horvátország, Nagy-Britannia és Szlovénia nemzeti együttese alkotja. Az első helyezett feljut a divízió II-be, míg az utolsó kiesik a csoportból.

 • 2008-03-07 14:49 Itthon játszik a DVTK

  Az eddig lejátszott két tavaszi bajnoki mérkőzésen nem kényeztette el szurkolóit a DVTK Borsodi labdarúgócsapata. A piros-fehérek Debrecenben 0–3-as, Siófokon 0–4-es vereséget szenvedtek, s ennél mindenki sokkal többet várt.

 • 2008-03-07 14:14 Női hoki vb Miskolcon

  Nincs megállás, lassan valóban ki lehet tenni a képzeletbeli táblát Miskolcon: hokifőváros. A Jégcsarnok két évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit, és az eltelt hónapok alatt egymást követték a rangos események, válogatott találkozók. Most pedig ismét közeledik egy viadal időpontja: április 6. és 12. között a borsodi megyeszékhely ad otthont a női jégkorongos divízió III-as világbajnokság küzdelmeinek.A szervezők a héten sajtótájékoztatón ismertették az előkészületeket. Kovács Zoltán, az országos szövetség főtitkára elmondta, hogy hazánkban tizenkét éve van női bajnokság. A szakág egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ugyanakkor leszögezte, hogy nem szabad összehasonlítani a férfiak játékával. Miskolcon hat válogatott feszül egymásnak, az erőviszonyok kiegyenlítettek, ezért színvonalas csatákra van kilátás.Kiss András szövetségi kapitány azt húzta alá, hogy a magyar női válogatott szeptemberben kezdte meg a felkészülést a világbajnokságra. Minden héten találkoztak, s legalább egy alkalommal közös edzésre került sor. A keret jelenleg 24 fős, szinte kizárólag a Ferencváros, valamint az Újpest játékosaiból áll.– Célunk a harmadik hely megszerzése, de hangsúlyozom, hogy ez hatalmas bravúrnak számítana. Tény, hogy a szlovén és az angol válogatott jobb nálunk, viszont a horvátokat, valamint a koreaiakat le kell győzni. A belgák elleni csata lesz a sorsdöntő, lelkes közönségünk előtt azonban legyőzhetjük őket, és ebben az esetben teljesülhet az álmunk – tette hozzá az elmondottakhoz Kiss András.Egri István, az MJJSE elnöke a házigazdák nevében először arról beszélt, hogy két év telt el a csarnok megnyitása óta. Ezért a napokban kötelező átvizsgálást végeznek a szakemberek. A karbantartók a jövő hét közepére átadják a létesítményt, így zavartalan körülmények között játszhatják majd a csapatok a világbajnokság mérkőzéseit. A rutinos rendezői gárda összeszokott, biztosra vehető a gördülékeny rendezés. A szervezők tervszerű munkával készülnek, áprilisban naponta három mérkőzésre kerül sor.Fontos tudnivaló és jó hír, hogy a belépők egységesen 200 forintba kerülnek, és ezért mindhárom találkozót megtekinthetik az érdeklődők. Az eseményt a Miskolc Városi Önkormányzat kereken 10 millió forinttal támogatja.D. L.

 • 2008-03-06 10:12 Gyurkotáék jól kezdtek

  Fogynak a napok, közeledik a pekingi paralimpia időpontja. Éppen ezért nem vesztegeti az időt Gyurkota József, a Miskolci Akarat SE bocsása. A napokban, Hollandiában rendeztek nagyszabású nemzetközi versenyt, amelynek az erejét mi sem jelzi jobban, mint az a tény, hogy a világranglista első hat helyén álló egység közül öten rajthoz is álltak a viadalon! A mezőny rendkívül kiegyensúlyozottnak mutatkozott, és csak igen minimális különbségek után alakult ki a sorrend. A magyar válogatott (Béres Dezső volt a miskolci fiú partnere) remekül szerepelt és az igen értékes harmadik helyen végzett. Megtudtuk, hogy továbbra sincs pihenő, legközelebb április második felében Prágában vesznek részt az újabb versenyen.

 • 2008-03-05 13:38 Kálovics Anikóval a Jabil Ötpróbán

  Az idén először életre hívott Jabil Ötpróba elnevezésű szabadidősport sorozat első eseményét március 30-án, vasárnap rendezik meg Tiszaújvárosban. A Jabil Circuit Magyarország Kft. Huszár Andor út 1. sz. alatti parkolójában kijelölt versenyirodán 8.30-10.00 óra között ezer forintért lehet megváltani az Ötpróbafüzetet, vagyis a „Pekingi útlevelet” , amivel öt alkalommal lehet teljesítménypróbán részt venni. 9 órától ingyenes állapotfelmérésre (vérnyomásmérés, testzsír % mérés, BMI meghatározás stb.) nyílik lehetőség, majd 10.15-kor kezdődik a közös bemelegítés Kálovics Anikóval, aki a maratoni távon már kiharcolta a pekingi olimpián való indulás jogát. A 3,5 km-es és a 10 km-es próbák rajtja 10.30-kor lesz.A folytatásban kerékpáros (április 20.), úszó (május 18.), triatlon (június 1.) és július 11-én újabb futó próbára kerül sor. A kis- és nagy próbákért járó pontokat egyedi emblémázott baseball sapkára (8 pont), pólóra (14 pont), teniszingre (25 pont) lehet beváltani. A fődíjat két olimpiai utazás jelenti.További információ:Bővebb információt a www.jabil5proba.hu honlapon, a 49/540-094-es telefonszámon, a 49/540-095-ös faxon és a tvkmali@triatlon.t-online.hu e-mail címen lehet begyűjteni.

 • 2008-03-05 11:40 Győzött a DKC-MISI

  Első helyen végzett a DKC-MISI 1995-ös korosztályú fiú kézilabda- csapata a közelmúltban, az Ózdi Városi Sportcsarnokban lebonyolított Lóci Kupa Nemzetközi Kézilabda Tornán.

 • 2008-03-03 13:43 Kitüntetések a Megyeházán

  A DVTK kapusedzője, Veréb György (fotónkon balról) lett a 2007-es év legeredményesebb edzője Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Tanítványa, Köteles László (középen) pedig Az év labdarúgója kitüntetést vehette át a hétvégén Miskolcon, a Megyeháza dísztermében.

 • 2008-02-28 16:11 Véradó acélosok

  2008-ban is megszervezte országos véradó programját a Magyar Amerikaifutball Szövetség. A kezdeményezéshez – csakúgy, mint az elmúlt évben – most is csatlakozott a szövetséghez tartozó miskolci csapat, akik csütörtök délután látogattak el a Vértranszfúziós állomásra, véradásra. A Miskolc Steelers, vagyis a Miskolci Acélosok csapata 25-30 fővel jelent meg, hogy támogassa az országos segélyakciót a megcsappant vérkészletek megsegítésére. A véradó állomáshoz kötődő jótékonysági akció után a pályákon is találkozhatnak majd a sportbarátok a Miskolci Acélosokkal, akik április 20-án a legutóbb győzelmet hozó Borsod Volán népkerti pályáján fogadják Dunaújváros csapatát.

 • 2008-02-28 14:20 Siófokon javíthat a DVTK

  Nem bizonyult helytállónak Dlusztus Imre nyilatkozata. A DVTK Borsodi ügyvezetője a tavaszi nyitányt megelőzően, a Debrecenben megrendezett találkozóról azt mondta: az ország nyilvánossága előtt bebizonyítjuk, hogy jó úton járunk. Hozzátette: nem kapunk ki! Nos, az eredmény ismeretében (3–0-ra nyertek a hazaiak) kijelenthető: jobb, ha a klubvezető felhagy a jövendöléssel.

 • 2008-02-27 12:25 Diósgyőri birkózóérmek

  Az elmúlt hét végén Kazincbarcikán rendezték meg az idei országos felnőtt szabadfogású birkózó bajnokság küzdelmeit. A Cirkont-ÉHG Kupáért zajló csatározásban természetesen ott voltak a Diósgyőri Birkózó Club sportolói is, akik két bronzérmet, valamint több értékes helyezést könyvelhettek el.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-09 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!