Sport

 • 2007-08-01 11:47 Ismét Triatlon-nagyhét

  Ismét Triatlon-nagyhét lesz Tiszaújvárosban. A borsodi város zsinórban 11. alkalommal ad otthont Világkupa-versenynek, az augusztus 4. és 12. közötti eseménysorozat keretében. A hölgyek mezőnyében rajthoz áll a 2004-es athéni olimpia bajnoka, Kate Allen, ill. a korábbi Eb-győztes Ana Burgos is. A férfiak mezőnyében megtalálható a vk-pontversenyt vezető Javier Gomez, valamint a világbajnok Ivan Rana és az Európa-bajnok Frederic Belaubre is ott lesz Tiszaújvárosban. A vk mellett a csapatvilágbajnokság küzdelmeit is a Triatlon-nagyhét keretein belül rendezik meg.

 • 2007-08-01 11:40 Közlemény a játékosok védelmében

  A hétvégi, Siófok elleni vesztes mérkőzésen az egyik gólt Vámosi Csaba hibájából kapták a diósgyőriek. Az eseményeket feldolgozni képtelen szurkolók pedig szidalmazni kezdték a védő édesanyját. A diósgyőri klubvezetés közleményt adott ki a játékos(ok) védelmében, mely szerint „a vezetőség számára a hétvégi eredmény miatti csalódottság eltörpült ahhoz képest, amelyet azon szurkolók viselkedése okozott, ahogy játékosunk, Vámosi Csaba felé megnyilvánultak”.

 • 2007-07-30 16:56 Osztrák győzelem a touron

  Szombaton este a Miskolc belvárosában rendezett közel 70 km-es körpályás etappal ért véget a 34. Tour de Hongrie kerékpárverseny. A viadalt az osztrák színekben versenyző Andrew Bradley nyerte meg, a legjobb magyar az összetett negyedik helyen végző Szeghalmi Bálint lett.A Zemplén és a Bükk kőkemény emelkedői után Miskolc belvárosában ért véget a 34. TDH országúti kerékpárverseny, amely ebben az évben állította talán a legnehezebb feladat elé az indulókat. Ugyanis mire a belvárosi körpályához érkezett a mezőny, már csak a kezdeti létszám fele rótta a kilométereket, utolsó etapként közel 70-et. Már szinte rögtön a záró szakasz elején egy két főből álló szökevénycsapat igyekezett a mezőny dolgát megnehezíteni, akik mind ezt, mind pedig a táv háromnegyedénél végrehajtott 6 fős próbálkozást is visszaverték. Okos, taktikus versenyzésének köszönhetően a bolgár Panajtov szombaton este már a második szakaszgyőzelmének örülhetett, de még így sem tudta utolérni a mezőnnyel célba érkező összetett győztes Andrew Bradley-t. A fehér, vagyis a legjobb 23-év alatti versenyzőnek járó trikó az osztrák Pöll-é, a legjobb sprinternek járó zöld felső szintén Bradley-é, a legjobb hegyi hajrázó, azaz a pöttyös trikós a bükkszentkereszti etapot megnyerő szlovák Riska lett. A legjobb magyarként említhető Szeghalmi Bálint, a Team Cornix versenyzője pedig a negyedik helyet szerezte meg a 34. TDH kerékpárversenyen.J. I.

 • 2007-07-30 16:52 Hazai vereség

  Katasztrofális játéka miatt súlyos vereséget szenvedett hazai pályán a DVTK a Siófoktól. Az újonc Balaton-parti gárda 3–0-ra nyert az Andrássy úti stadionban.A vendégcsapat a 7. percben szerzett vezetést, Kuttor közelről talált be a diósgyőri kapuba. A folytatásban is jobban játszottak a siófokiak és a második félidőben Fülöp révén kétszer is mattolták a teljesen széthulló hazai védelmet. A találkozón a Siófok akarata érvényesült. A vendégek zártan, fegyelmezetten védekeztek, elöl pedig szétzilálták a DVTK-t.A DVTK pénteken a Zalaegerszeg vendégeként lép pályára. A találkozó 19 órakor kezdődik.

 • 2007-07-23 12:45 Egy góllal nyert a Debrecen

  A bajnoki címvédő Debrecen egy góllal nyert a Diósgyőr otthonában a labdarúgó NB I első fordulójában. A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött: a fiatalon, mindössze 33 éves korában autóbalesetben elhunyt egykori diósgyőri labdarúgóra, Bozó Péterre emlékeztek. A bajnokcsapat nagyon határozottan kezdett és a jó formában lévő Kouemaha kétszer is mattolta a hazai védőket.

 • 2007-07-23 12:31 Magyar ezüst a SzinvaNet-en

  Prohászka Csaba párosban második lett a miskolci nemzetközi kerekesszékes tenisztornán, ahol hét ország 19 mozgássérült versenyzője küzdött a világranglista-pontokért. A verseny ideje alatt nem volt ritka a 35-40 fokos meleg, ami igencsak megnehezítette a körülményeket. A világranglistán legjobb helyen álló magyar, a Top-20 mezőnyébe tartozó Farkas László ezúttal a szervezésben segédkezett – a hazai élgárda többi játékosa azonban elindult a hagyományos miskolci viadalon.

 • 2007-07-20 11:53 Kerekesszékes teniszbajnokság

  Hét ország huszonkét játékosa méri össze erejét ezen a hétvégén, a hagyományos Miskolci Szinva Net Cup Nemzetközi Kerekesszékes Teniszbajnokságon. Az egyetem teniszpályáin zajló verseny a világ 35 országában futó NEC Weelchair Tennis Tour sorozat része. Tehát olyan rangos küzdelem, amelyen világranglista-pontokat lehet szerezni.

 • 2007-07-18 13:30 Diósgyőrben a Boca Juniors játékosa

  Az argentin Boca Juniors „B” csapatától szerződtetett középpályást a miskolci klub. A Putnok elleni edzőmeccsen győzte meg a vezetőket Matias Navarrete, aki a következő szezonban fogja a Diósgyőr csapatát erősíteni – közölte a klub hivatalos honlapja. A 20 éves középpályás irányítóként és a jobb oldalon is jól teljesít. Nyolcéves kora óta a 22-szeres argentin bajnok Boca Juniorsnál nevelkedett, és egészen a tartalék csapatig jutott el. Navarrete gyors, technikás, labdabiztos játékos és jól passzol, így biztos erősítést fog jelenteni Pajkos János vezetőedzőnek.

 • 2007-07-16 13:00 Miskolci siker terepfutásban

  Németh Csaba első magyar résztvevőként megnyerte a Genf–Bázel szupermaratont, amely Európa leghosszabb terepfutó versenye. A csapattól származó információk szerint a hétszakaszos, összesen 350 kilométeres erőpróbán a Nomád Team SE miskolci kiválósága - valamennyi részsikert begyűjtve - rajt-cél győzelmet aratott. A meghívásos viadal nehézségére jellemző, hogy a 80-nál több résztvevőből alig 40-en értek el a bázeli katedrálisnál lévő befutóig.

 • 2007-07-16 10:42 Magabiztos győzelem

  Itthoni környezetben, félgőzzel is magabiztos, 2–0-ás győzelmet aratott az első osztályú Diósgyőr együttese a másodosztályú Baktalórántháza ellenében. A körülbelül hatszáz néző több szép megmozdulásnak tapsolhatott a felkészülési mérkőzésen, a győztes gólokat Simon és Farkas szerezte.

 • 2007-07-13 17:11 A Tour-tombolán robogót nyerhetnek

  A DCG Tour de Hongrie, 34. Magyar Kerékpáros Körverseny szervezője, a Kerékpársport 2000 Alapítvány nemcsak a versenysport szerelmesei számára kínál programokat. Lehetőség szerint minden kerékpározni szerető embert igyekeznek megmozgatni.Köztudott, hogy a szakaszok befutóihoz eddig is kapcsolódtak amatőr viadalok, ám ezeken kívül az alapítvány a közelmúltban újabb mountain bike, valamint országúti versenyeket, kerékpáros túrákat is útjára indított. Az amatőröket és túrázókat megmozgató eseménysorozat következő állomása a Tour-t megelőző hétvégén (július 14–15-én) lesz. Ezen a napon a Volvo MTB-kupa amatőr verseny második fordulóját rendezik meg Répáshután, ahol a Leader + program keretén belül a futamok déli 12 órakor kezdődnek.A következő nap szintén a Leader + program során, 10 órától egy vasárnapi kerékpártúra vár a szabadidősport szerelmeseire, akik a Bükk hegység legszebb részeit érintik majd. A kerékpártúra Bükkaranyosról indul, és egy 40 kilométeres kör megtétele után oda is ér vissza. A túrát teljesítők mindegyike pólót vagy baseballsapkát kap ajándékba, és részt vehetnek a Tour-tombolán is, amelyen a 34. Magyar Kerékpáros Körverseny utolsó szakaszának eredményhirdetésével azonos időben (július 28-án, Miskolcon) értékes tárgyjutalmak találnak gazdára. Fődíj immár hagyományosnak mondható módon egy robogó.A tavaly nagy sikert aratott Tour-tombolán azok vehetnek részt, akik a verseny idején a célvárosokban rendezett amatőr versenyeken elindulnak, vagy a Tour de Hongrie–34. Magyar Kerékpáros Körversennyel összefüggő rendezvény-sorozat kiegészítő eseményein teszik próbára ügyességüket, felkészültségüket.D. L.

 • 2007-07-13 17:10 Itthon rajtol a DVTK

  Igazán nem vesztegetik az idejüket a diósgyőri labdarúgók! Pajkos János vezető edző folyamatos edzéseket tart a gárdának, s közben egyik előkészületi mérkőzés követi a másikat.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!