Városinfó

 • 2014-07-14 18:47 Fórumon a szennyvízcsatorna-hálózat bővítéséről

  Lakossági fórumot tartottak hétfőn a Vasgyári Közösségi Házban, ahol Miskolc meglévő szennyvízcsatorna-hálózatának bővítése és a szennyvíz III. tisztítási fokozatának létesítése volt a téma. Mint ismert, Miskolc városa pályázati támogatással közel 4 milliárdot fordíthat szennyvízrendszerének fejlesztésére. A projekt része a hálózat bővítése is, aminek munkái nemrégiben megkezdődtek a Vasgyárban.

 • 2014-07-14 17:52 Épül a Kandó tér

  Megkezdődött a Kandó Kálmán tér átépítése: felújítják a villamospályát és akadálymentesítik a peronokat. A rekonstrukció a Zöld Nyílra elnyert támogatásból történik. Augusztus közepéig vágányzár van érvényben az érintett szakaszon, de az iskolakezdés idejére már egy vágányon megindulhat a forgalom.

 • 2014-07-14 17:40 300 millió természeti katasztrófák megelőzésére

  Kitisztították és kikotorták a Pereces és Hejő patakok medrét, a Szentpéteri kapuban pedig bővült a csatornahálózat. Miskolc két évvel ezelőtt a Svájci-Magyar Együttműködési Program pályázatán nyert el több mint 1 milliós svájci frank támogatást árvízvédelmi beruházásokra.

 • 2014-07-14 16:53 Nevet keresnek a megújuló térnek

  A végéhez közeledik az Arany János utca – Király utca – Vörösmarty utca által határolt, a régi Mese cukrászda mögött található tér és környékének komplex felújítása. Új járda épült, már rakják az új díszburkolatot a téren, és hetekkel ezelőtt kihelyeztek egy térfigyelő kamerát is. Molnár Péter, a körzet önkormányzati képviselője elárulta, már vannak ötletek a tér nevét illetően, de várják a miskolciak javaslatait is.

 • 2014-07-14 14:54 Adómentessé lettek a pincék, présházak, gazdasági épületek

  Adómentes lett a magánszemélyek számára Miskolcon január 1-jéig visszamenőleges hatállyal a belterületen és külterületen elhelyezkedő gazdasági épület, pince, présház, továbbá – 50 négyzetméter alapterületig – a műhely és a szerviz építménye. A június 12-ei közgyűlésen meghozott döntésről levélben is értesítik az érintetteket, akik folyószámlájuk egyenlegéről augusztusban kapnak értesítést.

 • 2014-07-14 10:12 „Irány az EFOTT!”

  A Miskolci Egyetem teljes területét lezárják az EFOTT idején július 13-án üzemkezdettől 21-én üzemzárásig, ezért az oda közlekedő buszok nem fognak beközlekedni a kampusz területére. ME, EFOTT jelzéssel azonban további járatok segítik majd a bulizók el-, illetve hazajutását – tájékoztatott az MVK Zrt.

 • 2014-07-12 17:09 Körbekerítik a Kemény Dénes uszodát

  A dísztóban fürdőzők és a rongálók miatt körbekerítik a Kemény Dénes uszoda területét. Az épület ablakait többször is bedobták már, de a tóban fürdőzés sem megengedett, így mintegy 500 méternyi kerítést húznak a terület köré – ahol már szinte kész van az új miskolci szabadidőpark, és hamarosan épül a kültéri gyermekmedence is.

 • 2014-07-12 10:56 Otthonvédelmi Alap – megújulhatnak a lépcsőházak is

  Július végéig pályázhatnak az Otthonvédelmi Alapra a társasházak. Ötvenmillió forintot szavazott meg a júniusi közgyűlés azoknak a lépcsőházaknak a felújítására, ahonnan már kiköltöztették a fészekrakókat. Lépcsőházanként 3,5 millió forinttal lehet számolni, ennyiből meg tudják újítani a fészekrakók miatt eladósodott társasházak is a tönkretett épületrészeket.

 • 2014-07-12 08:43 117 éves a miskolci villamosközlekedés – tiszteletadás és kitüntetés

  A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. életében nagyon fontos hagyomány a Közlekedési Napok programsorozat, mellyel minden évben tisztelegnek azok előtt, akik 1897. július 10-én lehetővé tették és elindították a miskolci villamos közlekedést, és tisztelegnek azok előtt is, akik azóta is töretlenül működtetik, fejlesztik a miskolci közösségi közlekedést.

 • 2014-07-11 13:14 Már a fészekrakós lakások fele az önkormányzaté!

  A Fészekrakó-projekt során július 10-ig 85 ingatlan átvételére került sor az árverés lezárását követően. További 24 ingatlan kilakoltatása folyamatosan zajlik – tájékoztatott Schweickhardt Gyula projektvezető. Az érintett lakások 85 százaléka az Avason található, maradékuk pedig Diósgyőrben.

 • 2014-07-11 08:45 Már az „öltöztetés” következik Tapolcán

  Már nemcsak maga az 50 méteres, nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas medence, de a burkolat által kirajzolt úszópályái is jól látszanak – lassan az utolsó csempe is felkerül a falakra. Egyre inkább láthatóvá válik a főépület új formája is. Közben pedig jó ütemben halad a második ütem előkészítése, már megvannak az élmény- és látványfürdő engedélyes tervei is.

 • 2014-07-10 19:18 Partnerségépítés az integrált településfejlesztésben is

  A Partnerségépítés és településfejlesztés Miskolcon operatív program részeként újabb kerekasztal-beszélgetést tartottak csütörtökön, a városháza épületében. A téma ez alkalommal az Integrált Településfejlesztési Stratégia volt, amiről Kiss Gábor alpolgármester tartott előadást.

Miskolc TV mai műsora

2023-02-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!