Sport

 • 2007-07-13 14:06 „Nemcsak a húszéveseké a világ...”

  Az összetett éremtáblázat első helyét szerezte meg a miskolci csapat a hatodik Nemzetközi Senior Olimpiai Játékokon. Az eredményes sportolókat Szűcs Erika alpolgármester köszöntötte a Városházán, aki kihangsúlyozta: a senior olimpikonok sikere a bizonyíték rá, hogy idősebb korban is lehet teljes értékű, aktív életet élni. Az önkormányzat több beruházással, kezdeményezéssel igyekszik ezt elősegíteni.

 • 2007-07-12 11:28 A DFC-hez igazolt Fodor Marcell

  Megállapodást kötött Fodor Marcellel a Diósgyőri FC. Az utánpótlás-válogatott baloldali védő korábban - fél évig - már volt a miskolci klub játékosa a 2005/06-os bajnokságban. Az előző szezont az NB II Nyugati csoportjának bronzérmesénél, a Felcsútnál töltötte. További próbajátékosok is érkeznek Pajkos János csapatához.

 • 2007-07-12 11:14 Késnek az afrikai légiósok

  A miskolci szurkolók már nagyon várják azokat az afrikai futballistákat, akiket Sallói István ügyvezető áprilisi, kameruni „túráján” szemelt ki, a légiósok azonban formai okok miatt egyelőre még mindig nem érkeztek meg. Nos, a fekete kontinensről érkező játékosok (hét kameruni és egy libériai labdarúgó) késnek, ugyanis a Bevándorlási Hivatal megszigorította a vízumkérelem feltételeit.A miskolci klubbal kapcsolatos hír még, hogy a Kaposvölgye-Nagyberki próbajátékon lévő középpályásának, Lakatos Bélának szerződést ajánlottak.

 • 2007-07-09 17:04 Íjászok versenyeztek

  Újabb állomással bővült a rendkívül eredményes B.-A.-Z. megyei íjászok versenyhelyszíne, ugyanis a sporthétvégét az Első Kistokaji Íjászverseny nyitotta meg. Öt megyéből 60 versenyzőt vártak a szervezők, de bizonyítva a sportág növekvő népszerűségét, több mint kétszer ennyien adták le nevezésüket.B.-A.-Z. megye íjászai számára rendezett háziversenynek indult, aztán az érdeklődés okán egy több mint 120 fős komoly viadal lett a kistokaji szőlőshegyen rendezett íjászverseny. Csigás, reflex és tradícionális kategóriák képviselői 20 céllal nehezített pályán versenyezhettek, és minden célra két lövést adhattak le a versenyzők.A szervezők úgy próbálták nehezíteni a versenyzők helyzetét, hogy játszottak a fényviszonyokkal, vagyis az egyik cél napsütötte, a másik fáktól, bokroktól árnyékolt helyen volt. Ennek ellenére egészen ifjú íjászok is megjelentek. Az íjászversenyt szervező Kistokaji Sport Egyesület pedig várja azon vállalkozó kedvű sportbarátok jelentkezését, akik kipróbálnák magukat ebben a szép sportágban.

 • 2007-07-09 13:40 Zebra Diósgyőrben?

  Érdekes kabalaállat „honosodhat” meg Miskolcon: a piros-fehér zebra, aki egyenesen beköltözhet a helyi focicsapat stadionjába, hogy aztán a hazai mérkőzéseken tűzbe-lázba hozza a magyar mércével mérve elég népes szurkolósereget. Mindenesetre az ötletgazda, vagyis a klubvezetés úgy gondolkodik, hogy nem szabad ennyire elkapkodni a megfelelő egyed kiválasztását, és időt adott magának és a szurkolóinak, hogy töprengjen a lehetséges jelölteken. Szóba került már az ördög, az oroszlán (persze szigorúan piros-fehérben), de mivel a borsodiak úgy gondolják, hogy ezek a jelképek nem egyediek, valószínűleg inkább a zebra lesz a befutó.

 • 2007-07-06 11:03 Gödöllőé lesz a MIVAS

  Éremesélyesként indul a férfi tenisz Szuperligában az újonc gödöllői együttes: a Kiskastély TC a tavalyi finalista MIVAS játékosait és indulási jogát vette át. A miskolci gárda a legutóbbi bajnokságban ezüstérmesként végzett, ám az idén már nem jutott pénz a szakosztály Szuperligás szereplésére, így a sportággal kapcsolatban nagy terveket szövögető Pest megyei település vette át a gárdát. Hivatalosan a MIVAS-Gödöllői Lakótelepi Tenisz Egyesület indul a bajnokságban, de a fuzionált csapat elnevezése az új klubnak otthont adó sportközpont kapcsán Kiskastély TC lesz. A romániai légiós, Gabriel Moraru mellett a hazai rangsor 2. helyén álló Kiss Sebő, a Davis Kupa-kerettag Kisgyörgy Gergely, a korábbi többszörös bajnok Noszály Sándor, a DK-csapatban szerepelt Tatár Zsolt, valamint Szépvölgyi Tamás érkezett a borsodiaktól, s ezúttal csatlakozott az együtteshez a DK-kerettag Balázs György és öccse, Balázs Attila is. Az eddig OB III-ben szerepelt gödöllőiek közül Lelkes László és Hegyi József tartozik még Simara János vezető edző keretéhez. A csoportmérkőzések során a gödöllői csapat vasárnap Debrecenben mérkőzik, kedden a népligeti IDOM Team együttesét fogadja, s csütörtökön pedig a címvédő Hódmezővásárhely látogat a Kiskastélyhoz. A csoport első két helyezettje jut a jövő hét végén esedékes négyes döntőbe. A másik ágon az MTK, a Budaörs, a Fehérgyarmat és a Tálentum együttese harcol a továbbjutásért. - Jelenleg négy nemzetközileg hitelesített pályán rendezhetünk mérkőzéseket, de a közeljövőben további négy pályával bővül a tenisztelep. Ősszel három pálya alapozását kezdjük meg, azok jövő tavaszra már játékra alkalmasak lesznek, s a várossal közös terveink alapján talán már két év múlva készen áll a centerpálya is, mely Challenger-viadalok, Davis Kupa-találkozók rendezésére is alkalmas lesz - mondta Boros György klubelnök, aki jelezte, hogy a díszpályához kapcsolódóan vívócsarnok, klubhotel is készül, s a telep szomszédságában megújul a jelenlegi futballpálya, műfüves játékterek és korszerű öltözők épülnek.

 • 2007-07-05 19:10 Csank ment, Pajkos jött

  A héten eldőlt, hogy a DVTK labdarúgói új szakvezető irányításával kezdik meg a 2007–2008-as bajnokságot. Csank János szerdán igent mondott a Ferencváros vezetőinek hívó szavára, és az NB II-ben szereplő zöld-fehér gárdához írt alá szerződést. A diósgyőriek szakmai munkáját csütörtöktől Pajkos János vezeti, aki harmadszor vállalt munkát a DVTK-nál.Azt már hétfőn sejteni lehetett, hogy Diósgyőrött valami történik. Sallói István ügyvezető ugyanis újságírói érdeklődésre a következőket nyilatkozta:– Nem titok, hogy a Ferencváros megkeresett bennünket Csank János esetleges szerződtetése ügyében. Abban maradtunk, hogy ha hivatalossá válik az FTC vezetőinek döntése, visszatérhetünk az ügyre. Az edzőnek hosszú távon szánunk fontos szerepet, és ő is itt képzeli el a jövőjét, ám ha a Ferencváros olyan ajánlattal rukkol elő, amely visszautasíthatatlan, akkor elgondolkodunk rajta. Csank Jánossal abban maradtunk, hogy ha a helyzet úgy hozza, akkor ő alkalmazkodik a döntésünkhöz – mondta Sallói István.A folytatásban felgyorsultak az események. Szerda délben egy plusz egy éves szerződést kötött Csank János a Ferencvárossal. A szakember hat évvel ezelőtt bajnoki címet szerzett a zöld-fehér gárdával, most azonban otthagyta a biztosat a bizonytalanért.– Amikor felálltam a tárgyalóasztaltól, tudtam, hogy elfogadom a fővárosiak ajánlatát. Miért? Nos, vonzott a kaland. Az Üllői úton most nem a tuti a jellemző, sok dolog képlékeny, mégis úgy éreztem, hogy bele kell vágnom, itt ugyanis ezúttal maradandót lehet alkotni. A Fradit irányítani még most is nagy megtiszteltetés. Nem a pénz döntött – nyilatkozta Csank János.– Nem maradt önben hiányérzet?– Dehogyisnem! Diósgyőrött elkezdtem egy munkát, amit most félbe kellett hagyni. Kemény és nehéz esztendőt hagytunk magunk mögött, gyanítom, ugyanez vár rám a Ferencvárosnál is. Azt nem tudom, milyen kerettel dolgozhatok majd, még a segítőim személye is kérdéses. Egy biztos: fel kell jutni az első osztályba!A DVTK vezetői természetesen azonnal léptek, megkeresték Pajkos Jánost, hogy vállalja el az edzések vezetését. A szakember rövid gondolkodás után döntött, igent mondott és csütörtökön már ő foglalt helyet a kispadon. Érdeklődésünkre az alábbiakat mondta:– Harmadszor jöttem Diósgyőrbe, most is örömmel, mert segíteni akarok. Sallói István kedden este keresett meg, s amikor eldőlt, hogy Csank János távozik, elvállaltam a feladatot. Gondolom, hogy korábbi munkámmal érdemeltem ki a bizalmat. Sok időnk nincs, hiszen két hét múlva kezdődik a bajnokság. Szerencsére a játékosok zömét ismerem, az afrikaiak, pedig úgyis csak később érkeznek.Eldőlt, hogy a DVTK mégis itthon kezd, ugyanis a bajnok Debrecen kérte a pályaválasztói jog felcserélését. Ezek szerint július 21-én, szombaton este 7 órától hazai környezetben mutatkozik be a piros-fehér alakulat a szurkolóknak.Az egész edzőcsere kapcsán egyetlen gondolat nem hagy bennünket nyugodni: vajon miért hosszabbított a DVTK-val 2009-ig szóló szerződést májusban Csank János?Doros László

 • 2007-07-02 18:17 A krosnói amnézia miatt korábban meccselünk

  A PZM (Lengyel Motorsport Szövetség) döntésének értelmében változik a Speedway Miskolc versenynaptára. A lengyel II. liga soron következő fordulója július 1-én lett volna esedékes. A sorsolás értelmében a miskolciak Krosno csapatát fogadták volna, azonban a miskolci csapatvezetés egy másik időpontot (július 21-ét) javasolta a meccs lebonyolítására. A megállapodás szóban már e hónap 14-én létrejött. Pénteken a PZM-ből jelzés érkezett a miskolciakhoz, hogy az elsejei versenyről(!) a Krosnó nem rendelkezik információval!

 • 2007-06-26 15:22 Technikai gond Tápióbicskén

  Tápióbicske fogadta a hétvégén a Nemzetközi Motocross Bajnokság résztvevőit. A miskolci Motocross Racing Sport Egyesület versenyzői is neveztek az eseményen. Sajnos technikai probléma miatt Sziklavári István nem tudta befejezni az első futamot Honda motorjával, így pontot sem szerezhetett ezen a versenyen.

 • 2007-06-25 18:12 Etióp arany, ausztrál világbajnok

  Közel négyszázan fogadták el a 15. Bükki Hegyi Maraton szervezőinek meghívását június 23-án, szombaton Miskolcra, a Majális-parkba. Az ausztrál, osztrák, etióp, szlovák és cseh futók által nemzetközivé avatott jubileumi futóverseny négy távon kínált megméretési lehetőséget a résztvevőknek. A leghosszabb távon, a 42,8 km-en a viadal történetében először afrikai győzelem született, Erkolo Ashewafi 2 óra 37 perc 29 másodperccel írt sporttörténelmet, öt perccel megelőzve az elmúlt két évben győztes kazincbarcikai Zabari Jánost, és újabb másféllel a debreceni Persely Norbertet. A hölgyeknél a fővárosi Gazda Ildikó 3:37:08-al nyert, második lett a miskolci Németh Mária 3:57:43, míg a bronzérem a 4:18:55 órát teljesítő debreceni Böszörményi Editnek jutott. Brad a Bükkel ismerkedettAz ausztrálok ötszörös triatlon világkupa-győztese, egyéni és csapat-világbajnoka, a pekingi olimpia egyik legnagyobb érem-várományosa, Brad Kahlefeldt, eredeti szándékától eltérően – miután Melkovicsné Tömösi Katalinnal, a miskolci önkormányzat kabinetvezetőjével elrajtoltatta a mezőnyt, nem kocogott egyet a legrövidebb, 3,7 km-es távon, hanem „ismerkedett” a Bükk hegységgel és a 26,8 km-es pályát választotta „edzésként”. A kissé felhízott, vadonatúj félmaratoni pályán egyébként – Bogos Tamás és Soltész Roland révén – kettős miskolci siker született. A hölgyeknél ugyanezt a BHSE duója, Benkó Gabriella és Pásztor Rita mondhatta el magáról. A MOL Kismaraton 11,3 km-es új útvonalát a fővárosi Kustos Szabolcs és egy osztrák hölgy, Irina Kirschler – jelesül Brad Kahlefeldt barátnője – nyerte meg. A Vodafone Maratonka diósgyőri, illetve tiszaújvárosi sikerrel ért véget. Az eredményhirdetéseket követően, melyeken a kabinetvezető asszonyon kívül Daragó Lászlóné, a B.-A.-Z. Megyei Testnevelési és Sportintézet igazgatója, Koncz Ferenc, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke, Brad Kahlefeldt és Szaniszló Sándor, a B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviseletének alelnöke működött közre, a rajtszámok alapján, az ezúttal is remek hangulatot teremtő Péter Attila műsorvezető közreműködésével tombolasorolást tartottak, ahol a támogatóknak köszönhetően félszáznál is több ajándék talált gazdára.Geko a kincskereső-bajnokA kísérő programok között rendezték meg a NaviTel Kincskereső Kupát, melyet a Geko csapata nyert meg, így egy évig ők őrizhetik a vándorserleget is. A második helyen a Venture, míg a harmadikon az Euró együttese végzett.EredményekMaraton (42,8 km), férfiak: 1. Erkolo Ashewafi (Etiópia) 2:37:29 óra, 2. Zabari János (Kiskunfélegyházi HTK) 2:42:33, 3. Persely Norbert (Debreceni Honvéd SE) 2:44:02, 4. Németh Csaba (Nomád Team Miskolc) 2:46:59, 5. Tátrai Róbert (Legea Kassa) 2:54:19, 6. Kovács László (Egri Triatlon Klub) 2:58:36.Maraton (42,8 km), nők: 1. Gazda Ildikó (Budapest) 3:37:08, 2. Németh Mária (Miskolc) 3:57:43., 3. Böszörményi Edit (Debrecen) 4:18:55.Félmaraton (26,8 km) férfiak: 1. Bogos Tamás (MISI SC) 1:34:19 óra, 2. Soltész Roland (MISI SC) 1:36:53, 3. Nagy Ádám (Oxigén Club) 1:41:12.Félmaraton (26,8 km) nők 1. Benkó Gabriella (BHSE) 1:58:52, 2. Pásztor Rita (BHSE) 22:27, 3. Soós Edit (Fergeteg Triatlon) 2:14:33.MOL Kismaraton (11,3 km) férfiak: 1. Kustos Szabolcs (Vasas-Humanszoft) 41:48, 2. Török Alfréd (TVK-Mali TK) 42:37, 3. Bán Gergely (Hódmezővásárhely) 42:45, …5. Nyíri Péter (Sátoraljaújhely) 46:06, 6. Magyar Zsolt (DTK) 47:37.MOL Kismaraton (11,3 km) nők: 1. Irina Kirschler (Ausztria) 52:43 perc, 2. Pászti Edina (NYVSC) 53:13, 3. Benkő Ildikó (DSC.DSI) 56:01.Vodafone Maratonka (3,7 km), férfiak: 1. Mahalek Marcell (DVTK), 2. Páter Sebestyén (VUK- Miskolc), 3. Montvai Zsolt (Miskolc).Vodafone Maratonka (3,7 km), nők: 1. Varró Anna (TVK-Mali TK), 2. Buka Glória (Dereve), 3. Medve Judit (Mályi).

 • 2007-06-25 14:16 I. Miskolci Csocsó- és Pókerverseny

  A csocsó mint szórakozás, mint sport egyre több embert vonz Magyarországon és a világ többi táján is Amerikától egészen Kínáig. Nemrégiben a magyar válogatott 5. helyezést ért el a világbajnokságon. Hazánk már több világbajnoki fordulónak adott otthont és most először Miskolcon is nagyszabású derbit rendeznek, melyre egyaránt várják a profikat, kezdőket és a kíváncsiskodókat is, hogy megmérettessék magukat, és hogy megtekintsék a csocsó mint sport szépségeit 5 különböző kategóriában.

 • 2007-06-25 08:56 Diósgyőrből a Megyeri útra

  Az Újpest FC pénteken bejelentette, hogy szerződtette a Diósgyőri VTK két afrikai középpályását, Kethevoama Foxit és Sadjo Hamant. Az üzlet részleteit egyelőre egyik klub sem kívánja nyilvánosságra hozni. Az eddigi három új játékos után (Pető Tamás, Sasa Radulovic és Paulus Roiha) pénteken két afrikai játékossal bővült az Újpest FC labdarúgócsapatának kerete. A 21 éves közép-afrikai Kethevoama Foxi és a 22 éves kameruni Sadjo Haman is Diósgyőrből érkezett a Megyeri útra, és egyaránt hároméves szerződést kötött a lila-fehérekkel.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-30 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!