Sport

 • 2008-02-27 11:47 Aranyakat hoztak

  Mozgalmas napok vannak a Szöllősi-család ifjú tagjai mögött. Szöllősi István edzőtől megtudtuk, hogy Kitti és Bence több versenyen állt rajthoz. Kezdődött az ausztriai kiruccanással: St. Jakob adott otthont a magyar sífutó országos bajnokságnak. Kitti az ifjúsági I és II kategóriában egyaránt az első helyen végzett, megnyerte a rövidtávot, és a hosszútávot is. Rövidtávon az ugyancsak miskolci Bertóti Regina második lett, aki hosszútávon ezt a teljesítményét megismételte. Bence rövidtávon harmadik, hosszútávon második helyen érkezett célba.Az országos bajnokságot követően Csehországba utaztak, ahol a junior sífutó Európa-bajnokság küzdelmeire került sor. Kitti a 12,5 kilométeres távon 46. lett, s a 7,5 kilométeres sprintversenyben is bekerült a legjobb hatvan közé (ötvenedik helyen végzett). A hosszabb távon 3 lő hibát vétett, a rövidebbiken viszont egyet sem! Az üldözéses versenyen való döntőbe kerülés elismerésre méltó teljesítmény, különösen annak fényében, hogy itthon szinte egyáltalán nem tudtak havon dolgozni.Pihenés egyelőre azonban még nincs, ugyanis szombaton és vasárnap Szlovákiában rendezik meg a biatlon országos bajnokságot, amelyen természetesen rajthoz állnak a Miskolci Honvéd sportolói.

 • 2008-02-27 11:32 Remekelt a MISI

  Kitettek magukért a Miskolci Sportiskola fiatal jégkorongozói. A mini, és a szuper csapat ugyanis a közeli napokban egy nemzetközi tornán vett részt, amelyet a szlovákiai Gölnicbányán rendeztek. A házigazdák meglehetősen furcsa lebonyolítási módot választottak: érdekességképpen az eredmény kiszámításánál összeadták a lőtt, illetve a kapott gólokat. Az újítás kedvezett a miskolciaknak. Hiába játszott egyszerre a két korosztály, egy végeredmény született. A tornán a MISI mindkét együttese kitett magáért, megelőzte két-két szlovák, valamint egy lengyel vetélytársát. Egri Gergely és Kiss Zoltán edzők örömmel nyugtázhatták a fiatalok teljesítményét, s külön örömmel tölthette el őket, hogy a torna legjobb hátvédjének Pecsét Leventét választották meg.

 • 2008-02-25 15:23 Tájékozódási Futó Világbajnokság Miskolcon

  A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség közgyűlésének döntése értelmében Magyarország nyerte el a jogot a 2009-es Tájékozódási Futó Világbajnokság megrendezésére. A rendezvény 26 év után tér vissza Magyarországra - 1983-ban Zalaegerszeg látta vendégül a világ legjobb tájfutóit.A szervezők előzetesen 40-45 ország 400-450 versenyzőjének részvételére számítanak, s három egyéni számban (rövid-, közép- és hosszútáv), valamint váltóban avatnak világbajnokot.A tájfutók legrangosabb eseményével párhuzamosan, szintén Miskolc központtal kerül megrendezésre a 6. Trail-O Világbajnokság, ahol a mozgássérült és az ép indulók együtt versenyezve döntik majd el a világbajnoki helyezések sorsát. Ezen a seregszemlén 15-20 ország 100-120 versenyzője közül kerül majd ki a három kategória – nyílt, paralimpiai egyéni és csapat – győztese.Mindkét világbajnokság központja a Miskolci Egyetem campusában kerül majd kialakításra, mely erre az időre egy „tájfutó faluvá” fog átváltozni.

 • 2008-02-25 12:47 Kétgólos vereség Dunaújvárosban

  OB I, Alapszakasz: Dunaújárosi Acélbikák-Extra.hu-Miskolci JJ SE 4-2 (1-1, 2-1, 1-0) Az élvonalbeli jégkorong-bajnokságban győzelemmel zárt a Dab.Extra.hu, amely Dunaújvárosban verte két góllal a miskolci együttest. Az újvárosiak papírforma-sikerükkel négypontos előnnyel zárták az alapszakasz küzdelmeit, és a mezőnyből egyetlenként már biztos elődöntősként várják a folytatást. A hazai együttesben három ifjúsági játékos is bemutatkozott az ob I-ben: Orbán Attila, Győri Tamás, Rajna Miklós első mérkőzését játszotta az élvonalban.

 • 2008-02-22 09:42 Erősít a Diósgyőr

  Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, a Soproni Ligában szereplő Diósgyőr egy játékossal erősítette meg keretét az átigazolási időszak utolsó napján: Virág Aladár Miskolcon folytatja pályafutását, míg az egyelőre próbajátékra érkező Nomo Teh Marco ott folytathatja. A 25 éves debreceni középpályás legutóbb a REAC játékosa volt. 180 cm magas, 72 kg súlyú játékos 54 alkalommal lépett pályára az élvonalban, három gólt szerzett. Nomo Teh Marco személyében belső védő csatlakozott a miskolci csapathoz. A 23 éves togói játékos legutóbb Indonéziában, az első osztályú P.S.M. csapatában szerepelt.

 • 2008-02-22 09:25 Negyven ország tájfutói jönnek

  A miskolci szervezők előzetesen 40-45 ország 400-450 versenyzőjét várják a 2009 augusztusában sorra kerülő tájfutó-világbajnokságra. Ezzel párhuzamosan Miskolcon zajlik majd az úgynevezett Trail-O vb is, amelyen a mozgássérült és az ép indulók együtt versenyezve döntik el a nyílt, a paralimpiai egyéni és a csapatérmek sorsát. Ezt megelőzően utoljára 1983-ban volt Magyarországon tájfutó-vb, akkor Zalaegerszeg látta vendégül a világ legjobbjait.

 • 2008-02-21 16:56 Kínaiakkal játszanak

  Néhány héttel ezelőtt Miskolcon röplabdás fórumra került sor. Az eseményen Dikácz Ernő, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára vázolta terveit. A megbeszélésen elhangzott, hogy a szövetség nemzetközi mérkőzések életre hívásával is igyekszik népszerűsíteni a sportágat. Nos, azóta kiderült, hogy az MRSZ illetékesei nemcsak beszélnek, hanem cselekednek is! Eldőlt ugyanis, hogy a Tianjin Guang Xiang VC öt magyar klubcsapattal méri majd össze erejét. A kínai alakulat február 25-én edzőtáborozásra érkezik hazánkba, innen március 3-án utaznak következő állomáshelyükre. Az egyhetes időszakban az ázsiai csapat több mérkőzést is játszik a magyar élcsapatokkal. Pályára lépnek a Vasas, a Nyíregyháza, a BSE, a Gödöllő, valamint az Albrecht-Miskolci VSC-MISI gárdája ellen is. A miskolciak elleni összecsapásra február 29-én, pénteken délután kerül sor, a találkozónak a városi sportcsarnok ad majd otthont.

 • 2008-02-20 18:01 Judo csapat Eb Miskolcon

  Ha egyszer egy bolt beindul! Ez is lehetne a mottója annak, hogy Miskolc egyre-másra rendezi a rangos nemzetközi tornákat, versenyeket, viadalokat. A legújabb hír: eldőlt, hogy 2009-ben a borsodi megyeszékhely ad otthont a felnőtt judo csapat Európa-bajnokság küzdelmeinek.

 • 2008-02-20 15:51 Darts steel ob a Sportcsarnokban

  Mozgalmas lesz a szombat a Miskolci Városi Sportcsarnokban. Ekkor rendezik ugyanis meg a darts steel országos bajnokság küzdelmeit, és mivel a vetélkedés kiemelt rendezvénynek számít, garantált az érdekes, változatos küzdelem. Az előkészületekről Afonyi László, a XXI. Század Sport Club elnöke informálta a sajtó képviselőit.Megtudhattuk, hogy Miskolc korábban már több rangos viadalnak adott otthont. Közmegelégedésre, ezért vállalkoztak a házigazda szerepére, s dédelgetnek egy kontinentális versenyt is!– Kiemelt, A-kategóriás versenyről van szó, ilyenből összesen ötöt rendeznek az országban. Rangját mi sem jelzi jobban, mint az a tény, hogy a győztes 160 ponttal gazdagodik, ennyivel gyarapíthatja idei összesített termését. A sportág az utóbbi évtizedben óriási fejlődésen ment keresztül. Mostanság már nem különböző vendéglátóipari egységekben rendezik a versenyeket, a nemzetközi szövetség a londoni olimpián szeretné a bemutató sportágak között látni. A miskolci viadalon roppant erős mezőny vetélkedik, hiszen itt lesz Bezzeg Nándor, aki huszonkilencedik a világranglistán, valamint rajthoz áll Tax Tibor is, aki ifjúsági világbajnokságot nyert – újságolta Afonyi László.Megtudhattuk, hogy a sportcsarnokban 16 táblán zajlik majd a küzdelem. Szombaton 10 órától az egyéni, 17 órától a páros versenyt kísérhetik figyelemmel az érdeklődők. A lebonyolításról annyit érdemes tudni, hogy a ranglistán az első tizenhat helyen álló versenyzőt kiemelik, ők automatikusan tagjai a főtáblás csatározásnak. A többi indulót csoportokba osztják, s ezekből ugyancsak tizenhatan kerülhetnek a kiemeltek mellé. A férfi egyéniben a legjobb 16 között 5 nyert leg, a folytatásban 6 nyert leg szükséges a győzelemhez, a döntő két nyert szett alapján dől el.Toplenszki Tibor, a megyei szövetség utánpótlás szakág vezetője hozzátette a fentiekhez: pénteken megyei diákolimpiára kerül sor a csarnokban, ez a szombati viadal főpróbáját is jelentheti. Az idényben egyébként még két kiemelt versenyen lehet pontot szerezni. Nagy létszámra számítanak, ott lesz a mezőnyben a legjobb borsodi (Béres Károly), valamint a legjobb miskolci (Baji Zsolt), előbbi 15., utóbbi 17. az országos ranglistán.Doros L.

 • 2008-02-20 15:45 Májusban: Lékó–Carlsen

  Immáron nem titok, eldőlt, hogy május végén Lékó Péter ismét Miskolcon tologatja a sakkfigurákat. A nyolcjátszmás rapid sakkmérkőzésen a 17 esztendős norvég csodagyerek, Magnus Carlsen lesz a magyar nagymester ellenfele.

 • 2008-02-20 15:06 A Jégvirág-kupáért korcsolyáznak

  Milánóban rendezték meg a Tavaszi Kupa elnevezésű szinkronkorcsolya versenyt, amely főpróbának számított a mieink számára a Miskolcon sorra kerülő Jégvirág-kupát megelőzően. Az eseményen szenior kategóriában hazánkat a Miskolcon készülő magyar válogatott képviselte.

 • 2008-02-19 13:56 XI. Népek Tavasza teljesítménytúra

  A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség 2008-ban az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója tiszteletére rendezi a Népek Tavasza megemlékező teljesítménytúrát a Bükk hegység csodálatos tájain. Időpont: március 15., szombat. Táv: 30 km, 15 km és 10 km teljesítménytúra. A 10 km-es távot kisiskolásoknak ajánlják (10 éves korig) csoportonként 1-2 kísérővel, de másoknak is. 42 km EXTRÉM! hegyi maraton (csak futva teljesíthető). Rajt /Cél: Miskolc, Herman Ottó Emlékpark (Majális-park.) A 15 km-es táv Ómassán fejezi be túrát, ők a 15-ös autóbusszal utazzanak vissza a Herman Ottó Emlékparkba. Itt vehetik át a kitűzőt és az emléklapot. Indítás: minden távon 7-9 óra között. Szintidők: 30 km-en 8 óra, 15 és 10 km-en 5 óra. 42 km., Hegyi maraton: 6 óra. (az időjárás függvényében változhat!) Nevezési díj: 42 km-es távra: 800 Ft, 30 km-es távra: 500 Ft. 15 km-es távra: 400 Ft 10 km-es távra: 300 Ft. 2008. évre érvényesített MTSz-, TTT-, és MSTSZ-igazolvány esetén 100 Ft kedvezményt adnak. A 42 km-es távon előnevezést kérnek március 1-jéig a következő adatokkal: név, cím, elérhetőség, pólóméret. A túrát szintidőn belül teljesítő a célban kitűzőt és emléklapot, valamint minden résztvevő forró teát és zsíros kenyeret kap. A 30 és 42 km-es távon indulók Garadnán (DTSK pihenő) is kapnak teát, zsíros kenyeret. A maratoni távot szintidőn belül teljesítők a fentieken kívül tárgyjutalmat is kapnak. Az e távon indulók részére az ellenőrző pontokon (4-7 km) ásványvizet biztosítanak. Higiéniás feltételek miatt teát csak saját edénybe szolgálnak ki. Kérünk minden résztvevőt, hogy viseljen kokárdát. A 48-as hősök emlékezetére Örvénykőn a Jókai-emlékműnél megemlékezést lehet tartani. A helyszíni nevezési lap, a rajtolás gyorsítása érdekében előzetesen letölthető a www.eszaktura.hu honlapról. A legtöbb 18 év alatti tanulót mozgósító iskolának a B.- A.- Z.- Megyei Természetjáró Szövetség Hollóházán lévő „Fehér Holló” kulcsos házában, 18 főig 2 éjszakára ingyenes szállást biztosítanak a szervezők (15-30 km-es távon) A rajt megközelíthető: a Tiszai pályaudvarról induló 1-es számú autóbusszal. A célból ugyancsak az 1-es számú autóbusszal lehet a városba (pályaudvarra) bejutni. Információ: Balogh Sándor 30/903-3233, Balkányi Ferenc 70/540-3876 mobil telefonon. Érdeklődni személyesen a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetségben      (3527 Miskolc, Selyemrét út 1.) valamint a 46/504-778-as telefonon lehet a keddi napokon 16-18 óra között. E-mail: hegyitura@eszaktura.hu

Miskolc TV mai műsora

2024-03-02 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!