Kultúra

A szimfonikusok vezetőjéről is dönthetnek

2013-03-04 20:28

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjáról is dönthetnek a csütörtöki közgyűlésen. Mint ismeretes, az önkormányzat a közelmúltban ismét pályázatot írt ki a munkakör betöltésére. A határidőig négyen – Urbán Beatrix Zita, Horváth László, Mező Péter és Nagy Albert – adták be pályázatukat, amelyeket hárman ismertettek a társulat nyilvános, rendkívüli ülésén, február közepén.

Horváth László akkor más irányú elfoglaltságai miatt nem jelent meg.

A meghallgatás végén a tagok szimpátiaszavazáson nyilvánították ki véleményüket a jelentkezőkről. A teljes tagságból 85-en szavaztak, ebből 4 érvénytelen lett. Horváth Lászlóra 0, Mező Péterre 15, Urbán Beatrixre 10 szavazat érkezett, tehát a Miskolci Szimfonikus Zenekar döntő többsége 56 vokssal Nagy Albertet támogatta.

A döntést követően egy úgynevezett szakmai bizottság hallgatta meg a pályázókat. Információink szerint itt is Nagy Albertet támogatta a többség, majd múlt hét csütörtökön az önkormányzat kulturális bizottsága előtt is referáltak a jelöltek – úgy tudjuk, itt egyikük sem kapta meg a szükséges többséget.

A közgyűlés előtt így – az előterjesztés alapján – két opció áll: bizalmat adhatnak a következő négy évre a négy jelölt közül az egyiknek, illetve új pályázatot is kiírhatnak a Miskolc Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. vezetői tisztségének betöltésére.

Szabó Pétert, a szimfonikusok korábbi vezetőjét a múlt év elején újraválasztották a Miskolci Szimfonikus Zenekar élére, ám ő tavaly szeptember elején, egészségügyi okokra hivatkozva felállt a vezetői székből. Munkaviszonya közös megegyezéssel szűnt meg október végén, azóta Kovács László karnagy, a zenekar művészeti vezetője irányítja a társulatot.

Tajthy Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!